論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我對工人個心情好矛盾
有時見到工人做野hea hea 地,同佢講野又左耳入右耳出,清潔表面乾淨內裡污曹,就覺得工人唔好。
有時見工人同兩個小朋友玩得好開心,小朋友又願意跟工人,又見唔到工人有打罵小朋友行為,就覺得其他缺點可以忍受。
有時見工人係佢自己Facebook post阿仔阿女生活相,平日自己返工睇唔到小朋友成長,現在可以係工人fb 睇到都好。
有時見工人一星期post兩三輯相,就覺得工人侵犯左阿仔阿女私隱,阿女現在5個月,post阿女沖涼相都唔覺d咩,但將來大個呢?
這個工人,換好?唔換好?

複式洋房

有時見到工人做野hea hea 地,同佢講野又左耳入右耳出,清潔表面乾淨內裡污曹,就覺得工人唔好。
同感 經常掛住玩電話 d煲起晒漬都得

子爵府

Hea 做我可以接受
只要湊到小朋友健康快樂就可以

但影我小朋友相,仲放上 FB
我一定阻止
佢唔改先考慮炒

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我對工人個心情好矛盾有時見到工人做野hea

原帖由 candy_benny 於 15-12-03 發表
我對工人個心情好矛盾
有時見到工人做野hea hea 地,同佢講野又左耳入右耳出,清潔表面乾淨內裡污曹,就覺 ...
其他野可以容忍, 但post相就一定要經你同意, 沖涼相梗係唔得啦!咁私穩! 一定要同佢講, 下次再犯出warming。你工人菲定印???

子爵府

回覆:對工人矛盾的心情

咪叫佢吾好影相同post 相,吾洗炒

子爵府

樓主自己都觀察到姐姐對小朋友不錯,而小朋友亦跟姐姐,證明佢係真心喜歡小朋友,當然知道僱主睇到姐姐fb咁多小朋友照片有d唔開心,可以同姐姐講你的睇法,但從另一方面睇姐姐唔係真心喜歡你小朋友都廢事影咁多相啦,我姐姐唔使照顧小朋友但同屋苑的bb佢全部都想同佢合照,因為姐姐超喜歡小朋友,所有bb都跟佢,這證明姐姐有小朋友緣,你姐姐都係一樣。

la_source    發表於 15-12-4 10:13

大宅

你哋會俾屋企wifi密碼工人嗎?

子爵府

回覆 tinklewqt 的帖子

緊係唔好俾啦!呢到不知有幾多人俾完後悔!

Wing627    發表於 15-12-4 18:30

子爵府

回覆 candy_benny 的帖子

對小朋友好都好重要既!不過提醒佢唔好再post咁多小朋友相上fb喇!
清潔方面,提多啲,check多啲囉!
人肉錄音機。

大宅

Msolivialeung 發表於 15-12-4 09:10
回覆 tinklewqt 的帖子

緊係唔好俾啦!呢到不知有幾多人俾完後悔!

謝謝回复!

男爵府

引用:我對工人個心情好矛盾有時見到工人做野hea+

原帖由 candy_benny 於 15-12-03 發表
我對工人個心情好矛盾
有時見到工人做野hea hea 地,同佢講野又左耳入右耳出,清潔表面乾淨內裡污曹,就覺 ...
我有同姐姐講明廁所照顧小朋友時唔可以帶電話入去,私隱為理由。

以前我都試過post自己小朋友BB沖涼相,朋友提我唔好,因為呢個世界上有種變態佬叫孌童癖

大宅

回覆:jumug 的帖子

忘了這類人

複式洋房

其實點解唔比wifi工人用呢?新手想知

首頁

尾頁

跳至