親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想同亞媽去玩, 請問有咩野適合老人家玩 ?
如果 join 團, 有冇提議呀 ??

伯爵府

我都係同老媽一齊去, 我就 join 團諗住唔駛咁辛苦, 佢都好雀躍, 重買定沙灘褲, crocs 鞋帶埋泳衣 tim.

複式洋房

原文章由 88328mama 於 08-8-10 23:53 發表
我都係同老媽一齊去, 我就 join 團諗住唔駛咁辛苦, 佢都好雀躍, 重買定沙灘褲, crocs 鞋帶埋泳衣 tim.

Hi 88328mama,

我亞媽就係話我成曰自由行等佢跟唔到, 所以今次跟團同佢開心下.

請問你地幾時出發呀 ? Join 邊間呀 ?

伯爵府

原文章由 DicJas 於 08-8-11 00:06 發表

Hi 88328mama,

我亞媽就係話我成曰自由行等佢跟唔到, 所以今次跟團同佢開心下.

請問你地幾時出發呀 ? Join 邊間呀 ?

月中出發, join 左信成係要係澳門上機, 4日 3夜,
要好早去港澳碼頭集合, 因為會再去所以搵個平靚正團玩一次先,
如果 9-10月 d 團會平翻, 重抵玩, 信成 9-10月好似$2xxx 左右,
有 bk mami 講新華都有團, 或者 EGL 都唔錯選擇.
我都係就我老媽, 所以今次 join 團去一次先,
下次再自由行先自已揸車玩多次.

大宅

畀面勳章

沖繩如果同老人家去OK嫁! 我舊年跟EGL,因為係同小朋友去,貪佢有直航機吾洗過澳門上機會方便啲. 沖繩比較鄉村,好平靜,好舒服,完全同東京,大板的繁華都市生活係两個世界,佢主要係參觀一些海洋世界,岩洞去沙灘SWIMMING,如果想shopping就真係冇乜,如果我冇記錯,好似係有JUSCO同三越,但啲野亦冇咁up-date. 因為囡囡想買hello kitty的東西都吾係好多. 真係真係純粹relex. 無論係小朋友或者係老人家沖繩都係一個不錯的選擇,直得一去

大宅

原文章由 88328mama 於 08-8-10 23:53 發表

Hi 88328mama

我都有想過跟信X嘅冲繩團,但信X嘅團我未跟過,希望你去完回來分享下,等我去揀旅行社又可多個選擇.Thanks

伯爵府

原文章由 charlielok 於 08-8-11 13:34 發表

Hi 88328mama

我都有想過跟信X嘅冲繩團,但信X嘅團我未跟過,希望你去完回來分享下,等我去揀旅行社又可多個選擇.Thanks

好呀, 大家交換吓邊間好玩抵玩, 等大家都有個參考都好吖, 好似話信成專做平價團, 所以我都係抱一試無妨嘅心態.

複式洋房

我個 friend 7月尾 join 信 X 去沖繩玩4天, 最後 stay Macau 玩一曰先返 HK, 佢話都唔差, 不過冇得住 beach hotel, 4天太少

如果唔係 Macau 上機, 我都會 join 信 X.

88328mama, 等妳返來報料呀 !! 唔該曬 !!!

男爵府

請問可否給我信x的電話, 我一家5口想在8月尾去.
thanks!!

原文章由 DicJas 於 08-8-12 11:11 發表
我個 friend 7月尾 join 信 X 去沖繩玩4天, 最後 stay Macau 玩一曰先返 HK, 佢話都唔差, 不過冇得住 beach hotel, 4天太少

8832 ...

複式洋房

係 website search 到 21558668
不過好似 9,10 月仲平 D !

伯爵府

原文章由 DicJas 於 08-8-12 11:11 發表

8832 ...

其實玩 5天就係玩多 1日沙灘自由活動, 依家佢都有 4日住海邊酒店嘅團, 大約係貴多 $500.00 左右, 我都係諗住回程係澳門玩返日先回港.
原文章由 DicJas 於 08-8-12 12:05 發表
係 website search 到 21558668
不過好似 9,10 月仲平 D !

係平好多呀, 大約 $2XXX 平到真係玩多次都得.

[ 本文章最後由 88328mama 於 08-8-12 15:10 編輯 ]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔出外島, 浮潛, 坐船.... 就會好岩老人家玩

男爵府

thanks all!!

