跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聽日就11個月大囉wor, 會唔會慶祝一下呢?

我住美國架, 但9月會返hk一個月.尋日見到有個bb女都幾大件, 佢又唔係肥, 總之就大大隻, d肉實 " bum bum", 問佢呀媽bb有幾大, 原來只有9個半月, 但佢大件過我軒軒, 當堂覺得軒軒好削.....

係呢, hk呢年都有好多疾病, 你地bb健康ok嗎?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我囝囝都係915架~ 我哋就冇慶祝等一歲先啦~
所以9月會好多活動~
我個囝都係削b~ 食極都唔肥~ 但身體都ok架~

複式洋房

似乎冇乜bb呢一日出世wor.....hehe.

hello yuyu.c, 你囝囝識叫你未呀? 我bb仲未呀, 只係發一d我認為冇意思嘅音....過多一個月就一歲, 唔知有冇咩驚喜俾我呢?......我而家俾佢學坐bb坐廁, 佢坐一陣就要走人.....

你囝囝而家有咩進展?

複式洋房

我囡囡都係915 ga,佢而家成日想食野就叫"mum mum" ,同埋開始放手企tim

大宅

我囝囝都係915b,佢會叫ba ba,daddy,一叫bb叫媽咪佢就叫daddy,
成日都奸笑,佢好惡家,我罵佢,佢成日都好惡琴講"打打"

大宅

原文章由 tangirl 於 08-8-14 09:48 發表
聽日就11個月大囉wor, 會唔會慶祝一下呢?

我住美國架, 但9月會返hk一個月.尋日見到有個bb女都幾大件, 佢又唔係肥, 總之就大大隻, d肉實 " bum bum", 問佢呀媽bb有幾大, 原來只有9個半月, 但佢大件過我軒軒, 當堂覺 ...

我bb都唔肥家,不過好高,睇落唔次11個月
瘦d重好,我都唔想我bb似我禁肥

複式洋房

原文章由 apple2000 於 18/8/2008 11:48 AM 發表
我囝囝都係915b,佢會叫ba ba,daddy,一叫bb叫媽咪佢就叫daddy,
成日都奸笑,佢好惡家,我罵佢,佢成日都好惡琴講"打打"

好攪笑....一叫佢叫mami就叫daddy,而我就以為ar b叫mama...原來佢話要"mum mum" (餅餅)...真係激死...!!

水晶宮

原文章由 tangirl 於 08-8-17 13:01 發表
似乎冇乜bb呢一日出世wor.....hehe.

hello yuyu.c, 你囝囝識叫你未呀? 我bb仲未呀, 只係發一d我認為冇意思嘅音....過多一個月就一歲, 唔知有冇咩驚喜俾我呢?......我而家俾佢學坐bb坐廁, 佢坐一陣就要走人.....

你 ...

我個囝仲未識叫人呀~ 淨係識講打打打eerr 咁~ 同埋仲未出牙仔.
可以扶住野行不過一放手佢就好驚~ 會即刻坐係地下~

複式洋房

原文章由 yuyu.c 於 18/8/2008 10:29 PM 發表

我個囝仲未識叫人呀~ 淨係識講打打打eerr 咁~ 同埋仲未出牙仔.
可以扶住野行不過一放手佢就好驚~ 會即刻坐係地下~

我ar囡都係9個半月先出牙,兩隻一齊出,直至而家都係得兩隻!
佢而家都係開始想放手企,企一陣之後就坐低喇!

係呢...你地bb而家食幾多餐 &食d咩ar? 我ar囡就食兩餐粥、三餐8安士ge奶!

複式洋房

回覆 #9 bubibu 的文章

yuyu.c : 我軒軒又係一樣, 自己扶住野行同企, 我有時揸住佢雙手行一陣, 跟住想甩手睇下佢可唔可以自己企, 佢一feel到我個勢想甩手, 就即刻坐低.....冇d膽量.....
bubibu, 我個b食3餐6oz奶,1餐生果加麥皮,2餐粥仔.
而家上面有四隻牙, 下有3隻. 除左識拍手掌都冇乜技兩......
係呢, 你地bb計埋午睡一日瞓到幾多個鐘? 得 11個鐘係咪算少?

複式洋房

仲有, 自從個幾月前知道佢可以用飲管飲野,佢飲乜我都用飲管, 因為佢會飲得多d快d, 佢餓起上黎, 唔使一分鐘就飲晒8oz奶, 最重要嘅係, 我係好厭惡洗奶樽, 而家淨係洗個杯方便好好好好多!! 同時佢用飲管飲水嘅關係, 飲水飲多左, d便便都唔再硬喇! 所以如果你地bb有呢方面問題都可以試下.

