爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

平時有撘開$45, 今日個錶跳到成$60, 交通狀況正常
司機就全程黑口黑面, 不斷"唧唧姐姐"咁, 一時又慢行, 一時又大大力拍支波棍
(根本心有鬼, 先發制人)

返到公司第一時間投訢, 各位千其唔好放過呢班無良司機......

交 通 投 訴 組

熱 線 電 話

(852) 2889 9999
熱 線 服 務 時 間 : 星 期 一 至 五 ( 公 眾 假 期 除 外 ) 上 午 8時 45分 至 下 午 6時 正

其 他 時 間 提 供 留 言 服 務

電 郵 地 址

[email protected]

政 策 局 / 部 門 的 查 詢 電 話

運 輸 及 房 屋 局

(852) 3509 7199

運 輸 署

(852) 2804 2600
『 的 士 司 機 嘉 許 計 劃 』提 名 表 格

路 政 署

(852) 2926 4111

香 港 警 務 處

(852) 2527 7177

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解唔係即時告發, 而係返到公司至投訢既

子爵府

引用:平時有撘開$45,+今日個錶跳到成$60,+交通狀

原帖由 bbqyou 於 15-12-01 發表
司機就全程黑口黑面, 不斷"唧唧姐姐"咁, 一時又慢行, 一 ...
係咪上支旗無彈返上黎就開車?

大宅

Sonic 發表於 15-12-1 10:17
點解唔係即時告發, 而係返到公司至投訢既
第一, 要趕返工,
第二, 我唔覺得有分別, 只不過係遲d先落口供

水晶宮

bbqyou 發表於 15-12-1 10:51
第一, 要趕返工,

同意, 十個有九個唔投訴都是.........怕怕怕, 怕尷尬, 怕麻煩...等, 個個願意投訴, 的士司機服務相信會好好多. 只要有keep單據, 在合理時內投訴都可以. 有事叫: "車去差館", 相信做戲做才有, 實際上司機彩你都傻, 即場打999就有, 但唔係個個會咁做.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

呢個行業,真係什麼人士都有,亞馬遜大森林一樣.

禁止訪問

男爵府

回覆:今日又上左無良的士, 巳交警方處理

要有單據,提供當日路線,有出術死梗,要做佢就要落口供,麻煩小小,不過對方都要去落口供....,有左record平時見到到會執正呢做...

大宅

BK Milk勳章

回覆:今日又上左無良的士, 巳交警方處理

咁就無良,為左$15你都幾得閒

男爵府

引用:Quote:Sonic 發表於 15-12-1 10:17 點解唔

原帖由 bbqyou 於 15-12-01 發表
第一, 要趕返工,
可能有好大分別

複式洋房

放心,多数告不到

男爵府

bbqyou 發表於 15-12-1 09:53
司機就全程黑口黑面, 不斷"唧唧姐姐"咁, 一時又慢行, 一 ...

樓主,我也有打過那熱綫電話投訴的士司機沒有擺放司機証。接聽工作人員攞齊的士車牌,時間行程路線資料。並承諾會特別關注這輛的士,若累積有三項投訴,就會邀請車主、司機開file處理。

男爵府

遇到這種情況,一定再電話投訴。

又試過舉起手機錄影司機駕駛情況,並即時揚聲落車要單,司機立即減慢車速。

只要各位乘客多作舉手之勞,無良司機就(emoji)會有恃無恐。

首頁

尾頁

跳至