親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章

一家3口想台北自駕宜蘭3日, 那間可包GPS+兒童坐椅, 價錢最優惠? 可有媽媽幫忙推介下~

男爵府

引用:一家3口想台北自駕宜蘭3日, 那間可包GPS+兒

原帖由 mud0288 於 15-12-11 發表
一家3口想台北自駕宜蘭3日, 那間可包GPS+兒童坐椅, 價錢最優惠? 可有媽媽幫忙推介下~ ...
我都想知?台灣自己難唔難?

大宅

我都想知呀!

大宅

回覆:台北自駕宜蘭租車

可以上網找格上,艾維士睇下……一般1500cc折扣後大約hkd5xx/日,妳們上網check再問下。

男爵府

陪月勳章

mud0288 發表於 15-12-11 12:05
一家3口想台北自駕宜蘭3日, 那間可包GPS+兒童坐椅, 價錢最優惠? 可有媽媽幫忙推介下~ ...
和運 / car plus

大宅

THANKS! 因過年時包車不平呀, 故有自駕宜蘭的打算, "格上"已回覆只做5日租車, 故現等"和運", 希望租到~

男爵府

陪月勳章

mud0288 發表於 15-12-17 09:38
THANKS! 因過年時包車不平呀, 故有自駕宜蘭的打算, "格上"已回覆只做5日租車, 故現等"和運", 希望租到~ ...

car plus 都痴痴地, 我4月用過佢, 去高雄7天..... 不過後期發現 和運 平一點...

今次租 和運 , 沒想過因前後電郵日子, 而令我最後訂車臨時加了NT$500....

依家租足5天 $4426 .....(7人車)

中晒伏....我都唔知原來新年去台灣租車仲貴過日本.......

冇計.... 下次都唔會新年自駕遊台灣了....

子爵府

引用:Quote:mud0288 發表於 15-12-17 09:38 THAN

原帖由 hebe2010 於 15-12-17 發表
我係大陸,歐洲,澳洲同日本租過車,最貴同最麻煩真係台灣,其他地方上網一填form已經可以quote價錢,一send已經可以立即confirm,有埋confirm email,台灣填咗form仲要等佢人手覆email,仲要等幾日,來來回回人手寫email, 仲要我print 確認書,人手填完再fax比佢哋,我真係唔明而家咩年代,其他地方完全電腦系統攪掂,佢就要人手,所以每次價錢都唔同,因為無系統可言。

大宅

回覆 ctsang1006 的帖子

現仍未找到車, 已作最壞打算, 包車算~

男爵府

陪月勳章

mud0288 發表於 15-12-18 11:05
回覆 ctsang1006 的帖子

現仍未找到車, 已作最壞打算, 包車算~

你幾號出發?

係未覆電郵定冇車?

因為我都係上星期尾俾訂咋.... 9/2出發

侯爵府

夏天玩到顛

我問格上同Avis,想租3月尾自駕,但兩間都叫我2月先再問

大宅

shirleyng817 發表於 15-12-19 09:56
我問格上同Avis,想租3月尾自駕,但兩間都叫我2月先再問
我之前問和運都係 ,我 12月出發 ,但 10月頭已經問他們 ,他們說最好只提前一個月問 ,因為佢地太早未知道車安排如何 ,所以我11月再問 ,基本上都算順利 ,好快就確認左租車程序 .

大宅

回覆 hebe2010 的帖子

我訂2/11, 回覆說只接受預約5天的車, 少於2天要等, 不通知便無車, 3 間都係咁覆

大宅

終找到車啦~ 是"艾維士" , 現放心搞國際牌啦~

首頁

尾頁

跳至