親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教新年帶5歲小朋友到曼谷4日3夜,請問有咩推介?Thanks

水晶宮

sonmummy 發表於 15-12-3 15:55
請教新年帶5歲小朋友到曼谷4日3夜,請問有咩推介?Thanks
酒店, 酒店, 酒店

男爵府

我book咗grand Swiss Sukhumvit ,近Nana 站..

男爵府

回覆 pbpk03845784 的帖子

我book咗grand Swiss Sukhumvit ,近Nana 站..

男爵府

回覆:請教帶5歲小朋友到曼谷4日3夜行程

可以去zoo玩一日

男爵府

BK Milk勳章

回覆 sonmummy 的帖子

我上次帶兩個仔女(5歲,2.5歲) 行程全部都係最就腳的地方,搭BTS/MRT 可到,行程如下:
Day 1: Kidzania + Asiatique
Day 2: Snowtown + Terminal 21
Day 3: Art in Paradise + Massage (我的5 歲仔係骨精)

我地每日都係輕輕鬆鬆,如果進取d 可以去埋樂園玩

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆:請教帶5歲小朋友到曼谷4日3夜行程

我們早前行程
1. children discovery museum + JJ market
2. kidzania + Siam paragon
3. safari world + chocolate village
4. terminal 21 + big c

大宅

回覆:威大嬸 的帖子

Children discovery museum有咩玩

別墅

回覆 raindropss 的帖子

請問你同阿仔係去邊間MASSAGE呢? 要預先BOOK嗎?

男爵府

引用:我們早前行程1. children discovery museum

原帖由 威大嬸 於 15-12-04 發表
我們早前行程
1. children discovery museum + JJ market
2. kidzania + Siam paragon
請問 children discovery museum約玩幾耐? mochit行過去約幾耐? thx.

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 威大嬸 於 15-12-04 發表我們

原帖由 kachun0123 於 15-12-07 發表
請問 children discovery museum約玩幾耐? mochit行過去約幾耐? thx.
我由酒店坐的士去,玩了半天,然後行約十分鐘去JJ martet食嘢。

男爵府

引用:Quote:原帖由 kachun0123 於 15-12-07 發表

原帖由 威大嬸 於 15-12-07 發表
我由酒店坐的士去,玩了半天,然後行約十分鐘去JJ martet食嘢。
唔該晒。

男爵府

BK Milk勳章

回覆 SPA_family 的帖子

我地walk-in, 喺Big C 嗰個商場入面的舖頭按
(其實呢個係附加行程,行到累,細女瞓左,我地就去放鬆下)

SPA_family    發表於 15-12-10 13:05

大宅

引用:回覆 sonmummy 的帖子我上次帶兩個仔女(5歲

原帖由 raindropss 於 15-12-04 發表
回覆 sonmummy 的帖子

我上次帶兩個仔女(5歲,2.5歲) 行程全部都係最就腳的地方,搭BTS/MRT 可到,行程如 ...
請問snowtown 好玩嗎?

男爵府

BK Milk勳章

mamapat919 發表於 15-12-26 15:09
請問snowtown 好玩嗎?

大人應該覺得一般, 我兩個小朋友就覺得好好玩

佢有個小山丘俾人坐個兜滑落黎(個兜要另外俾錢, 唔記得係咪THB 100), 我兩個小朋友玩左好多次, 我同老公都玩左幾次

踏正中午12 點會"落雪"一分鐘

其他位就係影下相咁啦, 唔貴, 可以一去

大宅

引用:Quote:mamapat919 發表於 15-12-26 15:09

原帖由 raindropss 於 15-12-26 發表
大人應該覺得一般, 我兩個小朋友就覺得好好玩

佢有個小山丘俾人坐個兜滑落黎(個兜要另外俾錢, 唔記得係咪 ...
thank you

首頁

尾頁

跳至