跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知點解個人好倦,但瞓落床就眼光光,終於瞓著喇,又會尿頻醒來去廁所,心情好矛盾,想阿b早d出世,等我唔駛又熱又瞓唔到,又想佢遲d出世,足月d健康d…大家差不多預產期,你地係咪都有呢個問題呀?

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 celeo 於 08-8-15 19:48 發表
唔知點解個人好倦,但瞓落床就眼光光,終於瞓著喇,又會尿頻醒來去廁所,心情好矛盾,想阿b早d出世,等我唔駛又熱又瞓唔到,又想佢遲d出世,足月d健康d…大家差不多預產期,你地係咪都有呢個問題呀? ...

我自從有左BB之後就己經成曰瞓唔到覺lu
不過我諗BB出左世之後都係一樣冇得瞓
要照顧BB邊有得瞓

別墅

畀面勳章

celeo, cherry

我生細b時都好似你地咁, 唔知點解架! 個個都問我係咪唔開心呀, 有壓力呀.....
我果時訓唔到就會聽下radio, 打下機, 上下網 or 幫大女做定d溫習既資料, 總知, 訓唔到我唔會"big"自己一定要訓, 要放鬆d, 就係咁.....9個幾月就過左, 當然, 事後講番就覺得好easy, 不過, 當你見到阿b時, 咩你都唔記得架啦!

依家我個細b 8個幾月, 好得意

你地都放鬆d, 迎接可愛既bb出世啦....

ps. 我訓唔到, 朝早就係公司個toilet度 .... 個toilet 都ok清潔架

複式洋房

原文章由 cherry小石川 於 08-8-15 21:00 發表

我自從有左BB之後就己經成曰瞓唔到覺lu
不過我諗BB出左世之後都係一樣冇得瞓
要照顧BB邊有得瞓

我都系有同樣既情況, 日日都好累好辛苦, 又透唔到氣甘..
晚晚就來回去廁所好多次, 起碼都六七次..最少只有一晚系三次..
好灰啊~~日間反而好想訓, 但系無奈要返工.死撐咯唯有!

複式洋房

me too la
除左去vv之外..手腳痕亦令我瞓唔到, 最慘就係第二朝要返工.. 好想早D放產假, 唔駛咁辛苦...但又想遲D放, 可以多D時間陪BB, 真矛盾
原文章由 beckycy 於 08-8-16 10:31 發表

我都系有同樣既情況, 日日都好累好辛苦, 又透唔到氣甘..
晚晚就來回去廁所好多次, 起碼都六七次..最少只有一晚系三次..
好灰啊~~日間反而好想訓, 但系無奈要返工.死撐咯唯有! ...

洋房

到了32週,好多時都瞓唔到,因為佢踢我同vv,唯有轉身、轉位置,放鬆一點會好D,真的瞓唔著就上網lor

男爵府

而家到左 36週, 胃好似無咁頂, 但恥骨比之前更加痛, 我估bb入左盘骨了, 但都無咁快生囉. 加油加油!!

Coney

大宅

我都係咁,晚晚都訓唔著,
一係比小B踢醒我,
又或者係我腰骨太痛醒左,
真係好辛苦,
結果有一晚終於忍唔住,
偷偷地喊左出來...
之後先訓到

大宅

一係比小B踢醒我,
真係好辛苦,
結果有一晚終於忍唔住,
偷偷地喊左出來...
之後先訓到

大宅

一係比小B踢醒我,
真係好辛苦,
結果有一晚終於忍唔住,
偷偷地喊左出來...
之後先訓到

大宅

一係比小B踢醒我,
真係好辛苦,
結果有一晚終於忍唔住,
偷偷地喊左出來...
之後先訓到

大宅

係難瞓著d, 因為條腰太酸痛, 但一瞓著就好似死豬咁

大宅

你地講得好啱呀,我而家每晚都要去5至六次洗手間,根本就訓唔到,好辛苦,但我就已經放緊產假,所以下午可以訓,但可能因為咁,我夜晚更加訓唔到,唉,bb已經38週,捱多兩個星期,加油!!

別墅

原文章由 ANN2388 於 08-8-22 12:35 發表
你地講得好啱呀,我而家每晚都要去5至六次洗手間,根本就訓唔到,好辛苦,但我就已經放緊產假,所以下午可以訓,但可能因為咁,我夜晚更加訓唔到,唉,bb已經38週,捱多兩個星期,加油!! ...

我都係! 大家加油!!

複式洋房

我自己好多時覺得急係因為阿B頂到膀胱或子宮收縮,我知道根本唔係急,所以我好多時都係用手搓下個肚,等佢鬆番就唔急,咁就唔使起身去廁所,可以好快又瞓番。唔知大家用呢個方法work唔work。

複式洋房

原文章由 minicake 於 08-8-26 15:17 發表
我自己好多時覺得急係因為阿B頂到膀胱或子宮收縮,我知道根本唔係急,所以我好多時都係用手搓下個肚,等佢鬆番就唔急,咁就唔使起身去廁所,可以好快又瞓番。唔知大家用呢個方法work唔work。 ...

呢個方法? 又未試過喔...次次急都想忍,但系會訓唔到,始終都系去完vv先安心訓...試過每小時起身一次vv..好痛苦~~!
仲有二個幾星期先放產假, 捱埋佢~希望可以多d 時間陪小b!
但老公九月開始未搵到做, 失業啦!都無時間陪佢..要留返d時間陪小b~~!唉.... 又希望佢等我生完先搵到野做,甘可以陪下我放下產假嘛~~不過無收入!真系好難取舍....順其自然吧!

首頁

尾頁

跳至