跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

Angel ,

豬小b 果個怕怕羞羞笑容 可愛到暈 ! 直頭要比個可愛笑容大獎比佢 !

肥丸,
咁多個B之中豬B身型最正, 最FIT 身型大獎 !

個個B 都冇喊, 係必朱一黎就喊, 真失禮 !

原帖由 angel_cheng 於 09-3-30 03:05 發表
多謝穎穎媽安排今次嘅歲半party呀...
雖然我地遲大到,但係小b玩得好開心,本來搭車已經呆呆地,一見咁多小朋友就精神哂...

大宅

醒目開學勳章

要減肥 ? 都唔係太肥姐 !
必朱堂家姐細時同豬b差唔多, 而家3歲多標高咗自然會瘦返啲 !
豬B 唔好減姐 !

原帖由 fatyuen 於 09-4-9 00:41 發表
咩最fit身型大奬丫....健康院姑娘同仁安醫生都話佢太肥要減d呀~ 過晒97線呢 (身高又只係中上...唔算太高) .. haha

今次真係麻煩晒必朱呀! 雖然唔可以出去玩~ 但係都好開心呢!!

我諗到下次個兩歲party我都未必出席 ...

大宅

醒目開學勳章

而家正直高峰期呀 ! 未打要打啦 !
我外甥咪出緊水痘囉 ! 出得好勁呀 ! 25歲仔先黎出水痘 !

原帖由 mansonwai 於 09-4-17 22:36 發表
mouth:mouth:" /> 終於的起心肝同思行打了水豆針LU

大宅

醒目開學勳章

今期啲流感真唔簡單 !
必朱星期五返 pg , 有同學仔流鼻水, 到晚上必朱開始有小小鼻水, 到第2朝ee話我知, 佢都"嶺"嘢 !
嘩 ! "啦啦"聲帶佢地睇 e 生 !
我知連 ee 都 中得, 實唔係小料, 好在立即睇 e生, 佢地好快好返 !
可憐的我, 比隻必朱傳染, 仲未好 , 咁必傳啲流感比我, 算唔算朱流感 ???
可唔可以同必朱爸申請自我隔離 , 唔駛返工, 唔駛揍朱 ???

大宅

醒目開學勳章

mandy ,

係咪係社區會堂攪 ?? 定係去 荃灣肥天使 ???

我諗如果ok 不如搵人攪 , 我知 bk 有啲mami 只係收小小服務費會幫人攪 party

原帖由 mansonwai 於 09-5-13 19:14 發表
有無媽咪幫手攪 2歲 party ??

我怕自己攪唔掂 ?

大宅

醒目開學勳章

我打去問咗啦 !
佢地話要3歲至6歲 小朋友 !
2歲唔適合 !

原帖由 goldenbaby 於 09-5-14 14:26 發表
you may have b-day party at Zebedee Kindergarten, only $120, for 2 hours, have games, english teacher, b-day foods....

http://www.zebedee.edu.hk/birthday_party.html

I joined there x'mas party befo ...

大宅

醒目開學勳章

2. 必朱 3A1B (9月13日)

原帖由 mansonwai 於 09-5-25 20:47 發表
goldenbaby

地點大埔都幾好 !
因為我見上次歲半, 好多媽咪都係大埔區

如果大家覺得大埔無問題, 請大家建議日期
因為要 book 場地.

我見有些媽咪已報 9 月 2歲大型 party
咁我地日期會邊日好 ?
1. 9月6 日
2. 9 ...

大宅

醒目開學勳章

計落都有 13 個 小朋友喎 ! 可以book 場啦 !

Edel ,

係唔係要你打去先book 到 ??

大家9月13日(sun) 都 ok , 咁就按 Edel 建議1-3PM !

Joyce

原帖由 KiuKiu924 於 09-5-29 16:54 發表
Zebedee International Kindergarten in Taipo

請各位媽咪儘快回覆
1. mansonwai 2A2C1B [9月27 or 9月13日]
2. 必朱 3A1B (9月13日)
3. Goldenbaby (9月13日 or 9月27, 1-3pm)
4. caca0921 2A2B (9月13或9月2 ...

大宅

醒目開學勳章

Edel ,

咁又麻煩你可否問吓, KG 果邊小朋友收費歲數呢 ?? 因我知 mansonwai 同 ericalam 各自其中一位小朋友都好大架啦 !

joyce

大宅

醒目開學勳章

Edel ,

辛苦你啦 !

近日豬感肆虐 !
唉 ! 啲 pg 都唔開, 必朱係屋企真係好悶, 精力過盛, 冇從發洩 ! 大家呢幾日有咩比小朋友玩 ???

