婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇姊妹知道邊個醫生好呀?最好係大埔區or旺角,價錢又係幾多?
我朋友5想搵家計會
今次係佢第3次喇...唉

[ 本文章最後由 lumwingyan 於 08-8-19 14:31 編輯 ]
努力練琴~愛很簡單,夢中的婚禮...

大宅

點解要人工流產?個BB有事定唔想要?應該婦科醫生會介紹架喎…

大宅

原文章由 李露媚 於 08-8-19 14:30 發表
點解要人工流產?個BB有事定唔想要?應該婦科醫生會介紹架喎…

佢5想要個bb......佢重細冇經濟負擔,又5想結婚,諗住幫佢排家計會個d,我打去又話要本人預約,同佢講反又話5想去個度,話聽人講要問好多野,又要排期

我又冇呢方面既經驗,咁味睇下有冇人可以幫到手low

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

搵私家醫生都要幾千蚊啦....

男爵府

該煨!
勸你朋右諗清楚先啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

好似仲要2個醫生同意先可以架bor...冇一萬都要幾千蚊...

原文章由 yinmelody 於 08-8-19 17:36 發表
搵私家醫生都要幾千蚊啦....

大宅

原文章由 thundersml 於 08-8-19 18:34 發表
該煨!
勸你朋右諗清楚先啦!

佢自己都未養掂...再係咁洛去神仙都幫5到佢

大宅

原文章由 kiki.kiki 於 08-8-19 20:46 發表
好似仲要2個醫生同意先可以架bor...冇一萬都要幾千蚊...

我都5知呀,佢話佢第一次係醫院做,屋企人都剷到佢上天花板
第2次就係人地介紹佢去私家診所整,都5知安安全既
唉...

總之而家我淨係想知道有冇人幫到佢
本身諗住今日請假同佢去家計會,佢又5想...冇計
唯有等佢自生自滅

[ 本文章最後由 lumwingyan 於 08-8-20 08:32 編輯 ]

大宅

墮胎冇得係私家診度做架,你朋友果間應該係冇牌果d,黑市醫生又點會安全丫
如果想係私家醫生度做,就要去睇醫生,然後經2個醫生同意先可以寫紙去私家醫院度做手術
好似大約$8000-10000
其實你朋友都唔係第一次啦,你有冇同佢認真傾過呀?你朋友咁樣,我覺得佢去家計會好d囉,因為家計會好似唔係全身麻醉,咁會等佢有呢個記憶,下次會小心d,同埋家計會會教下佢避孕既正確常識,一係叫你朋友打針啦,人命黎架
落得多會冇得生架,幾多人想生都冇呀

大宅

原文章由 可兒 於 08-8-20 08:48 發表
墮胎冇得係私家診度做架,你朋友果間應該係冇牌果d,黑市醫生又點會安全丫
如果想係私家醫生度做,就要去睇醫生,然後經2個醫生同意先可以寫紙去私家醫院度做手術
好似大約$8000-10000
其實你朋友都唔係第一次啦,你有冇 ...

唉~我都5知佢呀,今日打俾佢都5聽電話,其實我覺得佢重未識諗呀~個日同佢睇醫生,佢連自己發左幾日燒都5知...

大宅

好媽媽勳章

其實你都唔理得佢咁多,身體係佢自己,人生又係佢自己,唔好話朋友啦,有時連阿媽都管唔到,佢結左婚未架?同佢幾多歲呀?如果未結婚又年紀細可以去Mother's Choice問下啦...

原文章由 lumwingyan 於 08-8-20 14:55 發表

唉~我都5知佢呀,今日打俾佢都5聽電話,其實我覺得佢重未識諗呀~個日同佢睇醫生,佢連自己發左幾日燒都5知...

大宅

原文章由 siucandy 於 08-8-20 15:42 發表
其實你都唔理得佢咁多,身體係佢自己,人生又係佢自己,唔好話朋友啦,有時連阿媽都管唔到,佢結左婚未架?同佢幾多歲呀?如果未結婚又年紀細可以去Mother's Choice問下啦...

...

佢未結呀,重好後生,不過5敢話俾bf聽low...咁我係朋友我都想幫下佢,俾d意見佢,可以既話緊係叫佢生喇,但...

大宅

好媽媽勳章

如果係未婚媽媽,真係可以打去Mother's Choice問下,佢地既意見可能幫到你朋友......

http://www.motherschoice.com

原文章由 lumwingyan 於 08-8-20 16:22 發表

佢未結呀,重好後生,不過5敢話俾bf聽low...咁我係朋友我都想幫下佢,俾d意見佢,可以既話緊係叫佢生喇,但...

男爵府

原文章由 lumwingyan 於 8/20/08 16:22 發表

梗係要話比bf聽啦!
等佢倆人共同面對嘛!
朋友始終幫唔得幾多...
起碼籌期都唔係自己孭哂...
兩個人開心,兩個人承擔番囉!

男爵府

原文章由 lumwingyan 於 8/20/08 16:22 發表

梗係要話比bf聽啦!
等佢倆人共同面對嘛!
朋友始終幫唔得幾多...
起碼籌期都唔係自己孭哂...
兩個人開心,兩個人承擔番囉!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

方法有幾個

1 .黑市(但一般會睇bb大小,宜無咩衛生可言)
2.私家醫院(一定安全,但好貴)
3.青少年保健中心(2千到,但佢地會問你好多野,bb太大唔會幫你做)

其實打針食藥唔係好多錢ja,做咩唔避呀~~落埋d錢都唔知可以避幾多個月.到時真係想要bb就可能無嫁啦~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我係好幾年前係私家落過,都要成萬呀
佢會開埋止痛藥比你,唔記得隔幾耐就返去覆診,睇下乾唔乾淨.....
不過你個fd落過幾次,係唔係要認真諗下呢???落一次都夠傷啦,仲要落咁多次,佢應該同bf講,個bb佢都有份,無理由要個女仔自己孭晒

大宅

唉~我都5知佢呀~希望佢自己既決定係正確喇~我個fd叫我今個星期5陪佢洛...我媽話叫我5好去,佢話如果我去既就=幫兕...

男爵府

原文章由 lumwingyan 於 8/25/08 21:49 發表
唉~我都5知佢呀~希望佢自己既決定係正確喇~我個fd叫我今個星期5陪佢洛...我媽話叫我5好去,佢話如果我去既就=幫兕...

你真係唔好做幫兇...
我十幾年前做過...
唔開心咗好多年...
因為佢之後好快又係咁...
完全不知悔改...
你叫番佢bf同佢共同承擔番啦!

複式洋房

原文章由 thundersml 於 08-8-26 05:56 PM 發表

你真係唔好做幫兇...
我十幾年前做過...
唔開心咗好多年...
因為佢之後好快又係咁...
完全不知悔改...
你叫番佢bf同佢共同承擔番啦!

有好多事情可能身不由己, 可以原諒, 但係一次已經足夠,
以後都唔應該再比呢d事情發生

首頁

尾頁

跳至