跳至

首頁
12345...13

尾頁

別墅

原來有早操做,係唔係有音樂果集?一路聽一路做?如果係咁亞女實好開心呀!
原文章由 朱師奶 於 08-9-3 10:18 發表
bebeyan ,

我今朝問左鄭老師關於做早操的問題, 原來要16/9先有得做, 因為樓下有D bb仲cry緊, 所以要等D bb ready至可以一齊做.

男爵府

原文章由 朱師奶 於 08-9-3 10:18 發表
bebeyan ,

我今朝問左鄭老師關於做早操的問題, 原來要16/9先有得做, 因為樓下有D bb仲cry緊, 所以要等D bb ready至可以一齊做.

唔該晒你. 我都覺得做早操時間幾開心, 見甘耐都無, 重以為取消左, 我記得往年開課幾日就有做, 有d 小朋友重哭往做tim.

[ 本文章最後由 bebeyan 於 08-9-3 22:48 編輯 ]

男爵府

原文章由 MichelleYan 於 08-9-3 13:03 發表
原來有早操做,係唔係有音樂果集?一路聽一路做?如果係咁亞女實好開心呀!

係呀, 有音樂唱下歌,做下動作.

複式洋房

MichelleYan ,

原來有早操做,係唔係有音樂果集?係呀!

一路聽一路做?yes!

如果係咁亞女實好開心呀! 我亞仔都會好開心.

洋房

我都以為今年冇早操時間 , 睇住d小朋友由呆呆企係度 到 識跳 , 重跳得好開心 . 氣氛好好 .

原文章由 bebeyan 於 08-9-3 22:45 發表

唔該晒你. 我都覺得做早操時間幾開心, 見甘耐都無, 重以為取消左, 我記得往年開課幾日就有做, 有d 小朋友重哭往做tim.

男爵府

littleonon,

你番來啦 , 好耐無見你發言.

原文章由 littleonon 於 08-9-4 10:50 發表
我都以為今年冇早操時間 , 睇住d小朋友由呆呆企係度 到 識跳 , 重跳得好開心 . 氣氛好好 .

洋房

係呀, 番來囉 , 已經開左 part 2 ......
吹下水 , 開心d .

原文章由 moondream3003 於 08-9-5 10:42 發表
littleonon,

你番來啦 , 好耐無見你發言.

別墅

課外活動

hi,

剛收到學校好多有關課外活動通知,你吔會幫小朋友報D乜?我個女鐘意跳舞,會幫她報名。嘩普通話學費咁貴,要$100/堂,你吔會唔會參加?

原文章由 littleonon 於 08-9-5 12:51 發表
係呀, 番來囉 , 已經開左 part 2 ......
吹下水 , 開心d .

男爵府

懇親會唔可以帶小朋友, 即係唔使去啦

男爵府

想報普通話, 但係學費咁貴mouth: mouth: mouth: , 想報功夫但係要四歲班先至有.

原文章由 MichelleYan 於 08-9-5 14:38 發表
hi,

剛收到學校好多有關課外活動通知,你吔會幫小朋友報D乜?我個女鐘意跳舞,會幫她報名。嘩普通話學費咁貴,要$100/堂,你吔會唔會參加?

複式洋房

原文章由 MichelleYan 於 08-9-5 14:38 發表
hi,

我會同亞仔報普通話 & 功夫.

普通話學費係貴左dd, 上年係$80, 今年要$100.
我個仔上年都有報普通話, 莊老師教得幾好, 所以會再報.

[ 本文章最後由 朱師奶 於 08-9-5 15:35 編輯 ]

複式洋房

原文章由 moondream3003 於 08-9-5 15:03 發表

唔可以帶小朋友咩? 通告無寫喎?!

男爵府

原文章由 朱師奶 於 08-9-5 15:27 發表

我會同亞仔報普通話 & 功夫.

普通話學費係貴左dd, 上年係$80, 今年要$100.
我個仔上年都有報普通話, 莊老師教得幾好, 所以會再報.

朱師奶,

我記得上年普通話係 $90. 今年貴左. 我女去年都讀左1年, 我女好似唔太喜歡, 下學期已經佢唔太想學, 係我地要佢一定學. 我覺得佢平日上普通話課的CD,書, 回家都很開心想睇返,跟隨讀,唱,. 而課外活動的file 就好少拿出來看, 我拿出來佢都無咩興趣睇返.

想出去外面學又唔知去邊到學好 ? 又要就返時間,而且有D都唔平. 有朋友介紹過一私人,幾個小朋友, 都唔貴,不過要5yrs 先收. 同爸爸傾過, 覺得貴左有D唔低,但搵唔到合適的, 都可能在學校學返先. 所以好大機會又同肥仔一起學. 另外就係報畫班.

[ 本文章最後由 bebeyan 於 08-9-5 23:37 編輯 ]

男爵府

原文章由 moondream3003 於 08-9-5 15:03 發表

應該得 wor,以前都可以. 比佢地係 playground 玩 or 坐定定係課室.

男爵府

hi,

跳舞我女都鐘意,不過我比佢係外面學緊, 因為覺得學校課室地方細,無甘多鏡, 無甘開心. 不過 Michelle 鐘意, 又費事出去外面甘煩,係學校試下先law.

男爵府

各位,

通告下面印住:
註:為使聚會能順利進行, 請家長不要攜同小朋友出席.

複式洋房

原文章由 bebeyan 於 08-9-5 23:35 發表
朱師奶,

我記得上年普通話係 $90. 今年貴左. 我女去年都讀左1年, 我女好似唔太喜歡, 下學期已經佢唔太想學, 係我地要佢一定學. 我覺得佢平日上普通話課的CD,書, 回家都很開心想睇返,跟隨讀,唱,. 而課外活動的file ...

可能我記錯左價錢.

我個仔响學校學得幾好喎, 每次番到屋企都會拿出來教我讀,又唱歌仔, 所以我今年都會學. 而且我個仔响學校見到莊老師, 便會自動轉普通話.

複式洋房

原文章由 moondream3003 於 08-9-6 01:43 發表
各位,

通告下面印住:

我地(I4B), 張通告無寫哩行喎 !

洋房

唔可以攜小朋友出席 , 係驚嘈住其他家長 , 小朋友靜靜地 , 坐係後排未得囖 , 唔通趕你走咩 .

原文章由 moondream3003 於 08-9-6 01:43 發表
各位,

通告下面印住:

洋房

我暫時唔會俾阿女參加課外活動 , 果段時間係吃午飯同準備午睡時間 .

原文章由 bebeyan 於 08-9-5 23:45 發表

跳舞我女都鐘意,不過我比佢係外面學緊, 因為覺得學校課室地方細,無甘多鏡, 無甘開心. 不過 Michelle 鐘意, 又費事出去外面甘煩,係學校試下先law.

首頁
12345...13

尾頁

跳至