跳至

首頁

尾頁

大宅

我個bb噚日係8號風球下出左世嘞!

因為21號零晨突然穿水,所以要趕住出世! 雖然出世時得35wk,但幸好有6lbs,醫生話ok!

因為bb屬於早產,所以結果都是開刀,好彩傷口不是太痛,所以今日已可落床同埋試餵人奶,不過就暫時未有貨...hehe...

遲些回家再向大家滙報啦!

複式洋房

恭喜晒呀
休息多D..再上嚟傾啦
祝小B健健康康...你快D上奶..
原文章由 tomato_mama 於 08-8-23 19:51 發表

因為21號零晨突然穿水,所以要趕住出世! 雖然出世時得35wk,但幸好有6lbs,醫生話ok!

因為bb屬於早產,所以結果都是開刀,好彩傷口不是太痛,所以今日已可落床同埋試餵人奶,不過就暫時未有貨... ...

大宅

原文章由 tomato_mama 於 08-8-23 19:51 發表

因為bb屬於早產,所以結果都是開刀,好彩傷口不是太痛,所以今日已可落床同埋試餵人奶,不過就暫時未有貨... ...

恭喜晒!!!小心身體...bb咁情況下出世大左一定身經百戰 祝bb 精靈可愛

男爵府

恭喜晒~點解咁快上得網既?係咪醫院有得上呀?
俾你攪到我好驚呀~因為我預產期遲你一日架咋~

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

joanne:

恭喜晒呀.......
早產唔緊要, 最緊要bb同你都安好....你好仔休息呀
但估唔到你仲早過我咁多啫, 上次見你我仲一定覺得我會早過你, 因為我個肚大過你嘛

別墅

恭喜你~祝bb和你都健健康康~
8號風球下出世,你個bb一定唔驚風雨喇~

大宅

恭喜晒!
祝bb健健康康
你都早日康復!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

男爵府

嘩~~九號波bb, 第時一定好勁

恭喜哂, 好好休息呀~~

大宅

恭喜哂! 真係估唔到bb會早咗咁多出嚟見爸爸同媽媽
妳要好好休息, 繼續加油, 話唔定聽日就有貨啦~

搞到我都有d緊張添...因為我同妳既預產期係同一日~

[ 本文章最後由 MaMi_Ho 於 08-8-23 22:58 編輯 ]

大宅

真係恭喜晒

別墅

恭喜哂, 好好休息呀~~

大宅

多謝晒各位呀! 其實我自己都唔知點解早左咁多,好彩bb無事咋! 佢一出世我d眼淚就不停咁流,因為其實真係好擔心,bb係穿左水後成28hr先出世...

雖然之前諗住36wk前去政府,但當諗到可能要開刀,結果都係去左c+,可能醫生手勢好啦! 今日已行得走得,d朋友亦話我好精神,而最重要係c+可以俾屋企人陪,呢個真係好緊要,因為原來以為自己好堅強,但原來係呢d時候都係好脆弱,今朝只係屋企人遲左嚟同埋我有d野唔見左,我d眼淚又不自覺流下來,我真係好驚有抑鬱...所以c+雖然係駛多錢,但都無計,如果唔係產後抑鬱仲慘...

btw,各位同我預產期差不多的mama,不用擔心,我應該只係個別例子,所以你們還要繼續努力呀!!

大宅

原文章由 tomato_mama 於 08-8-23 23:18 發表
多謝晒各位呀! 其實我自己都唔知點解早左咁多,好彩bb無事咋! 佢一出世我d眼淚就不停咁流,因為其實真係好擔心,bb係穿左水後成28hr先出世...

雖然之前諗住36wk前去政府,但當諗到可能要開刀,結果都係去左c+,可能醫生手勢好啦 ...

想問你醫生之前有冇話有早產的跡象?
點解會突然穿水?
事發是否好突然?
當時你做緊mug?
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

男爵府

恭喜晒,6磅bb幾好架喇, 好好休息快d復原
希望你好快就上奶啦~~

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

原文章由 tomato_mama 於 08-8-23 23:18 發表

雖然之前諗住36wk前去政府,但當諗到可能要開刀,結果都係去左c+,可能醫生手勢好啦 ...

joanne :

你已經好堅強喇....... 因為你都冇諗過bb 會咁早咁多出世, 比著我都會六神無主啦

大宅

恭喜哂呀!!!只要bb健康就可以放心! 佢要早出來就係話你知佢好健康可以出來玩啦!
我尋日仲同屋企人講笑, 話阿b會不會打風出世..好在無..估唔到比你搶閘添

別墅

恭喜你,多點休息。

洋房

恭喜恭喜...

大宅

早2weeks先拎完奶粉畀你~
估唔到你個b咁快搶閘
唔好擔心咁多啦~望住bb笑多d
希望下個出世既b會係我個仔!!!
有咩唔開心都可以上黎share~

洋房

恭喜恭喜! Congratulations!

唔好諗咁多 la! BB 有 6 pds 好好呢!
多D休息!! Everyday is a good day!

首頁

尾頁

跳至