嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依家30週,由上星期開始突然間個大脾同三角位之間位置痛,痛到唔係太行到,隻腳用唔到力,提起亦好痛。坐得耐起身行痛,企得耐行又痛。尤其係上床落床個人要轉身提起隻腳上床嗰下,仲要拉到個三角位,超痛!請問大家有呢個情況呢?我大概兩星期前開始用托腹帶....依家孖B每個大概1.6kg, 會唔會係因為佢哋越來越重嘅關係?

別墅

最關心BB問題熱投勳章

應該係恥骨痛(我都係咁)
http://www.mombaby.com.tw/articl ... 惹的禍!-.html#

複式洋房

回覆:Buffythegal 的帖子

恥骨痛呀,我32週開始都係咁,依家34週醫生叫我放2星期病假,太重,墜住行唔到。

複式洋房

回覆:Buffythegal 的帖子

不過我12週開始已經用托腹帶。。。

複式洋房

回覆:大脾-盤骨+三角位痛

我而家都32週,由廿幾週開始大脾痛
到32週而家個三角位好痛

別墅

我都係大概30w 恥骨痛,依家𨍭咗一隻承托力比較好的托腹帶,感覺好咗好多,之前行步路都痛!

複式洋房

引用:應該係恥骨痛(我都係咁)+http://www.momb

原帖由 tweety0824 於 15-11-28 發表
應該係恥骨痛(我都係咁)
http://www.mombaby.com.tw/article/孕婦「胯下痛」%20都是「恥骨聯合」惹的禍! ...
好detail呀!Thanks for sharing! 你之後有好啲嗎?定係要痛到生?

複式洋房

引用:恥骨痛呀,我32週開始都係咁,依家34週醫生

原帖由 CCWE 於 15-11-28 發表
恥骨痛呀,我32週開始都係咁,依家34週醫生叫我放2星期病假,太重,墜住行唔到。

...
唔通一直要請病假到生?依家真係夜晚瞓覺轉個身都痛死,唔好話行啦!

複式洋房

引用:我都係大概30w+恥骨痛,依家𨍭咗一

原帖由 bilibala88 於 15-11-29 發表
我都係大概30w 恥骨痛,依家𨍭咗一隻承托力比較好的托腹帶,感覺好咗好多,之前行步路都痛! ...
咦你之前用邊隻,依家改咗用邊隻?我依家用緊010淨係托住下面嗰隻。用咗好似好少少,行到啲,但係就好似用錯力,背脊開始痛。

複式洋房

引用:我而家都32週,由廿幾週開始大脾痛到32週而

原帖由 msjade 於 15-11-29 發表
我而家都32週,由廿幾週開始大脾痛
到32週而家個三角位好痛
醫生有冇建議要做啲乜?佢淨係refer咗我去做物理治療。其實究竟要郁多啲定係要休息多啲?

別墅

Buffythegal 發表於 15-11-30 08:09
咦你之前用邊隻,依家改咗用邊隻?我依家用緊010淨係托住下面嗰隻。用咗好似好少少,行到啲,但係就好似用 ...
之前用的是在淘寶買的,個款比較幼、承托無咁好!依家用ReLive 在醫療用品公司司買、相對闊好多,可以托住個肚.

別墅

回覆:bilibala88 的帖子

我都係,而家28周,今日突然痛到行路似蟻,諗緊洗唔洗去醫院,因為一般婦產科book 唔到,但去醫院又怕無啦啦要住幾日

首頁

尾頁

跳至