跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

請問有冇媽媽已經in完 n班及收到入學通知?
我今日打去問,佢話仲接受報名,唔知係未真係仲有學位呢?

複式洋房

回覆:路德會良景幼兒園

我仔 in 左 n 班,佢話 12月中開始寄結果,無論收唔收都會有信通知。

大宅

BK Milk勳章

引用:我仔 in 左 n 班,佢話 12月中開始寄結果,

原帖由 szemanlsm 於 15-12-10 發表
我仔 in 左 n 班,佢話 12月中開始寄結果,無論收唔收都會有信通知。
唔該晒,我剛遞表咋,其實佢一年收幾多個n班學位?in咁多個月都仲肯收表…
唔知有冇媽媽的小朋友讀過?可否分享吓間幼兒園好唔好?唔該晒

男爵府

回覆:mincat2715 的帖子

想知too!

大宅

我仔讀緊N
可以形容學校係「麻雀雖小, 五臟俱全」

15-16年N班好似有約24個位, 一半係上午班, 一半係全日班, 兩個不同班主任, 但我觀課時見到不同老師都會主動幫手

老師同姐姐都非常有愛心

活動不算好多(可能始終是N班, 但最基本的旅行, 觀課, 家長講座都有)

有誇境, 不過我個人覺得對佢地感覺唔差

大宅

BK Milk勳章

引用:我仔讀緊N可以形容學校係「麻雀雖小, 五臟

原帖由 ingen 於 15-12-11 發表
我仔讀緊N
唔該晒,24個學位一半即係得12個學位係上午班。3月已開始interview, 而家都已經12月了,要決定揀邊個學生其實都一早已揀好吧?即係我唔洗諗了

別墅

回覆:路德會良景幼兒園

我8月時報左n,但都無得見,打過去問,佢話太多人要分批見! 即係無咩望,要收都收哂大b

大宅

mincat2715 發表於 15-12-11 10:09
唔該晒,24個學位一半即係得12個學位係上午班。3月已開始interview, 而家都已經12月了,要決定揀邊個學生其 ...
3月interview? 你意思是指: 今年3月in, 打算讀15-16年N?我係舊年11月IN的...今年1月註冊時好似有位...但而家一定fill 哂位了

大宅

lingling0302 發表於 15-12-11 11:25
我8月時報左n,但都無得見,打過去問,佢話太多人要分批見! 即係無咩望,要收都收哂大b

...
其實都唔出奇的,間間都會有分先後...我舊年也同時間申請了良景聖西門, 結果今年10月才打給我話有位!

別墅

我個女今年11月開始插班讀N,雖然係比較細間,但相對收生較少,反而老師可細心照顧及觀察每位學生,老師及同工都很好,而且學費又不貴,讀N是很不錯的選擇。

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:mincat2715 發表於 15-12-11 10:09

3月interview? 你意思是指: 今年3月in, 打算讀15-16年N?我係舊年11月IN的...今年1月註冊時好似有位...但而 ...
你意思係你14年11月in? 我在幼兒園網上睇到佢話15年3月接受報名咋。我小朋友14年10月才出世,其實太早in都比唔到反應老師,而家先叫做識拎野比我咋。
聽到咁多位媽媽的分享,相信我今次遞表係多餘的,得12個位點計都唔會輪到我呢個細b...多謝各位

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:mincat2715 發表於 15-12-11 10:09

3月interview? 你意思是指: 今年3月in, 打算讀15-16年N?我係舊年11月IN的...今年1月註冊時好似有位...但而 ...
sorry, 我誤解了你意思,我係報16~17年的n班

複式洋房

引用:我仔讀緊N可以形容學校係「麻雀雖小, 五臟

我仔讀緊N
24人仲要分上午同全日,我仲以為各班 24人 tim...... @.@....... 咁好難入啊!

複式洋房

引用:我仔 in 左 n 班,佢話 12月中開始寄結果,

原帖由 szemanlsm 於 15-12-10 發表
我今日收到結果,唔收。
我仔係 2014年2月出世

大宅

收到信,收左我仔n1班,有無同學仔?

大宅

請問呢間學校好嗎?老師有愛心嗎?多課外活動嗎?及課程深嗎?

大宅

BK Milk勳章

引用:收到信,收左我仔n1班,有無同學仔?

原帖由 kirsitypoh2004 於 15-12-12 發表
收到信,收左我仔n1班,有無同學仔?
請問你係幾時in架?想知係未越遲in機會係未越秒茫?唔該晒

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 szemanlsm 於 15-12-10 發表

原帖由 szemanlsm 於 15-12-12 發表
我今日收到結果,唔收。
我仔係 2014年2月出世

大宅

mincat2715 發表於 15-12-13 00:11

11月14號in

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:mincat2715 發表於 15-12-13 00:11

原帖由 kirsitypoh2004 於 15-12-13 發表
11月14號in
多謝你回答,恭喜你個小朋友入左,咁少學位,你11月in都收左,相信你個小朋友一定好smart & clever, 恭喜晒

首頁

尾頁

跳至