想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

瞓得好勳章

係架,見到隔離post,龍母得,但自己所信的到今日都唔得,真係好大爭扎,上帝係咪玩野,條氣唔服架,(如對其他人做成影響,在此致歉,希望唔會影響你對神的信心)真的,我心裡的說話,上帝問我,係咪我唔比你,你就唔信我、唔事奉,唔返教會,我同你的關係係咪咁,雖然心係唔舒服,但我又明耶穌唔係黃大仙,我同佢的關係唔係等價交易,不過當然要時間去處理自己的感受啦,昐望大家都能夠瓦相支持

大宅

Turnip 發表於 15-11-23 16:11
I would like to join the prayer in here with you all JM.
I believe we all have differ experience to ...
好好GE詩歌!!!!!

男爵府

回覆:耶穌求子

我一直相信神會在最適當時候給予最好的 但日子久了難免失落傷心 領略不到神的意旨 但我都繼續等候神的安排 求神賜我樂觀、耐性、智慧去領略。

大宅

touching....
大家一齊努力一齊祈禱!!!

大宅

add oil everyone, including me, haha

大宅

畀面勳章

KKEDU 發表於 15-11-24 09:12
係架,見到隔離post,龍母得,但自己所信的到今日都唔得,真係好大爭扎,上帝係咪玩野,條氣唔服架,(如對 ...

JM, 你心裡不服氣!?
我們的信仰, 就是要我們全心順服上帝, 或者神是在鍛鍊你的心智, 好讓你變得更好, 去迎接由上帝而來的產業.
要知道當你有小孩子的時候, 這正代表你需要走一條很漫長的路, 去陪伴, 去教育你的下一代.
若我們未能有一個好好的準備, 到那時就會面對比現在更大的煩惱.
我們要時時刻刻依靠上帝, 要用上帝的時候表去等待, 要懷著安靜的心去順服.
隔離GROUP你看到的, 是魔鬼藉著它去打擊你, 打擊你對上帝的信心,
千萬別中計, 我們要互相提醒, 給力, 去爭勝.

放心JM, 不要心急, 上帝為你安排的那美好的路就在前面.
你只管放心, 一步一步行, 你就會越來越看到神的美意
祝福你

Baoyeung    發表於 16-2-13 20:38
alohausagi    發表於 15-11-27 17:42

大宅

Good post! 共勉之

我也求祈禱了一段時間,還是nothing!!
從前求咩都好,放手交托,祂必祝福,但唯在生B一事上,我等了又等⋯⋯心也開始急了

早前去了做生育檢查,才發現身體很多問題,牧師和幾個小組組員一齊為我祈禱,我們定了2個cycle嘅時間切切地為呢件事祈禱,求神憐憫,求神在我身上施行神跡,我知我子宮的問題,禱告神親自醫治!亦求神赦免我嘅心急!

hazel_170    發表於 16-2-18 23:45

大宅

KKEDU 發表於 15-11-22 12:19
成日聽jm講龍母求子,咁有無jm係求耶穌賜bb?你的心路歷程又如何,大家分享下鼓勵下基督徒的jm ...
我唔係就咁求要BB,我祈禱時係要求神比指引我,有那一方面我仍然未夠成熟要求佢提示我改進,然後喺佢認為我係最適合嘅時候先比BB我,希望幫到你有D靈感。

大宅

我諗法比較特別,我同老公都冇直接求過主俾我地有一個小朋友,因為我地兩個都覺得生命係主嘅恩賜、主嘅計劃,而唔係人嘅權利。人成日都覺得我地「有權」要bb,我地「應該要」有一個bb,但我同老公都覺得唔係咁⋯⋯

我地都有祈禱,但唔係求主俾個bb我地,而係求佢按佢嘅計劃,只係話佢聽我地準備好,我地交託俾佢,希望佢按佢嘅計劃成就一切,如果佢認為我地適合生育繁衍,就按佢旨意去做。我地都深信佢會為我地作最好嘅安排。

希望各位唔好灰心,唔好對主失去信心,加油呀!

kakakabearbear    發表於 16-2-15 16:30
eeeeee6eet    發表於 16-2-14 09:58
magiee    發表於 16-2-13 17:36

複式洋房

謝謝姐妹們這一個post,我也是個很心急的人,總按照自己認為的事!但神就是想我們相信交托,謝謝你們的提醒,我由今年三月開始到現在仍未有消息,雖然有時確是錯過了黃金日子,但難免會沮喪,身邊的朋友都懷孕了,可是自己卻...我仍要耐心等候,主必為我們安排最合適的!Amen!

