論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日 , 同個客傾開工人 , 原來佢姑仔既工人做左一個月唔想湊剛出世bb , 就唸左條新橋 :

某個星期六早上6:00am , 工人將全家人既拖鞋一對對放在大廳中間 , 然後拍門叫晒d人起身 , 僱主同佢講今天休息唔使返工後回房再睡覺 , 佢就好似癲左甘在廳對住d拖鞋大聲唱歌跳舞 , 嚇到僱主馬上call agent 來帶佢走 , 賠左一個月糧及機票:;pppp:

子爵府

醒目開學勳章

唉!

苦中作樂...唯有同佢一齊跳一齊唱,盡量令佢投入呢份工...

可憐的香港僱主

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 winnie_sh 於 08-8-16 02:54 發表
唉!

苦中作樂...唯有同佢一齊跳一齊唱,盡量令佢投入呢份工...

可憐的香港僱主

我即時諗起個情景,一齊出黎又唱又跳,睇下邊個先頂唔住.仲要牙都唔好刷,一出廳即時鬧跳..哈哈哈.

別墅

如果我係個僱主, 我一定先問下佢發生咩事先,
佢唔理你就當佢撞鬼咁,之後就帶佢去搵問米個
d地方, 跟住返到屋企扮神打,佢唔係仲驚咩 ! 哈哈 !

珍珠宮

D工人為咗搏炒, 真係嘜都做出, 咁都俾佢諗到. 香港外傭僱主幾時至有好日子過?

別墅

原文章由 嵐嵐媽咪 於 08-8-16 00:47 發表
今日 , 同個客傾開工人 , 原來佢姑仔既工人做左一個月唔想湊剛出世bb , 就唸左條新橋 :

某個星期六早上6:00am , 工人將全家人既拖鞋一對對放在大廳中間 , 然後拍門叫晒d人起身 , 僱主同佢講今天休息唔使返工後回房 ...

我會我放假前夕, 半夜call 齊d friend入佢房鋤 Dee 同 猜梅, 最好加 買 "色盅", 第日放假, 睇實佢做家務, 唔好比佢偷賴休息. 死未

大宅

原文章由 嵐嵐媽咪 於 08-8-16 00:47 發表

某個星期六早上6:00am , 工人將全家人既拖鞋一對對放在大廳中間 , 然後拍門叫晒d人起身 , 僱主同佢講今天休息唔使返工後回房 ...

我的前賓工人也曾想博炒,她一面抹地一面故意大聲唱歌,佢無跳舞,但故意勁大聲自言自語講賓話及嘆氣.我問佢係咪想唔做,佢竟然好開心咁叫我補一個月比佢. 我當然唔會中計,過了二天,佢繼續做呢種儍事挑戰我,變本加厲..........最後,我同佢講:我有責任帶你去睇醫生,你可能有病,如果醫生可寫證明你精神有問題,不適宜工作,我無需補一個月可抄你! 工人個"病"第日即刻好番,無再番發.因為佢知我一定可以做得到找精神科寫張證明比佢.

公爵府

原文章由 qqqqqq 於 08-8-16 10:52 發表

我的前賓工人也曾想博炒,她一面抹地一面故意大聲唱歌,佢無跳舞,但故意勁大聲自言自語講賓話及嘆氣.我問佢係咪想唔做,佢竟然好開心咁叫我補一個月比佢. 我當然唔會中計,過了二天,佢繼續做呢種儍事挑戰我,變本加厲. ...

我fd個bun咪咁囉,佢仲勁,玩有鬼上身,成套驅魔人咁,但佢想扮野?無咁易.:;pppp:
我fd個仔影低晒,報警,(最正就係我fd全程唔同佢身體接觸,反而個bun搵較剪掟我fd)卒之咪"的"左佢入精神病院住左2weeks,嚇到佢PK囉.
出黎仲想屈我fd,咪上庭囉,比個官插到佢暈呀.

公爵府

原文章由 qqqqqq 於 08-8-16 10:52 發表

我的前賓工人也曾想博炒,她一面抹地一面故意大聲唱歌,佢無跳舞,但故意勁大聲自言自語講賓話及嘆氣.我問佢係咪想唔做,佢竟然好開心咁叫我補一個月比佢. 我當然唔會中計,過了二天,佢繼續做呢種儍事挑戰我,變本加厲. ...

我fd個bun咪咁囉,佢仲勁,玩有鬼上身,成套驅魔人咁,但佢想扮野?無咁易.:;pppp: 我fd個仔影低晒,報警,(最正就係我fd全程唔同佢身體接觸,反而個bun搵較剪掟我fd)卒之咪"的"左佢入精神病院住左2weeks,嚇到佢PK囉.
出黎仲想屈我fd,咪上庭囉,比個官插到佢暈呀.

