懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我小b好活躍, 成日無時停, 而且踢得好高, 聽d人講, 陀住佢時越活躍, 出咗世就越好湊, 係咪真呢
其他媽咪的經驗係點架呢

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好似係相反 WO!! 我侄仔以前郁到不得了, 之後扭百羅, CRY 足100天

我仔比較唔多郁, 佢就食飽就訓, 訓飽就食, 仲唔比我地成日長時間抱佢 (因為我坐月, 家姐天天來我家, 佢要抱我仔玩, 我仔唔洗佢抱, 要自己訓床仔)

複式洋房

吓~咁我小b咪好難湊囉
死啦~我開始驚添... ...

大宅

聽人講好似係越郁得勁越唔鍾意訓覺

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

陀住阿女時,區都踼到無時停,阿女既無影腳,區daddy都受過唔少,到區出左世,老實講,都算易湊,但就講唔上完全好湊,經常扭計,依家8個月,真系超級頑皮,不過有一樣野系相同既,就系成日無時停

大宅

我在未夠4mths 已感覺到胎動,到而家6mths了,bb無時停,仲踢/郁得很大力,
有些說會頑皮,有些人說相反,都唔知邊個先岩~
禁我當然想bb好湊啦

大宅

大獲....我個B都成日踢我!!!呢一胎一定要我自已湊,好驚呀
因為佢都係冇時停,夜晚呵夜尿佢都要醒一醒,但相反我大女之前向我個肚度唔係好郁,但現在都有D百厭....
其實有無跟句???

複式洋房

我都好擔心
我係第一胎, 咩都唔識
我大姑奶之前陀女時, 小b係肚入面唔係好郁, 但出咗世到而家三歲, 一路都好百厭, 但都算乖o既, 只係無時停, energy爆棚咁啫

大宅

我而家36wks, 亞b踢到顛哂, 好似唔洗訓咁, 亞b一直都係踢得好勁ga la, 而家仲好大力, 我根本都訓唔到, 訓左又比佢踢返醒~~ 我諗佢都係隻曳曳豬多la~~

別墅

我阿b七個月時日頭夜晚都郁得好勁,反而到o左八個月,只係日頭踢得勁d,我仲讚佢咁叻,夜晚識比媽媽休息…呵呵…梗係想佢出o左世好湊喇…

別墅

我阿b七個月時日頭夜晚都郁得好勁,反而到o左八個月,只係日頭踢得勁d,我仲讚佢咁叻,夜晚識比媽媽休息…呵呵…梗係想佢出o左世好湊喇…

子爵府

我諗冇咩根據掛.......要睇返個b性格架~我陀大仔時佢都郁得好勁,出世到e+唔算好好湊,但都唔難湊囉,我控制到佢.......e+呢個20week先feel到胎動,到e+31week佢都好小郁架,唔知關唔關男仔同女仔事..........

複式洋房

原文章由 TY_1019 於 08-8-16 12:11 發表
我小b好活躍, 成日無時停, 而且踢得好高, 聽d人講, 陀住佢時越活躍, 出咗世就越好湊, 係咪真呢
其他媽咪的經驗係點架呢

我胎大女時佢好活躍.成曰無時停.
佢1個月大就介夜奶.5個月到生牙仔都無乜喊.因為聽D姊妹溝BB生牙仔會成日樓計.
同佢好鍾意笑. 個個抱都得.
乜人都限.做媽咪會無禁辛苦

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我佗阿仔時, 成日俾佢起飛腳踢我, 好曳曳...
而家出左世後, 隻腳都踢得好勁好有力, 但so far而家2個月, 都ok好湊架...唔會成日喊扭抱, 仲成日笑架~
執仔之手 與仔偕老

大宅

想請問第二胎順產媽咪

由發現有生得先兆(陣痛,見紅 or 穿水)開始計,你地痛幾耐 BB 先出世呀?係咪痛過生第一胎架? thanks!

大宅

想請問第二胎順產媽咪

由發現有生得先兆(陣痛,見紅 or 穿水)開始計,你地痛幾耐 BB 先出世呀?係咪痛過生第一胎架? thanks!

複式洋房

原文章由 叉燒媽 於 08-8-17 01:47 發表
我佗阿仔時, 成日俾佢起飛腳踢我, 好曳曳...
而家出左世後, 隻腳都踢得好勁好有力, 但so far而家2個月, 都ok好湊架...唔會成日喊扭抱, 仲成日笑架~

聽完你地咁講, 都無咁驚, 因為我阿B日日都郁得好勁.

別墅

各位媽咪

會唔會15週感覺到佢郁?我好似感覺到, 但人話冇咁早 !!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我陀亞仔果陣, 亞仔不分晝夜咁踢我踢得好勁, 無時停架..
而家佢兩個月, 間中都會扭計要人抱, 唔算太難湊
但佢對腳真係非常勁呀, 換片果陣成鬼日踢踢吓, 好鬼難幫佢換片架....

大宅

原文章由 szeszes 於 08-8-16 12:51 發表
好似係相反 WO!! 我侄仔以前郁到不得了, 之後扭百羅, CRY 足100天

我仔比較唔多郁, 佢就食飽就訓, 訓飽就食, 仲唔比我地成日長時間抱佢 (因為我坐月, 家姐天天來我家, 佢要抱我仔玩, 我仔唔洗佢抱, 要自己訓床仔) ...

絕對同意 ... 我陀個女時佢無時停 ... 由朝郁到晚黑 ... 出世後真係唔多使瞓 ... 精力超旺盛 ... 唔食得又唔瞓得 ... 超難湊

首頁

尾頁

跳至