跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

唔知點解, 舊Topic可以回覆但不能顯示, 其他Topic又無事, 不如開個Part 2啦.

男爵府

係 08/09年呀. 已經番緊學啦.

原文章由 adakitty 於 08-8-24 00:16 發表
咁我想問你係報09/10??

伯爵府

想問下, 如果喺天水圍西鐵站去激活, 除左坐輕鐵之外, 仲有咩車會去到呀??

複式洋房

原文章由 菲比108 於 08-8-27 12:43 發表
想問下, 如果喺天水圍西鐵站去激活, 除左坐輕鐵之外, 仲有咩車會去到呀??

巴士 : 265B, 269B, 269C.......

伯爵府

咁喺邊樹落呀??
其實我想帶個女去報playgroup呀.

男爵府

請看http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_stops.php&route_no=269C&bound=2&select_from=&select_to=
等28行

原文章由 菲比108 於 08-8-27 16:40 發表
咁喺邊樹落呀??

複式洋房

原文章由 菲比108 於 08-8-27 16:40 發表
咁喺邊樹落呀??

如果搭265B會快DD,响麗湖居落, 記住天龍路麗湖居唔好落,下一個站叫麗湖居先好落,落車後過對面馬路,係美湖居,搵閘口入,入閘後向右手面行,見公園方向直行就係.

如果搭269B/269C,唔好响麗湖居站落,下一個站係美湖居先好落,落車後向車尾方向行,搵閘口入,入閘後向右手面行,見公園方向直行就係.

[ 本文章最後由 朱師奶 於 08-8-28 01:09 編輯 ]

伯爵府

唔該哂呀, 你地講得好詳盡呀!!

大宅

開part 2,正....上嗰part有76pages真係追得好辛苦...

I5A同I5B兩個英文班主任既經驗/年紀/樣貌好似相差好遠咁喎...有無家長comment吓呀? &點解唔係外藉老師既? 只有I4A/B係外藉老師only....點解會咁嫁?

複式洋房

打攪哂咁多位家長~
想請問呢間學校既教學方式好唔好?老師好唔好?
因為我仔仔09年要讀學前班了...仲未知邊間學校好...
請俾d意見,唔該哂~~

男爵府

囝囝以前讀英藝國際班, 今年讀激活3歲雙語班, 覺得over all都好過英藝, 當然課稅無英藝咁深啦, 自己努力D 囉.

仲要睇你想揾哪一類型學校, 有什麼要求先可以.

我要求就係要有外籍老師長註.

原文章由 朗朗BB豬 於 08-8-29 14:45 發表
打攪哂咁多位家長~
想請問呢間學校既教學方式好唔好?老師好唔好?
因為我仔仔09年要讀學前班了...仲未知邊間學校好...
請俾d意見,唔該哂~~

[ 本文章最後由 moondream3003 於 08-8-30 14:28 編輯 ]

大宅

我都係想有外籍老師長註先幫阿囡轉黎激活讀...你有時間不如上去I5A/B睇睇...唉...一隻鬼都無呀今年...激死我喇...

複式洋房

原文章由 lubelubehk 於 08-8-31 00:18 發表
我都係想有外籍老師長註先幫阿囡轉黎激活讀...你有時間不如上去I5A/B睇睇...唉...一隻鬼都無呀今年...激死我喇...

班主任係唔係ABC? 如果老師母語係講英文,咁我覺得OK喎!
如果你真係覺得貨不對板, 咁你就要搵校長傾傾.

男爵府

有無<<愛說普通話 1A>> CD/VCD 出讓呀?

Thanks.

男爵府

原文章由 lubelubehk 於 08-8-31 00:18 發表

其實最好跟學校反映返你的問題,可以問清楚學校老師的背景, 我覺得中國藉問題唔大,最緊要係老師是否 qualify,口音正唔正, 曾經見過香港人老師, 讀語言學,英文發音好正,講英文係好好聽.

別墅

學校通知

Hi,

你吔有冇order愛說普通話2A?我昨晚已將有關通告放在網袋內(連同支票),但今日仍放在書包內,why?係唔係要去校務處交?/親手交俾老師?

複式洋房

原文章由 MichelleYan 於 08-9-2 21:34 發表
Hi,

你吔有冇order愛說普通話2A?我昨晚已將有關通告放在網袋內(連同支票),但今日仍放在書包內,why?係唔係要去校務處交?/親手交俾老師?

回條要自己交比老師, 放响school bag無人知咖.

別墅

明白呀!我已叫我媽咪交俾老師,不過唔知她記唔記得?另你吔有冇收到風學校將會有乜課外活動可參與?同埋幾時?

原文章由 朱師奶 於 08-9-2 22:25 發表

回條要自己交比老師, 放响school bag無人知咖.

複式洋房

原文章由 MichelleYan 於 08-9-3 08:36 發表
明白呀!我已叫我媽咪交俾老師,不過唔知她記唔記得?另你吔有冇收到風學校將會有乜課外活動可參與?同埋幾時?

課外活動通常9月尾10月初會派form, 記得上年有芭蕾舞, 畫畫,跆拳道, 國語..............

[ 本文章最後由 朱師奶 於 08-9-3 10:56 編輯 ]

複式洋房

bebeyan ,

我今朝問左鄭老師關於做早操的問題, 原來要16/9先有得做, 因為樓下有D bb仲cry緊, 所以要等D bb ready至可以一齊做.

首頁
12345...13

尾頁

跳至