大宅

醒目開學勳章

唔會去啦 !
太多人呀 !
我而家擔心緊, 生日PARTY 都去唔到 !
因 醫生 話有機會早產 , 要我唔好郁咁多 !
要一個坐唔定架人, 唔好走黎走去, 直頭係酷刑 !

原帖由 mansonwai 於 09-8-2 15:49 發表
妳地會唔會去 BB 展 ???

大宅

醒目開學勳章

各位 BB 成功戒片未 ???

必朱進入第三週戒片週 , 由第一星期完全失敗, 到第二星期見到曙光

大宅

醒目開學勳章

咁又真係周圍啲人怕咗我多啲 ! 如果唔係昨日又點駛到KOB 爸幫我夾壽司 !
我仲以為你會拎到家庭照奘添 ! 對手太強 !

原帖由 KoB媽 於 09-8-3 13:50 發表
必朱,

乖d 啦...小心身體呀~~ 唔好周圍走啦

我前年都真係大住個肚行bb 展, 我自己就唔怕, 反而你地怕咗我...haha

大宅

醒目開學勳章

我地做咗 0708 無間道呀 !
因為怕9 月個肚太大 , 而0708又有玩開啲大埔友, 所以我參加咗0708 2歲 PARTY ! 

原帖由 焯霖媽媽 於 09-8-3 16:06 發表

必朱. 你地昨日又有party嗎?

大宅

醒目開學勳章

我都唔知會早幾多 ?? 
因上上星期半夜 , 突然見紅, bb 又調哂頭, e 生話拖得幾耐得幾耐, 希望拖到足月 !

必朱 2個月時自費打咗啦 !
不過你地有冇打算打甲型肝炎針 ???

原帖由 mansonwai 於 09-8-4 00:05 發表
必朱

ic

如果會早...咁即係大約幾多號 ?

今朝去左健康院幫亞女預約肺炎http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=147&cb=12345656&n=a3f0550b鏈球菌http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/av ...

大宅

醒目開學勳章

我係blog 度睇到"天鵝"細B 啦 ! 好多表情呀 ! 恭喜哂 !
近日幾個朋友都係仁安生好順利呀 ! 有一個早細B一日出世添 !

我會加油架啦 ! 力求可以足月出世 !

原帖由 fatyuen 於 09-8-6 23:33 發表
我個細B喺"天鵝"陪伴下出左世喇~ 必朱! 你要加油呀~

大宅

醒目開學勳章

hi ,

我已經以手機sms 通知部份mami !

另 9月27日我諗 必朱join 唔到啦 !
你地玩得開心啲啦 !

大宅

醒目開學勳章

hello !
要報告吓 !

穎穎 係 30/9 多咗個 4.25kg即 9.35 磅的細佬 呀 !

冇錯 ! 係 9.35磅 !

大宅

醒目開學勳章

多謝各位 !

hehe...
我今次都係順產架mouth:
初初醫生話8磅幾咋,真係比佢激 C
不過細佬 仲係有黃, 仲照緊燈呀 ! 幾時先可以返屋企呀 .....

必朱 上星期五返咗第一日學, 結果係喊到嘔 , 之後提起返學都流眼淚, 好傷心咁, 真係心痛 C 我 , 大家啲B 開始返學未, 咩反應呀 ?? 分享吓 !

大宅

醒目開學勳章

多謝 !

可能因早前作早產, 打咗幾支針加強心肺, 所以細佬個size..... , 同埋本來早多兩星期已經有動靜要出世, 但個醫生成日話唔夠低, 唔肯催生, 其實係太大件所以落唔到位, 結果多兩星期, 咪仲更加大件囉 !
又好彩喎 ! 同生必朱一樣, 由大痛到生 2 個鐘完成 ! 聞氣都頂得住 !

必朱學校唔比家長陪上課架, 返咗 2 日學已經病咗啦 ! 本來我報下午班, 但開學前1日先通知我下午班得佢一個學生, 所以被迫改上午亂哂我預算, 加上學校有 H1N1 CASE , 所以我暫停冇比佢返學, 等11月我坐完月先再返

原帖由 mansonwai 於 09-10-8 01:21 發表
joyce

wow.....

勁喎...9.35磅仲要係順產

e !!! 細佬係米遲左出世先咁大件
我記得妳好似話係差不多月頭出世 + ???

anyway.....恭喜晒 ! 1仔 1女 = 好字 GOOD !

哈哈...9.35磅...真係好勁 ...

首頁

尾頁

跳至