懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月, 佢話有一份正職, 只可以隔日黎

一個星期黎三日, 每次四小時(實際得3.5小時,因為要預買餸時間)

收hk$5,500, 合理嗎

利是錢另計.....

[ 本文章最後由 carmensamso 於 08-8-14 17:04 編輯 ]

大宅

回覆 #1 carmensamso 的文章

我朋友介紹了陪月給我,她用過ok,因此我亦請了,一個星期黎五日, 每次六小時
收HK$6.6k

大宅

原文章由 bobochow 於 高齡產婦 16:29 發表
我朋友介紹了陪月給我,她用過ok,因此我亦請了,一個星期黎五日, 每次六小時
收HK$6.6k

請問你地仲有冇朋友既陪月介紹呀? 因為我個朋友介紹比我果個係一星期返5.5日, 每日六小時, 收$9,500, 仲要車費$500, 開工利是同埋完工利是呀............我覺得好貴....................

大宅

原文章由 <i>carmensamso</i> 於 08-8-14 16:19 發表 <a href=
陪月, 佢話有一份正職, 只可以隔日黎<br />
一個星期黎三日, 每次四小時(實際得3.5小時,因為要預買餸時間)<br />

收hk$5,500, 合理嗎<br />

利是錢另計.....
<br />

我覺得比較貴,我請左個,$11000, 6 days/week, 8 hrs/day.

洋房

原文章由 carmensamso 於 08-8-14 16:19 發表

一個星期黎三日, 每次四小時(實際得3.5小時,因為要預買餸時間)

利是錢另計.....

日日來都係幫到下手 你個位隔日來沒咩用 都唔平 仲貴左 10am-6pm hr天天來 都係10000 一個月 仲有佢晚上走左 我覺得晚上要抱bb係最辛苦

複式洋房

原文章由 bobochow 於 08-8-14 16:29 發表
收HK$6.6k

Can you email the 陪月 information to me. When is your due date? Thanks. My DD is March 18, 2009, haven't found anyone yet!

[email protected]

大宅

我之前個果陪月係$50一個鐘,我覺得差唔多
佢幫我煮野食照顧BB,
陪月D錢真係唔慳得架!好彩有佢係到咋,
唔係我唸得番半條人命。

禁止訪問

複式洋房

carmensamso
咁貴嘅陪月,真離譜!計落$20000一個月,一個月做十幾日,每次3個1/2hrs,咁佢咩都幫唔到你啦,洗咩請,佢有正職,不如唔好做!買得嘢,煮飯,都照顧唔到bb同你啦......一啲都唔值,送$比佢駛

大宅

陪月勳章

其實陪月最緊要係幫頭一個月, 係你身體最弱時幫你湊bb, 照顧你, 我果陣請左一個半月, 因為我係開刀, 差唔多過左3星期先可以開始補身, 所以預多左半個月...
開頭生完第一、兩個星期好彩有陪月幫手, 可以等我有時間休息, 訓醒就有飯有補品食, 之後自己精神d後佢又可以教你點湊bb, 有時佢星期日放假我辛苦到想喊...
所以唔好為省少少錢而係呢d緊急關頭辛苦自己啦, 咪當埋俾學費有人教你照顧bb, 而且真係有經驗既陪月好快full booking, 隔日請人都幾難請到d好陪月幫手啦!

大宅

我最後無請ar...
因為我覺得太貴... 都係做過2年...
仲要係友情價(我同佢個姨甥好熟)

最初,我諗住屋企人又唔方便黎幫手先請陪月...

加上本身我己經請咗工人,所以我仲係15/16... 不過,應該請趕唔切,因為我下個月就生...

[ 本文章最後由 carmensamso 於 08-9-3 12:10 編輯 ]

大宅

carmensamso,

我个陪月好似下月有期, 联络资料PM 左比你.

別墅

原文章由 kvstephanie 於 08-9-2 23:18 發表

不如我介紹我的陪月給你呀, 有專業陪月證書, $8500 (如果你住在青衣區可能有價講), 想做幾個鍾又得, 我本來比99照顧坐月的, 點知佢咩都唔識要我照顧番佢轉頭 , 媽咪心痛立即找朋友介紹呢個陪月給我, 本 ...

Kvstephanie,
可否PM陪月給我, 我住荃灣,
謝謝 !

複式洋房

原文章由 kvstephanie 於 08-9-2 23:18 發表

不如我介紹我的陪月給你呀, 有專業陪月證書, $8500 (如果你住在青衣區可能有價講), 想做幾個鍾又得, 我本來比99照顧坐月的, 點知佢咩都唔識要我照顧番佢轉頭 , 媽咪心痛立即找朋友介紹呢個陪月給我, 本 ...

Hi Kvstephanie,
Can you PM the information to me? Thanks.

民房

原文章由 e_ekitty 於 08-9-2 21:00 發表
我之前個果陪月係$50一個鐘,我覺得差唔多
佢幫我煮野食照顧BB,
陪月D錢真係唔慳得架!好彩有佢係到咋,
唔係我唸得番半條人命。

e_ekitty,

你個陪月有無話只做邊區呀?我係九龍東區架,我都想搵part-time陪月, 每日黎幾粒鍾就夠啦,麻煩你pm佢o既聯絡資料比我呀。thanks!

複式洋房

Please email or pm your 陪月 contact to me. How many hours she came to help you per day and how many days in a week? Thanks

[email protected]

別墅

原文章由 carmensamso 於 08-8-14 16:19 發表

利是錢另計.....

我相熟個陪月叫"儀姊" 係$60一個鐘 ($12000, 6 days/week, 8 hrs/day.) 佢湊過好多個BB ,對 孕 婦 產 後 補 身 ,紓 緩 情 緒 ,及 照 顧 初 生 嬰 兒 、處 理 臍 帶 等 工 作 已 駕 輕 就 熟 ,又懂英語 ,可教賓賓 ,煮嘢食又好味 ,又有經驗 ,又有僱員再陪訓之專業陪月員証書 ,家務助理証書、急救証書、保健員 証書, 而且價錢又唔貴同家務助理參不多,電話67338783 ,自行聯絡吧!

首頁

尾頁

跳至