別墅

三年多前,我哋覺得可以去一個新嘅階段,生小朋友。我哋好簡單只係用咗以勒基金本祈禱手冊,每個星期跟一篇,跟到為剛成孕嘅胎禱告我啲就發現中咗⋯⋯懷孕前同中都做咗好多大肚婆要避免嘅事,但神好清楚話俾我知:佢未成形神已經看顧。神教咗我哋咩叫神預備同平安

當我哋預備要生第二個時,由我一有感覺、用驗孕棒show positive開始,神就同我哋講:呢一胎要學嘅係另一課,同上一課好唔一樣,要學⋯信心!果然呢一課好唔同,上星期早孕期時流產。但感恩,唔需要用葯、手術去處理,完全流出。但神嘅課未完,相信佢會俾最好timing,佢先知咩係最好。我哋要做嘅係:相信!喺未見事實前已經要感謝,讚美!神嘅意念唔係降災,即使災禍唻到佢容許發生,佢總有方法使災禍轉為祝福!

複式洋房

引用:我一直相信神會在最適當時候給予最好的+但

原帖由 yoyocandy 於 15-11-24 發表
我一直相信神會在最適當時候給予最好的 但日子久了難免失落傷心 領略不到神的意旨 但我都繼續等候神的安排 ...
Same here. Thanks for this post, 是個適時的安慰!let\'s pray together sisters!

別墅

兩年前靠著主第一次做ivf成功了,感謝主!
大家都知道做ivf不一定會成功,可能要做好幾次,整個過程靠著主我有一份平安和喜樂,明白了什麼是交托。
做jvf都有好多關要過,要打針,另卵子大又健康,每天靠著禱告托住每個過程同細節,我共打了9日針,感謝主!終於可以抽到2粒卵子,而且2粒同時受了精,放胎當日,醫生跟我説:其實我荷爾蒙高咗,不是1時候放胎,但因為我受精卵質素又唔係咁好,就算雪胎都有機會死,我選擇了放胎,每天禱告,靠著主有平安,心情好輕鬆,過了2個星期驗血,感謝主,真的有孕,現在寶寶16個月了,真的好感動!
神真的會聽禱告並且按著祂心意成就其中。
希望大家靠著主有平安丶喜樂丶信心,靜候神的心意成就在各位姊妹的身上!祝福大家也會為大家禱告,能為主帶來更多産業!

eeeeee6eet    發表於 16-2-14 10:01

別墅

引用:三年多前,我哋覺得可以去一個新嘅階段,生

原帖由 whk373 於 15-11-28 發表
三年多前,我哋覺得可以去一個新嘅階段,生小朋友。我哋好簡單只係用咗以勒基金本祈禱手冊,每個星期跟一篇 ...
對啊對啊!

「信就是所望之事的實底,是未見之事的確據。」 希伯來書11:1

大宅

i just had my iui done today. lord has his timetable and yet we have deadline.

it is not easy to keep the good faith, esp. ppl around get pregnant so easily.

別墅

回覆:KKEDU 的帖子

兩星期前小產了,傷心欲絕,我明明日夜禱告但也是留不住....但腦海裡卻出現\"不要怕,只要信\"這字句!因為我知道在神裡面,凡事都能作!
希望神會在衪覺得最好的時候賜小天使給我們

別墅

鄭秀文ge 上帝早已預備都好岩我地聽。上帝早已預備小天使作為禮物送俾每對夫妻。只不過上帝要我地等到最適合ge時間先送俾我地!

大宅

大家不要灰心, 這一天不遠矣。

大宅

信心的等待,知易行難。盼望上帝聽禱告……,一顆軟弱的心。

伯爵府

引用:信心的等待,知易行難。盼望上帝聽禱告……

原帖由 hihileung888 於 15-12-01 發表
信心的等待,知易行難。盼望上帝聽禱告……,一顆軟弱的心。
me 2, 我剛放胎失敗 (仲係 top grade),一d 都冇著床。上帝聽禱告這首歌成了我的安慰!

首頁
12345...6

尾頁

跳至