複式洋房

原文章由 tangirl 於 19/8/2008 01:48 PM 發表
仲有, 自從個幾月前知道佢可以用飲管飲野,佢飲乜我都用飲管, 因為佢會飲得多d快d, 佢餓起上黎, 唔使一分鐘就飲晒8oz奶, 最重要嘅係, 我係好厭惡洗奶樽, 而家淨係洗個杯方便好好好好多!! 同時佢用飲管飲水嘅關係, 飲 ...

係ar係ar...我都係好唔鍾意洗奶樽ga..又唔可以求其洗,又要成日洗...等我都試下用杯先得

我ar囡夜晚10點瞓,瞓到第二朝6點食一餐奶,之後再瞓到9點,11點幾又再瞓aound1個鐘,下晝4點幾又瞓個幾鐘,total都瞓最少13個鐘ga!

水晶宮

tangirl, bubibu,
我個囝一日食2餐粥, 3餐奶, 食粥仔會食得好d快d, 奶就食得好慢, 都係一時時飲得多.
我都係用飲管比佢飲水, 但佢始終唔係太鍾意飲水, 淨係成日玩飲管, 比佢激si.
瞓覺方面如果我哋放假自己湊佢, 佢會8點幾9點先起身, 飲完奶會再瞓, 到差唔多下一餐先起身架, 之後4點幾5點又會再瞓, 如果係舒服環境瞓佢會瞓到2個鐘到啦, 如果係去街街時瞓, 只會瞓到一陣咋, 所以平時日頭唔係我哋湊佢係瞓好少架咋.

大宅

我囝囝有6隻牙仔,上4下2,佢會點蟲蟲,拍手同byebye,扶住佢都可以行到,,唔扶住企只可企幾秒,bb好鍾意人抱,三唔識7都伸手要人抱,人地同佢玩,mum曬眼同人笑,

水晶宮

原文章由 apple2000 於 08-8-21 09:32 發表
我囝囝有6隻牙仔,上4下2,佢會點蟲蟲,拍手同byebye,扶住佢都可以行到,,唔扶住企只可企幾秒,bb好鍾意人抱,三唔識7都伸手要人抱,人地同佢玩,mum曬眼同人笑,

我個囝都係唔怕醜, 係人都跟.

複式洋房

你地有冇join到一歲birthday party? 我本來都想join, 不過佢地揀左我仲未返香港嗰日搞.....定話你地會另外自己慶祝呢? 我老公話返到香港同d close d嘅親戚食2圍飯當慶祝.....我又覺得好似大人食飯多d, 都冇左為小朋友慶祝嗰種開心喺度.....

水晶宮

tangirl,
我冇join到bk一歲party呀, 不過自己會同佢開生日會, 都係請d親戚一齊玩,不過我哋本巳經好多小朋友同bb啦, 所以唔會淨係得大人law~

複式洋房

yuyu.c :你喺出面定屋企搞party呀? 有冇咩地方建議俾我? 我d親戚唔多, 小朋友都係1,2個, 有幾個幾個月大嘅bb咋......

各位媽咪, 你地去左邊呀? 黎傾下啦! 你地bb開始轉大bb奶粉未?

水晶宮

原文章由 tangirl 於 08-8-26 11:41 發表
yuyu.c :你喺出面定屋企搞party呀? 有冇咩地方建議俾我? 我d親戚唔多, 小朋友都係1,2個, 有幾個幾個月大嘅bb咋......

各位媽咪, 你地去左邊呀? 黎傾下啦! 你地bb開始轉大bb奶粉未? ...

我係出面攪呀, 因為小朋友多. 如果你少人係屋企或者club house 攪我覺得會好玩d~

我仲未轉呀, 仲有幾can 細仔奶粉, 飲晒就會轉啦~

別墅

hello,你地好,我個女Yusi都係915呀,佢都ok大隻,尤其係隻脾呀,超肥 因為佢勁like食o野,乜都食 佢依家有7隻牙牙,識叫mommom,爸爸,姐姐(工人),Zeke(哥哥),最攪笑係見到狗就大叫'DOG":;pppp: 如果有時間,一齊出o黎玩呀....
:-D 8-) :-? :-P :-P

首頁

尾頁

跳至