大宅

真係乜人都有...
佢地黎係搵食定搵快錢

男爵府

我會同佢一齊癲, call哂d人同佢一齊唱, 一齊跳添, 想relax啫, 但由於我無咁早, 6點起到身, 應該夜晚2點幾至叫佢起身參加......最好記住同我玩, 唔係我好悶架

大宅

橫掂佢都有心唔撈,真係同佢講咩都晒氣,不如我扮得癲過佢,好似有精神病咁嚇佢: 呀mom好愛你架! 你唔好諗住離開我呀...!哈哈哈哈...有殺無賠 ~ Heheehee...然後又斯斯然走去返工,返嚟又錫晒佢,仲唔嚇Q死佢...等佢自己頂唔順叫走,再叫agent做証要佢簽名作實。呢d咁嘅人,你留到個人;都留唔到佢個心啦!過得一次,都難保無下一次...不過要我地d僱主賠就唔好旨意啦,唯有同佢對折,等佢自己走,你預備搵個另一個吧啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

你有個B俾佢湊,你冇得同佢一齊癲架,怕佢傷害個B,唯有俾佢走。

大宅

橫掂佢都有心唔撈,真係同佢講咩都晒氣,不如我扮得癲過佢,好似有精神病咁嚇佢: 呀mom好愛你架! 你唔好諗住離開我呀...!哈哈哈哈...有殺無賠 ~ Heheehee...然後又斯斯然走去返工,返嚟又錫晒佢,仲唔嚇Q死佢...等佢自己頂唔順叫走,再叫agent做証要佢簽名作實。呢d咁嘅人,你留到個人;都留唔到佢個心啦!過得一次,都難保無下一次...不過要我地d僱主賠就唔好旨意啦,唯有同佢對折,等佢自己走,你預備搵個另一個吧啦。

原文章由 MavisNg 於 08-8-16 23:10 發表
我會同佢一齊癲, call哂d人同佢一齊唱, 一齊跳添, 想relax啫, 但由於我無咁早, 6點起到身, 應該夜晚2點幾至叫佢起身參加......最好記住同我玩, 唔係我好悶架 ...

伯爵府

我都試過有fd 工人又係扮鬼上身, 開頭個fd都好驚, but我地同佢講工人似玩嘢多, 佢先唔驚. 後尾佢話帶工人去chruch 搵人同佢驅魔, 個工人c都唔去, 我個fd嚇鬼番佢, 話見到有'人'跟住係佢後面, 工人先唔敢玩.
原文章由 FA8866 於 08-8-16 22:57 發表

我fd個bun咪咁囉,佢仲勁,玩有鬼上身,成套驅魔人咁,但佢想扮野?無咁易.:;pppp:
我fd個仔影低晒,報警,(最正就係我fd全程唔同佢身體接觸,反而個bun搵較剪掟我fd)卒之咪"的"左佢入精神病院住左2weeks,嚇到佢P ...

大宅

完全同意 ! 有bb係佢手啊 ! 就算玩到佢自己走 , 都係要賠機票架啦 ! 如果....半夜叫埋佢一齊玩 , 可以佢仲可以有籍口告僱主虐待 , 休息時間唔夠8小時 , 到時又打官司咩 ? 講到尾....都係僱主蝕抵........

記住啊.....工人告僱主唔使證據只需要靠把口 , 反而僱主要不停舉證 , 呢樣野係政府保障佢地先會甘

原文章由 emt1314 於 08-8-17 10:33 發表
你有個B俾佢湊,你冇得同佢一齊癲架,怕佢傷害個B,唯有俾佢走。

[ 本文章最後由 嵐嵐媽咪 於 08-8-17 11:47 編輯 ]

民房

記住啊.....工人告僱主唔使證據只需要靠把口 , 反而僱主要不停舉證 , 呢樣野係政府保障佢地先會甘,好同意你這段,廢正苦立的法律,:;pppp: 苦了我們這班僱主 [quote]原文章由 嵐嵐媽咪 於 08-8-17 11:40 發表
完全同意 ! 有bb係佢手啊 ! 就算玩到佢自己走 , 都係要賠機票架啦 ! 如果....半夜叫埋佢一齊玩 , 可以佢仲可以有籍口告僱主虐待 , 休息時間唔夠8小時 , 到時又打官司咩 ? 講到尾....都係僱主蝕抵........

... [/quote]

首頁

尾頁

跳至