跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 tomato_mama 於 08-8-29 14:59 發表

我係港安生呀! 等我分享多少少先...

過程:
1. 係1/F待產房待產,係一間獨立房,老公可以陪伴到生,呢個時候姑娘會問定你要咩房
2. 如果順產應該係埋果度生,因為我時常聽到大叫同埋大喊! 不過因為我開刀,所以要去2/F手術室 ...

TOMATO_MAMA

THANKS FOR yOUR SHARING......

祝你同bb開開心心,你要休息多啲呀..............

大宅

我會0係香港港安呀~~
諗住睇下有D咩唔使帶去呢,應該兩間港安分別都唔大0卦~

原文章由 tomato_mama 於 08-8-30 22:43 發表

我係荃灣港安呀! 你呢?

別墅

我都會係荃灣港安生呀~~ 我想問你係咪join plan架? 同埋係咪可以叫姑娘唔洗補奶粉架? 我見你餵奶時間, 咁係咪半夜唔餵得奶架?

大宅

原文章由 Deneve 於 08-9-11 23:19 發表
我都會係荃灣港安生呀~~ 我想問你係咪join plan架? 同埋係咪可以叫姑娘唔洗補奶粉架? 我見你餵奶時間, 咁係咪半夜唔餵得奶架?

荃灣港安生bb一定要join plan呀! 不過唔住足我就見過囉,但都無得扣錢,所以最多只係慳到醫生巡房費...

至於補奶粉,我就未試叫姑娘唔補,不過我諗就未必得,因為d姑娘為左唔想個bb係咁喊,點都會補奶粉俾佢囉,佢會用好多原因去同你講要補奶粉,例如唔食奶粉個b會好易黃,到時阿b唔可以同你一齊出院就唔好啦...

所以凌晨4:30果round就一定無得走要食奶粉囉! 不過好彩我b仔都算乖,因為我係醫院咁多日都無上奶,每餐都係要補奶粉,但就堅持每次都迫佢兩邊啜各10-15分鐘,令佢知道唔啜係無得飲奶,等佢習慣左後,佢就每次都會肯啜...而我返到屋企後終於都上奶,而佢亦肯食,所以唔駛太擔心用奶樽餵過佢o既!!

希望你一切順順利利啦!

別墅

明解, 明解... 我仲以為港安d姑娘係好support餵人奶, 可以feed on demand添...

我仲有10日就到預產期, 好緊張...希望可以順產又唔洗痛好耐就生到阿b啦~~

首頁

尾頁

跳至