論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我個工人, 我懷疑佢有精神病(可能其實係想我俾錢佢走), 勁唔鍾意我個女, 任我個女係行人路跑(馬路係隔離仲要沒有欄杆) , 危險到爆, 講佢唔聽, 聽佢唔明, 明佢唔做, very very dirty, 教佢洗碗(咁我果時都幾惡ge, 因為佢真係勁污糟), 唔鍾意我惡, 佢就仲惡, 搵刀指住我, 警告佢唔好亂黎, 佢話, 我抹刀呀, 太太………… WA, 我大叫我老公出黎, 佢一見我老公出黎就即刻放低把刀, 老公同我搵agent 投訴左, 搵翻譯同佢講左, 叫佢咪亂黎, 跟住順手俾一個月通知呢個精神病人走, 跟住都冇再發生利器事件

點知早2日條友又發花癲, 叫佢同bb沖涼 (我係隔離睇實), 除哂bb d 衫都唔同佢沖涼, 由佢係浴缸, 冇反應, 咁我怕bb凍親自己同bb沖, 沖完叫佢抹身, 個精神病人用條大毛巾包住我bb, 我bb 突然大喊, 我見佢隻手係毛巾入面, 我即刻問佢做咩, 佢話冇呀, 咁我叫佢死開, 拿開毛巾一睇, bb背背有2條好紅好長ge指甲痕, bb 話好痛, 我即刻抱走bb入room 安撫bb, 跟住問佢做咩"wear" 我個女, 佢唔啋我, 我叫佢伸d指甲俾我睇, D指由又長又dirty, 我問佢想點, 佢唔出聲, 我話有咩唔滿意, 唔鍾意同bb沖涼, 唔鍾意做家務, 你咪直接同我講, 你攪咩wear 我個女, 我個女2歲唔識反抗, 你咁狠ge, 佢一路都唔出聲, 唔應我, 我即刻用相機影低bb d 傷痕, 跟住隻癲野走左去kitchen 睇我份星島日報......不可思議 .....

...to be continued

I love you 2

別墅

我係你影完相即刻報警, 佢地會驗係咪個工人 整傷佢, 仲可以即刻pan 佢走唔駛補tim.

大宅

好媽媽勳章

跟住琴日條友又黎料, 條友可能以為我訓左, 因為我陪bb訓ge時間off 哂d light, 估唔到我半夜起身沖涼, 我走入廁所發現, e, 佢d沖涼洗頭ge 野冇哂ge, 心感不妙, 再睇下, wa, 牙膏牙刷洗面膏都冇埋 ? ......又玩咩呀, 一定有古怪, 咁我沖完涼出去問佢又想點, 佢話, 太太叫我唔好留低, 我即刻 o 哂咀, 你有妄想症呀, 我幾時叫你走,我通知左你係幾時走la, 跟住佢又係一貫作風, 唔出聲, 仲對住我笑.... 我心諗, wear 到我個女又見我影哂相, 係咪想偷走…………古古怪怪, 痴痴線線, 我唔知佢有冇係出面搵緊工, 大家小心............

大宅

原文章由 shan999 於 高齡產婦 16:37 發表
跟住琴日條友又黎料, 條友可能以為我訓左, 因為我陪bb訓ge時間off 哂d light, 估唔到我半夜起身沖涼, 我走入廁所發現, e, 佢d沖涼洗頭ge 野冇哂ge, 心感不妙, 再睇下, wa, 牙膏牙刷洗面膏都冇埋 ? ......又玩咩呀, ...

嘩, 你個工人真係好變態, 你小心的呀, 你可唔可以公開佢個名出嚟呀, 因為我遲的都要搵現成本地工人呀, 謝謝!

大宅

樓主, 我個人覺得最應小心係你同你屋企人, 個工人係你面前都可以做咁多古怪事, 我唔理佢真痴定假痴, 我都唔會留個計時炸彈係屋企

男爵府

Once she 搵刀指住你, you should call police. She hurt your daughter again, why you still not call police?

大宅

好媽媽勳章

我now 自己都好驚, 如果條友自己真係走左再話我趕走去, 口同nose "our",點算, 佢又拿把刀出黎, 又點算, 我屋企只有一個70幾歲ge老爺可以幫到手, 但老爺本身已經要睇住阿哥個仔, 3歲, 我仲有2個女, 1個5歲, 1個2歲, 我老爺冇可能睇到3個小豆丁, 自己同老公d大假都用哂la, 唯有叫個工人同d bb返哂老爺度, 叫老爺幫下手睇實, 我都好無奈, 新工人仲等緊visa...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 TB 於 08-8-20 17:05 發表
Once she 搵刀指住你, you should call police. She hurt your daughter again, why you still not call police?

報警都冇用 , 佢又冇插我, 佢話佢抹刀呀...不過把刀指住左我咁解jar ma ............. 我好無奈

男爵府

even your 老爺幫手睇住, but you don't know what she will do for your kids.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 TB 於 08-8-20 17:05 發表

報警都冇用 , 佢又冇插我, 佢話佢抹刀呀...不過把刀指住左我咁解jar ma ............. 我好無奈

男爵府

even your 老爺幫手睇住, but you don't know what she will do for your kids.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我已經搵緊家mo助理..

伯爵府

You must call the police....so that she won't hurt another child again.

複式洋房

睇黎佢唔係short short地,因你比左one month notice,唔係賠錢比佢即走,只要你叫佢做野,佢就同你玩到盡,玩到你顛,玩到你頂唔順。呢段時間我諗你都駛唔到佢同你做野
原文章由 shan999 於 08-8-20 17:14 發表

男爵府

原文章由 shan999 於 08-8-20 17:14 發表

你試下問下 agents 有 tem 請架..一個月都得..我岩岩問左我個印印.佢講比我知的..

洋房

you must fire her immediately, can you discuss with your company(boss) to let you have several weeks holiday(may be no-pay leave), because your maid may be making some serious things to your 2 daughters......
I have experience, my 2 daughters age same as you, I just fire my yun yun in early of Jul-08, becuase she frighting my bb and don't let my kids to eat lunch, she done many times when my mother go out to market.
So you must protect your 2 daughter, it is the most important thing

洋房

you must fire her immediately, can you discuss with your company(boss) to let you have several weeks holiday(may be no-pay leave), because your maid may be making some serious things to your 2 daughters......
I have experience, my 2 daughters age same as you, I just fire my yun yun in early of Jul-08, becuase she frighting my bb and don't let my kids to eat lunch, she done many times when my mother go out to market.
So you must protect your 2 daughter, it is the most important thing

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 mimi362436 於 08-8-20 17:58 發表

你試下問下 agents 有 tem 請架..一個月都得..我岩岩問左我個印印.佢講比我知的..

係呀, 你問番你請工人間agent, 佢知你等人用, 會比個part time你用住先。

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

呢個係癲人唔係工人, 聽到都驚呀!
快d送佢走!

首頁

尾頁

跳至