懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

PART 5 啦~~ 報到先~~

好想快D同大家傾湊BB呀~~~~ 但仲係一D 動靜都無~~~

男爵府

生左仲要查肚紋膏呀? 都係生之前個枝?

原文章由 meimeimami 於 08-8-19 17:20 發表
恭喜gumgum

叮噹, 明天加油, 等你好消息!

Cherry,
我條線同肚臍都仲係好深色, 不過遲d應該會淡色返。你開始用束腹帶未? 我由開刀第二日開始24 hrs帶住, 因有冷氣所以都ok, 同埋要keep住用肚紋膏喎 ...

mama: bb熊
仔仔:     mr cool 史葛仔

大宅

回覆 #3 yvonne200793 的文章

yvonne, 呢排好少少啦. 平均3個鐘飲一次奶. 每次開80ml (接近3oz), 有時飲晒, 有時飲2-2安半左右. 都無得迫佢架啦. 但求佢唔嘔奶都ok..

大宅

回覆 #3 yvonne200793 的文章

yvonne, 都有進步啦. 3hr 一次. 每次大約60-80ml. 都ok啦. 但求佢唔嘔奶..

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 CherryB 於 08-8-19 14:22 發表
大家已生bb既mami,肚臍位同中間條線係唔係好黑呀 ?? 知唔知要幾耐才退呢 !! 見到個肚就唔開胃呢 !!

我中間條線都好黑呀!個肚皮重有d鬆,
不過,好在生完十日巳經可以著返生之前d褲

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 文狄 於 08-8-19 17:37 發表
yvonne, 都有進步啦. 3hr 一次. 每次大約60-80ml. 都ok啦. 但求佢唔嘔奶..

有進步就好啦!我小b宜家十分鐘就飲完,
唔洗飲咁內啦!

大宅

回覆 #1 yvonne200793 的文章

你個咁勁. 我個要餵半粒鐘啦.. 都有進步架啦..

男爵府

哇!你咁快著番以前d衭,我就唔敢想幾時可以著番!
我一生完立刻著束腹衭,24小時,遮住唔無眼睇!

我阿b肯食人奶,但姿勢唔好,今日試用swing ok 幾好喎,超靜!第三日一次都泵到2oz多d!明天好d比阿b啜番!

原文章由 yvonne200793 於 08-8-19 17:37 發表

我中間條線都好黑呀!個肚皮重有d鬆,
不過,好在生完十日巳經可以著返生之前d褲

子爵府

原文章由 memomama 於 08-8-19 18:07 發表
哇!你咁快著番以前d衭,我就唔敢想幾時可以著番!
我一生完立刻著束腹衭,24小時,遮住唔無眼睇!

我阿b肯食人奶,但姿勢唔好,今日試用swing ok 幾好喎,超靜!第三日一次都泵到2oz多d!明天好d比阿b啜番!

...

我都有用束腹帶,不過,太熱好辛苦,
每日只係用兩三個鐘,
我只係生完個一個星期扒係到瞓多d,

別墅

wa...part 5啦, 我而家先得閒報到咋...

做左阿媽, 真係忙左好多, 雖然我有陪月幫手, 但我一日有幾餐餵人奶, 身體又唔係太好, 好似周身痛咁, 都無咩時間可以上網追post, 剛剛先見到,
文狄 都生左啦?
仲要恭喜gumgum, 祝bb女健健康康!

伯爵府

cherry :
你講既肚文.....黑到呢家仲響度呀

cherry / bogut :
我知佢星期六催生呀,可以冇追晒d 留言喇

bogut :
奏仔係非常辛苦....返工都可以蛇下....

文狄 :
姑娘講一日餵六次....其實就四粒鐘食一次,每呀b有時吾夠四個鐘就要食喇...所以吾知佢係咪大食....今日去左健康院,佢收左水同時重返喇,家下3.4kg,話佢好正啊....不過肚臍生左肉牙,頭先好似醫生滴左藥水收左佢.......老公又吾知,激死,今日沖涼小心d先得...希望呀b好快冇事喇....

伯爵府

原文章由 yvonne200793 於 08-8-19 18:14 發表

我都有用束腹帶,不過,太熱好辛苦,
每日只係用兩三個鐘,
我只係生完個一個星期扒係到瞓多d,

我好想用...但成日吾記得,因為起身就泵奶....跟手就休息一陣....唉,因為晚上最辛苦....我對眼袋好似老人家咁喇..........

大宅

我曦曦豬個case同你個B好似, 我都係但求佢唔嘔奶

原文章由 文狄 於 08-8-19 17:35 發表
yvonne, 呢排好少少啦. 平均3個鐘飲一次奶. 每次開80ml (接近3oz), 有時飲晒, 有時飲2-2安半左右. 都無得迫佢架啦. 但求佢唔嘔奶都ok..

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 BoGut 於 08-8-19 15:05 發表

呼~~我估大多數剛生完既姊妹都會係咁,
咁你有無用束腹帶呀, 我知用時會好唔舒服,
加上家陣咁熱既天氣, 齋想已經覺得好焗,
我都好驚個生完後個大肚 dum 收唔返呀)))

唔知有無有經驗既姊妹分享下呢?? ...

有呀, 依家多數用住佢, 唔同個肚真係唔見得人

焗都唔緊要, 最慘係焗到出汗, 好痕

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ChanSzeNine 於 08-8-19 15:00 發表
Cherry, Bogut, bby :

我又係見到自己個肚都唔開胃, 又黑又多紋, 連個C6都成日叫我唔好比佢睇wo......妳地話係咪想C丫 !!!

...

我老公都問到口叫我好減下, 死未

男爵府

我都嚟報到先...
恭喜gumgum生咗肥肥白白b女
亦祝叮噹明天一切順利生b女
我條肚紋都好明顯,唔知幾時會退呢?

大宅

要查架, 如果有買firming的膏膏仲好, 我每日沖完涼就查, 跟手落束腹帶

原文章由 BBEAR 於 08-8-19 17:30 發表
生左仲要查肚紋膏呀? 都係生之前個枝?

大宅

原文章由 Snoopywy 於 08-8-19 18:58 發表

我好想用...但成日吾記得,因為起身就泵奶....跟手就休息一陣....唉,因為晚上最辛苦....我對眼袋好似老人家咁喇..........

SNOOPY~~~我重未生得呀.....如果bb呢幾日都唔出生,我就27/8入院催生啦!

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

大宅

Cindy:

妳18/8預產期, 但都要等到27/8先可以入院催生呀, 乜要等咁耐既?!

我後日預產期喇, 再無動靜就星期一見E生~~~

原文章由 cindychs 於 08-8-19 20:30 發表

SNOOPY~~~我重未生得呀.....如果bb呢幾日都唔出生,我就27/8入院催生啦!
               SirSir1歲生日最想收到D咩?
                    (((((美白產品)))))

男爵府

Bogut,
之前都黑架喇,不過以家可能個肚收縮左,覺得仲黑呢 !!!

Ah mei,
我呢2日才開始用束腹帶+搽cream咋 ! 因之前怕整到傷口嘛 !! 好彩我老公無話我,佢都叫我補好身體才減,係我自己想快d !!

ChanC9,
你老公咁快就咁講,你生完可能仲黑仲鬆喎 !!!

Yvonne,
咁快著返之前既褲 ?? 真係勁呀 !!
我都唔望咁快,以家又唔可以餓親,餐餐食飯,坐完月可能都肥返d,都係遲d才開始減lu。

首頁

尾頁

跳至