複式洋房

係平好多呀, 大約 $2XXX 平到真係玩多次都得. ... [/quote]

貢平

問左永X, 9月出發, 五天直航要 5699 + 645 tax , 住1晚

beach hotel

伯爵府

我個 fd 噚日問信成 8月29日有位 5天都係 5千頭左右, 係咪都係信成抵 D 呢

[ 本文章最後由 88328mama 於 08-8-13 09:51 編輯 ]

民房

原文章由 88328mama 於 08-8-13 09:46 發表
我個 fd 噚日問信成 8月29日有位 5天都係 5千頭左右, 係咪都係信成抵 D 呢

如果10月中去要件5105 (團費+燃油附加費+保險), 有跟信成去過的朋友請上來報料

伯爵府

Hi.DicJas, charlielok

我返左嚟啦, 沖繩真係風景好正, 真係好曬, 差 d 變左人乾先返,
不過我都好滿意食住都 ok 啦, 如果 join 豪華團住海邊酒店, 應該都唔錯,
我住個間係市中心, 住 8樓以上都可以望到海景, 真係令人身心舒暢,
不過就真係無嘢好買, 想去 shopping 就真係會好失望,可能我係好鐘意睇風景嘅人, 達成心願都好滿足了,
不過都自已去食左好多嘢, 係無食到魚生之類, 因為唔係住近牧志市場個邊.
颱風關係滯留多 1日係沖繩, 一路有話俾團友知颱風情況,
因為澳門個邊真係無機過沖繩, 一定要留多 1日, 之後就立即幫我地成團人安排入住酒店等事宜,
出外旅行真係一定要買保險, 唔係就真係要自費滯留個晚嘅費用.

[ 本文章最後由 88328mama 於 08-8-24 23:39 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 88328mama 於 08-8-24 23:35 發表
Hi.DicJas, charlielok

我返左嚟啦, 沖繩真係風景好正, 真係好曬, 差 d 變左人乾先返,
不過我都好滿意食住都 ok 啦, 如果 join 豪華團住海邊酒店, 應該都唔錯,
我住個間係市中心, 住 8樓以上都可以望到海景, 真 ...

請問跟信誠去沖繩食住好嗎? 會唔會住得好差架? 你係咪澳門上機? 幾點集隊? 你咪要早一日去澳門住一晚先呀? 團費幾錢呢? 咁多問題唔好意思, 因我都想去, 又怕信誠唔穩陣, 因好似平咁多咁

伯爵府

原文章由 bobo 於 08-8-26 17:46 發表

請問跟信誠去沖繩食住好嗎? 會唔會住得好差架? 你係咪澳門上機? 幾點集隊? 你咪要早一日去澳門住一晚先呀? 團費幾錢呢? 咁多問題唔好意思, 因我都想去, 又怕信誠唔穩陣, 因好似平咁多咁 ...

食都 ok 因為 EGL 都係去個 D 地方食, 係有一餐就痳痳地, 其餘都可接受.
住我就住係新都心 EKKA HOTEL 都 OK 啦, 信成有好多團住埋同一間酒店, 所以就人多 D, 早餐時段最好早 D 落去食, 唔係就好多人一齊搭 (車立) 都幾煩.
集隊係一早 6點係港澳碼頭, 團費, 少費, 燃油附加費加埋 5千蚊頭攪掂晒.
信成係包機, 所以成團機會都好大, 淡季就唔知會唔會有影響, 依家佢同 EGL 鬥, 所以都好努力去做好個團.

別墅

原文章由 88328mama 於 08-8-26 19:54 發表

食都 ok 因為 EGL 都係去個 D 地方食, 係有一餐就痳痳地, 其餘都可接受.
住我就住係新都心 EKKA HOTEL 都 OK 啦, 信成有好多團住埋同一間酒店, 所以就人多 D, 早餐時段最好早 D 落去食, 唔係就好多人一齊搭 (車立) ...

88328mama,
你個團好抵喎!!想問吓你哋幾點喺碼頭等,跟住喺澳門搭幾點機,而返嚟又搭幾點機,返到HK又幾點??唔好意思,我奶奶都有興趣去沖繩,所以想了解多d,我又驚會用咗好多時間喺澳門轉機,謝謝!

首頁

尾頁

跳至