潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:覆完又覆又再覆之後。。今日cs+ge經理又再

原帖由 billylaw 於 15-11-23 發表
覆完又覆又再覆之後。。今日cs ge經理又再覆我啦,佢話sales係真係睇唔到件貨有無退過,要supervisor 先che ...
其實係架。雖然係退貨,但一手都要keep新先退到。入左倉,包返。真係唔識分。公司又無指引。

除非個品牌,所有退貨都要返office,不得再出售。先有保證。

大宅

引用:Quote:原帖由+billylaw+於+15-11-23+發表覆

原帖由 bananaGi 於 15-11-23 發表
其實係架。雖然係退貨,但一手都要keep新先退到。入左倉,包返。真係唔識分。公司又無指引。
成件事呢我就咁諗ge,我明白佢地公司會有人退貨,咁退左件貨都要賣番出去我明白,但我覺得佢地咁大間公司,應該俾個客知道件貨係退貨,check真先好買,如果個客唔介意咪ok,佢地check退貨咁求其,有膠布都check唔到,容乜易原來有d少少花,個下係鋪頭check唔到番屋企先check到,咁邊個負責?最大問題今次係我已經問得好清楚,佢地都無同我講,然後俾我發現羅。。。

伯爵府

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+bananaGi+於+15-11-23+發表其

原帖由 billylaw 於 15-11-23 發表
成件事呢我就咁諗ge,我明白佢地公司會有人退貨,咁退左件貨都要賣番出去我明白,但我覺得佢地咁大間公司, ...
作為一個大牌,一定唔可能同客講件貨係 退貨! 成萬喎! second hand?! No way!

所以,一定唔洗諗 佢會話你知係退貨!

但件事,係佢唔岩!理應可refund ! 或換隻新袋!

大宅

引用:Quote:原帖由+billylaw+於+15-11-23+發表成

原帖由 bananaGi 於 15-11-23 發表
作為一個大牌,一定唔可能同客講件貨係 退貨! 成萬喎! second hand?! No way!

所以,一定唔洗諗 佢會話 ...
換左個新ge俾我啦。。。咁新都係佢講係新,係咪真係全新就唔知啦,算啦。。。

大宅

如果係正常會唔會有?

大宅

引用:如果係正常會唔會有?

原帖由 yukilovepp 於 15-11-23 發表
如果係正常會唔會有?
你指全新?全新唔會有膠布,同埋今日我扲左個新ge,發現之前個個,有張保養貼士之類ge野係無左ge。。都係個句,大家買個時,真係金精火眼check真d

大宅

回覆:cc woc 全新入面有膠布??

唔好意思,我想問點解你會問個sa件貨係咪全新?你本身都知會唔係全新?點解俾錢之前唔check清楚反而係問?
無心撩是鬥非,真心想問

侯爵府

咁都得!?

大宅

引用:唔好意思,我想問點解你會問個sa件貨係咪全

原帖由 ayoyo 於 15-11-23 發表
唔好意思,我想問點解你會問個sa件貨係咪全新?你本身都知會唔係全新?點解俾錢之前唔check清楚反而係問?
...
因為呢個袋我都搵左一排架啦,間間都話無貨,然後個日我去唔到半島,先去廣東道,我個fd同我講一定唔會有,點知去到,個sales話我好好彩,唔啱有一個,我心諗會唔會係display,所以就問係咪全新,因為得一個,通常都係display,我都無諗過會係人地退貨。。另外,check我係有check,但我淨係睇左表面無花,試左拉鍊無壞,同睇左條鏈,無逐格逐格打開黎睇,到我真係扲出黎用,扲入面個d紙咭丫,個d野扲出黎時,就係其中一格見到呢三塊膠布

大宅

引用:唔好意思,我想問點解你會問個sa件貨係咪全

原帖由 ayoyo 於 15-11-23 發表
...
咁講,個袋係好新,唔係個三張膠布我都唔會發現係用過,我見到膠布,仲心諗唔通跟袋有膠布?所以先係度開個post問,後來個個都話唔會有,我先再打去cs問

男爵府

其實我覺得責任就50/50啦。佢地收退貨無check清楚係唔啱,不過消費者都有責任check個袋架嘛,成個袋係你手任驗,走左眼都唔可以覺得人地係有心賣個退貨比你。一直追究都於事無補,因為我地根本就無辦法確保或者知道個袋由出廠到售賣,自己係第1手。至於佢地個回覆就真係有改善空間。

L13    發表於 15-11-24 16:30

大宅

引用:其實我覺得責任就50/50啦。佢地收退貨無che

原帖由 Aley1204 於 15-11-23 發表
其實我覺得責任就50/50啦。佢地收退貨無check清楚係唔啱,不過消費者都有責任check個袋架嘛,成個袋係你手 ...
咁我又唔係好認同,成件事個重點,都唔係在於我係咪番到屋企先發現,定係個度已經發現,重點係我已經問得好清楚係咪全新,而佢地答左四五次都係話肯定係全新。。我亦唔係話追究責任,只係提下大家買時要真係check清楚。

大宅

引用:其實我覺得責任就50/50啦。佢地收退貨無che

原帖由 Aley1204 於 15-11-23 發表
其實我覺得責任就50/50啦。佢地收退貨無check清楚係唔啱,不過消費者都有責任check個袋架嘛,成個袋係你手 ...
可能我比較執著,就係如果你公司係我唔問,就唔會提,都算啦。。但我問左,都無話我知,而俾我發現,我就覺得唔係好接受。。。咁有時去d細鋪買鞋買衫,都會話俾你知,係display黎架,你睇清楚有無問題,咁我反而覺得ok喎

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

billylaw 發表於 15-11-23 23:36
可能我比較執著,就係如果你公司係我唔問,就唔會提,都算啦。。但我問左,都無話我知,而俾我發現,我就覺 ...
其實..................可能係佢地眼中, 退貨都係全新, 因為佢地EXPECT個客係無用過既情況下退正常買野都只會話比件新我, 或者佢話只得返DISPLAY, 而無咩人會話係退貨, 唔通買鞋時, 佢拎對新比你試, 你又執著有幾多人之前試過而又無買?
只不過今次退貨既人可能係屋企放晒野入去試, 又或者拎過出去用, 之後又拎返去扮無開過嚟換貨

當然SA係最大責任, 無CHECK好同埋比樓主發現後D回覆甘差

首頁

尾頁

跳至