論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位,你們的姐姐有無經常收到這類信件,是由那寄出,因今天我在信箱見到,以為是財仔寄來。打開原來是這封,不止一次,非常奇怪。

大宅

咁核突的聖誕信..??

大宅

回覆:chunchun2013 的帖子

而且在信封上有寫上號碼?之前一封是以掛號寄來,內有一個男人帶着好多小孩去一間教堂,我問姐姐誰寄俾佢的,佢話唔知道

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

嘩! 咁肉酸, 係咪又係個間 Church of Christ/Ignelsia de Cristo 教會寄架? 佢地狂吸信徒, 信咗, 就瘟瘟沌沌話 Doomsday is coming, only this church can save the soul.

大宅

引用:嘩!+咁肉酸,+係咪又係個間+Church+of+Chris

原帖由 lily-of-valley 於 15-12-16 發表
嘩! 咁肉酸, 係咪又係個間 Church of Christ/Ignelsia de Cristo 教會寄架? 佢地狂吸信徒, 信咗, 就瘟瘟沌 ...
是否在中環?

男爵府

引用:請問各位,你們的姐姐有無經常收到這類信件

原帖由 sallyshlau2 於 15-12-16 發表
請問各位,你們的姐姐有無經常收到這類信件,是由那寄出,因今天我在信箱見到,以為是財仔寄來。打開原來是 ...
教會信,我已叫左只賤賓唔可以再用我屋企地址

大宅

引用:Quote:原帖由+sallyshlau2+於+15-12-16+發

原帖由 blackcurrant00 於 15-12-16 發表
教會信,我已叫左只賤賓唔可以再用我屋企地址
我唔確定是否教會寄來或者財仔寄來,唔知會否財仔寄來提她還錢

男爵府

引用:Quote:原帖由 blackcurrant00 於 15-12-16

我唔確定是否教會寄來或者財仔寄來,唔知會否財仔寄來提她還錢
財仔用暗号

我覺得係教會信多啲,個啲邪教成日教佢地點玩偏主!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

sallyshlau2 發表於 15-12-16 20:03
是否在中環?

咁又唔知. 因D 邪教bun會帶壞D正常bun.

廿幾年前表舅父個 maria, 原本 Roman Catholic, 比人帶咗入邪教, 一日到黑 Doomsday. 來到婆婆度話叫我地 go to her church, only this church can save the soul.

又同當時5歲的表舅父孫女講 Doomsday is coming, all people will die. Need to go to my church to save you. 孫女同佢媽(我表姐)講乜野係 doomsday, why we all have to die? 嚇到表姐炒咗maria.

大宅

引用:+本帖最後由+lily-of-valley+於+15-12-17+0

原帖由 lily-of-valley 於 15-12-17 發表
吓,好嚇人

男爵府

美好大世界2017勳章

回覆 sallyshlau2 的帖子

我尋日又係收到呢封信, 樓主最後知唔知係咩野信呀?我都擔心會唔會係財仔催還錢既暗號.

大宅

引用:回覆+sallyshlau2+的帖子我尋日又係收到呢

原帖由 szemansze 於 16-01-14 發表

我尋日又係收到呢封信, 樓主最後知唔知係咩野信呀?我都擔心會唔會係財仔催還錢既 ...
你可否post封信俾我睇?

男爵府

美好大世界2017勳章

我無開封信, 但有用燈照過, 好似係一幅圖, 類似你呢張咁

侯爵府

似借$公司~~

大宅

引用:回覆+sallyshlau2+的帖子我無開封信,+但有

原帖由 szemansze 於 16-01-14 發表
我那封也是左上角有NO,可能真是財仔寄來的,提她還$。

伯爵府

剪走個號碼。

男爵府

回覆:奇怪的信件?

係提供借貸服務嘅教會,大家小心,菲姐只會越做越過份, 樣樣同你計到足,仲同你講勞工法例

大宅

引用:係提供借貸服務嘅教會,大家小心,菲姐只會

原帖由 wendyplc 於 16-01-14 發表
係提供借貸服務嘅教會,大家小心,菲姐只會越做越過份, 樣樣同你計到足,仲同你講勞工法例

...
吓,教會都提供借貸???

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問各位,你們的姐姐有無經常收到這類信件

請問各位,你們的姐姐有無經常收到這類信件,是由那寄出,因今天我在信箱見到,以為是財仔寄來。打開原來是 ...
我呢兩日都收到呢類信, 問左姐姐, 佢話曾經去過港島某區教會, 佢話唔知邊區, 當時要佢填地址, 她填左, 呢幾日就收到! 我鬧爆姐姐為何將我地址比人, 第一次開佢波! 什麼事我都包容她, 唯獨拿我地址比陌生人就嬲爆!! 但她就真的沒有外出借錢, 我都唔知係咩信。

有冇jm知?

伯爵府

bobo101^*^ 發表於 16-1-20 21:26
我呢兩日都收到呢類信, 問左姐姐, 佢話曾經去過港島某區教會, 佢話唔知邊區, 當時要佢填地址, 她填左, 呢幾 ...

打回頭,
寫 “無此人”。

首頁

尾頁

跳至