跳至

首頁

尾頁

洋房

各位媽媽, 有冇覺得bb 跟邊個多d?daddy,mum,grandma,工人?

複式洋房

bb比較跟我同工人, 不過就算其他人抱佢都冇乜野。
我覺得佢認得我同工人o架, 佢一見我地就會望實我地; 爸爸就少抱d (因為番工); 我都快番工啦, 驚bb唔知會唔會冇咁跟我...

洋房

我都worry如果自己返左工,bb會跟工人多過跟我.

別墅

我bb而家好似認得人咁...

因為如果我唔係屋企,得佢同daddy ge話(我其他屋企人都係),佢會喊到收唔到聲.當我返黎抱住佢或者講野,佢就即刻唔喊嫁啦.

禁止訪問

別墅

你地就好啦, bb咁跟你地, 我bb喊就要抱一陣先唔喊, 但奶奶一抱就唔喊, 仲要成日講bb好跟佢, 如果其他人抱住bb時喊得好大聲佢就搶住自己抱!:;pppp:

洋房

原文章由 小田 於 08-8-11 12:18 發表
你地就好啦, bb咁跟你地, 我bb喊就要抱一陣先唔喊, 但奶奶一抱就唔喊, 仲要成日講bb好跟佢, 如果其他人抱住bb時喊得好大聲佢就搶住自己抱!:;pppp: ...

我之前都試過咁既case,因為自己隻手腕傷,一段時間冇咩抱佢,跟住bb好似跟工人同婆婆都唔跟我, 之後我都幾唔開心,不過,我隻手好返之後,我試吓就算bb喊都堅持自己氹到佢瞓/安靜為止,試左一日倒就得喇,而家bb都好跟我,身為媽媽,我好明白如果bb唔跟自己嗰種感受,不過,我知bb一路大,始終都會跟媽媽既,慢慢來la.
我就返工,都請教緊d朋友點keep 住同bb close d!

首頁

尾頁

跳至