家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

我屋企之前都有,我之前因為掉個大衣櫃,個櫃"媒"到爛,所以拆散嚟掉,就係咁搞到成屋都有,佢地鐘意濕嘅環境....

因為我留上留下都日日開冷氣,所以係超濕...
我對付佢地嘅方法係....用吸塵機吸左佢地,之後喺房到長開抽濕機,開到你覺得間房係好乾好乾...我基本上開左幾日,我全屋3間房都滅絕左,只係差唔多隔日再開抽濕機抽一抽,我都成個幾月無見過佢地lu...

我之前試過用滅虱蛋,但係只可以殺死成形果d,而未"夫"出嚟果d蛋,係殺唔死架!!不出兩日,佢地又係出返嚟...

大宅

其實大部份人屋企都有, 我有朋友試過去 "曾近榮" 買咗支嘢抺, 好似都work (我未試過, 因為曾sir 要我用膠紙黐比佢睇睇, 而且佢間舖在筲箕灣, 我住九龍, 所以未有時間去)

香港筲箕灣道 360 A 天悅廣場 1068 舖 二樓.
電話 : 2568 1951 ...

男爵府

我前年都試過, 同樓主個 case 一樣, 因為 d "卜泥" 太細粒, 當我發現時, 原來我個仔間房已經成牆成天花版都係, 當時真係晴天霹靂 , 又用滅蝨噴霧, 又殺蟲水都唔得, 最後都係開行抽濕機幾日, 根住就無晒, 所以而家每日開完冷氣, 我都要開抽濕機 ga

首頁

尾頁

跳至