網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

第一次用Wechat買野,仲要唔係平野,之前係媽咪group入面,有個媽媽介紹佢鄉下買海味好靚同平香港好多!今次雙十一除左淘寶,仲we埋啲海味!前日收到,琴日煮左元貝蝦乾粥,阿b食多平時一半,

翡翠宮

回覆樓主:

點買法?wechat入面啲鋪?

複式洋房

引用:第一次用Wechat買野,仲要唔係平野,之前係

原帖由 ckchm 於 15-11-21 發表
第一次用Wechat買野,仲要唔係平野,之前係媽咪group入面,有個媽媽介紹佢鄉下買海味好靚同平香港好多!今 ...
我自己都偷食左佢一餐粥!到夜晚再煲埋個花膠螺片豬腱湯,佢啲花膠比我媽係上環買平大約三份一,唔係平好多,但靚好多,咬口好正,連平時笑我唔識海味嘅姑仔,都讚我買到一次好野,飲左兩碗湯!過兩日再試下塊大花膠扒!
總結下,我買左一斤中蝦乾,俾老公餸啤酒!
一斤大對蝦,用黎煲粥仔!每次一隻就已經超鮮甜!
一樽中size元貝,都係用黎煲粥仔,唔明佢地點計大細價錢,因為本身想買大size,但佢話中size靚啲平啲,都算良心店!
一斤大花膠,叫大鮸魚,去樓下藥房問過呢款好美顏養胃,我呢啲長期胃痛一定啱(好籍口)
一斤細花膠,呢隻花膠我覺得最抵買,煲湯好正,煲完仲會完整一舊係度,仲要係有咬口,個煲蓋會痴住個煲!同我係樓下藥房買個啲又貴又細,煲完湯會唔見左差好遠!
另外仲有游魚,瀨尿蝦乾,紫菜…咩都要少少,但呢啲未試!
今晚試瀨尿蝦乾!再報料!
睇人post睇得多!第一次介紹…多多指教!

複式洋房

引用:點買法?wechat入面啲鋪?

原帖由 lyh80115 於 15-11-21 發表
點買法?wechat入面啲鋪?
我買左2千幾人仔,用支付寶俾錢佢!
我都唔知點樣分佢係咪鋪呀!我只知add左佢做fd,之後睇佢啲post ,再同佢講要啲咩貨!平佢就唔係好肯平,但我就R佢送左啲游魚絲同其他贈品俾我!

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

請指教~

翡翠宮

ckchm 發表於 15-11-21 12:11
我買左2千幾人仔,用支付寶俾錢佢!
我都唔知點樣分佢係咪鋪呀!我只知add左佢做fd,之後睇佢啲post ...

即係要畀晒錢先寄貨?

複式洋房

回覆:ckchm 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ckchm+於+15-11-21+發表第一

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我唔贊成係 wechat(微博) 購物:

很多時係直接付款先才發貨, 甚至係付款後都唔發貨, 你完全損失無得追,[就算係用支付寶, 賣家求其俾條郵費 link你拍, 唔係貨品 link~

貨品出了問題, 冇得7日退貨, 冇得俾差評, 冇得淘寶小二介入~

我係國內翡翠玉石討論區, 管理員都唔淮賣家走微博, 一定要走淘寶, 發現舉報即ban a/c, 因為之前發生很多投訴

淘寶都有許多好的海味店, 暑期我女入院做手術, 買過好正的陳腎淆粥:

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.mZNk4j&id=26239604197&_u=l1ic6a45874

bennypoon6    發表於 16-1-24 19:57
happywindy    發表於 15-11-23 20:15
pansy888hk    發表於 15-11-21 20:16
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

回覆:第一次唔係淘寶貨

果啲喺叫“微商”

公爵府

好媽媽勳章

回覆:第一次唔係淘寶貨

即係等於fb買野,經paypal付款,無保障

複式洋房

第一次用Wechat買野,仲要唔係平野,之前係媽咪group入面,有個媽媽介紹佢鄉下買海味好靚同平香港好多!今 ...
我都知道當中風險,但因為係有幾個媽媽都買過,產品亦都好滿

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ckchm 於 15-11-21 發表第一

我都知道當中風險,但因為係有幾個媽媽都買過,產品亦都好滿
滿意,我先試買!咁今次收到貨又真係好正,所以我都會keep住幫襯!
同埋問過佢地都有淘寶店,不過我就直接微信買!

複式洋房

引用:請指教~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 ckchm 於 15-11-21 發表我都

滿意,我先試買!咁今次收到貨又真係好正,所以我都會keep住幫襯!
同埋問過佢地都有淘寶店,不過我就直接 ...
請問佢淘寶店名係咩?

男爵府

hashtag影視迷勳章

Charitymami 發表於 15-11-21 14:42
我唔贊成係 wechat(微博) 購物:

很多時係直接付款先才發貨, 甚至係付款後都唔發貨, 你完全損失無得追,[就 ...

請問仲有什麼推介?

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ckchm 發表於 15-11-21 17:02
同埋問過佢地都有淘寶店,不過我就直接 ...
有無淘寶店名?

複式洋房

引用:Quote:Charitymami 發表於 15-11-21 14:42

原帖由 Leung2010 於 15-11-21 發表
請問仲有什麼推介?
今晚用左紫菜加蝦乾滾左個湯,紫菜無沙同有香味,奶奶話正宗紫菜先有呢啲香味,我好少接觸紫菜,不過聽阿媽講話下火,所以買啲試下!同埋清蒸左蝦乾同瀨尿蝦乾餸飯,我係雪櫃拎出黎就沖水,加少少759隻黑麻油,放電飯煲蒸,正…但奶奶碟栗子雞無人理!
我個人覺得細花膠最抵買!平靚正!
大家如果覺得唔安全,我問左賣家,話我下次買可以去佢間淘寶店(佢話自己漁排~主要做朋友介紹~淘寶店放得好少貨~主要係微信多),是但拍一件貨,佢改價錢,可以保障多啲!
我今次係寄去朋友深圳鋪頭~朋友幫我拎返香港~(一箱)所以先買到咁多濕貨同慳返運費~如果大家要買就問返店主運費!

子爵府

想問你d海味點寄黎香港?

珍珠宮

ckchm 發表於 15-11-21 23:31
今晚用左紫菜加蝦乾滾左個湯,紫菜無沙同有香味,奶奶話正宗紫菜先有呢啲香味,我好少接觸紫菜,不過聽阿媽 ...
請問你買的紫菜是什麽顔色的?有無相片看看?

首頁
12345...6

尾頁

跳至