潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

即将往北京公幹,約-12 度,有否好的外褸介绍? 最好是輕身及暖

不太愛穿及膝的羽绒

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

我都想知,我遲些要去Scotland公幹,想買件見得人的羽絨大褸,但周圍都至少4、5千,實在買唔落手,但係又唔買唔得
Aigxx d款好靚,但都至少6千,好貴ar~~~

子爵府

好媽媽勳章

回覆:uthena 的帖子

頭先睇新聞,落雪呀!!

我去過好幾次北京,最凍0度去嘅,
我着Aigle 嘅褸和內衣, Burberry wool 頸巾, OK 呀!!

雖然Aigle 係貴,但款靚質素好

而家做緊 promotion, 買 $3000減$500,可以去睇睇吖

wcpcelia    發表於 15-11-23 12:04

大宅

我舊年係北京0度左右著絨褸,長就衫加打底

大宅

我宜家係北京, 真係涷, mid of this week 會只有零下-17度. 唔想著長down jacket, 咁就一定要著長leather boots. Also, bring ur leather gloves and ear warmer with u.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:頭先睇新聞,落雪呀!!我去過好幾次北京,

原帖由 Racmom 於 15-11-22 發表
頭先睇新聞,落雪呀!!

Aigle系貴小小,真系質料好好

別墅

回覆:御寒外褸

Just returned from Beijing last Friday and my fd told me that it\'s snowing there heavily.

I wear moncler last Friday
And then only 兩件普通長袖衫 is ok
With long boot

I have aigle too
I wear it in Beijing last January ( coz January is much colder then now)
里面一樣兩件長袖衫

Remember wear very good jacket is very important
No need to wear much inside coz many warm air facility provided

公爵府

引用:即将往北京公幹,約-12+度,有否好的外褸介

原帖由 uthena 於 15-11-22 發表
即将往北京公幹,約-12 度,有否好的外褸介绍? 最好是輕身及暖

不太愛穿及膝的羽绒
我下個月去瑞典開會,有乜好提議

大宅

回覆:志志媽咪 的帖子

vip card have discount

大宅

回覆:Vivis 的帖子

EQ IQ, long coat is gd, will buy when in sale

大宅

Aigle質料好好

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:御寒外褸

落雪未必凍,係要防風為首

水晶宮

引用:Aigle質料好好

原帖由 bettysypoon 於 15-11-23 發表
Aigle質料好好
我有件着咗11年,依家肥咗,只可着内膽

水晶宮

引用:頭先睇新聞,落雪呀!!我去過好幾次北京,

原帖由 Racmom 於 15-11-22 發表
頭先睇新聞,落雪呀!!

今日睇咗件羽絨$7800,折完都要$6800

公爵府

引用:EQ+IQ,+long+coat+is+gd,+will+buy+when+in

原帖由 uthena 於 15-11-23 發表
EQ IQ, long coat is gd, will buy when in sale
羽絨?

大宅

回覆:Vivis 的帖子

no , it is a long coat, make of wool

男爵府

回覆 ctyying 的帖子

我2月去北海道, 所以都去AIGLE睇左, $7800好似係兩件頭, 著起上來的幾貍, 但係一件頭防水羽絨都要$6800, 個SALES 又話唔夠暖, 真係煩.

複式洋房

引用:回覆+ctyying+的帖子我2月去北海道,+所以都

原帖由 HelloKitty 於 15-12-29 發表
回覆 ctyying 的帖子

我2月去北海道, 所以都去AIGLE睇左, $7800好似係兩件頭, 著起上來的幾貍, 但係一件頭 ...
我一月中就去啦,定係買north/ Columbia好呀?

珍珠宮

kokotatiana 發表於 15-12-29 18:48
我一月中就去啦,定係買north/ Columbia好呀?
我好怕凍,之前去美國公幹,差不多度數,我著左兩件cashmere冷衫,再著件 Columbia熱能反射羽絨。褲就著wool的西褲,入面再著條uniqlo heattech legging,再加頸巾冷帽。

複式洋房

引用:Quote:kokotatiana+發表於+15-12-29+18:48+

原帖由 mrschocolate 於 15-12-29 發表
我好怕凍,之前去美國公幹,差不多度數,我著左兩件cashmere冷衫,再著件 Columbia熱能反射羽絨。褲就著woo ...
我都好怕凍,你件Columbia買左幾錢呀?
我fd話我地一到埗會去outlet有Columbia,所以都諗緊好吾好到時先買

首頁

尾頁

跳至