論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日收到加拿大領事館電話,問我有無簽過兩封推薦信,話個簽名同份合約個簽名不同。我實話實說我沒有簽。

其實冒充簽名是刑事罪嗎?這情況領事館會批她的申請嗎?

男爵府

引用:今日收到加拿大領事館電話,問我有無簽過兩

原帖由 mictoma 於 15-12-16 發表
今日收到加拿大領事館電話,問我有無簽過兩封推薦信,話個簽名同份合約個簽名不同。我實話實說我沒有簽。

...
冒充簽名,偽造文件,應該要坐監

男爵府

引用:Quote:原帖由+mictoma+於+15-12-16+發表今

原帖由 jumug 於 15-12-16 發表
冒充簽名,偽造文件,應該要坐監
你應該要追究

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

冒你簽名報警.

子爵府

領事館搵你求證, 無理由仲會批啩~

子爵府

引用:今日收到加拿大領事館電話,問我有無簽過兩

原帖由 mictoma 於 15-12-16 發表

...
你直接問扮傻工人,有警方聯絡你有懷疑領事館通報有偽造文書,問佢知唔知乜事,嚇死佢都好

stefonie    發表於 15-12-22 15:04
咸蛋三寶飯    發表於 15-12-20 11:10
milky_red    發表於 15-12-19 03:49
sodababy    發表於 15-12-17 22:01
kk244    發表於 15-12-17 17:57

男爵府

畀面勳章

回覆:工人冒我簽名做ref letter申請去加拿大

你姐姐都好大胆喎!

男爵府

mictoma 發表於 15-12-16 18:18

...

這個可以喺偽做文書罪, 報警啦.

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

建議報警, 免得佢繼續害人!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

報警

大宅

報警啦…你唔知佢有冇冒你名去借錢..做假文件...

大宅

若不批, 領事館會對工人說出唔批VISA的原因嗎?

大宅

若不批, 領事館會對工人說出不批VISA的原因嗎?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

報警

複式洋房

同c6傾過究竟扮唔知好定同佢攤牌好,最後決定扮唔知算,因為唔想攪到咁大,而細仔又好跟佢。

其實我哋平時嘅關係都唔差,對佢有求必應,亦對佢好客氣,而佢湊小朋友同做嘢都ok。而家只望大家好來好去,佢要走比一個月通知,到時唔好玩嘢博炒就算了。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要我扮唔知, 真心做唔到

子爵府

wcpcelia 發表於 15-12-18 11:54
要我扮唔知, 真心做唔到
如果你姐姐成功去到加拿大,甘她的朋友們就此知道也可以甘樣翻版做而無人追究,以後所有菲傭中也會傳開呢個妙方法去模仿顧主簽名做其他野。

wcpcelia    發表於 15-12-19 16:41
tzeyeemama    發表於 15-12-18 15:43

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁你以後大把人冒你簽名了. 你工人實同你唱開.

大宅

報警拉佢啦!刑事嚟架!

子爵府

引用:同c6傾過究竟扮唔知好定同佢攤牌好,最後決

原帖由 mictoma 於 15-12-18 發表
同c6傾過究竟扮唔知好定同佢攤牌好,最後決定扮唔知算,因為唔想攪到咁大,而細仔又好跟佢。

其實我哋平時 ...
咁將來有乜事,就別怨,可能說話唔好聽,但工人絕對會反轉豬肚,對妳好就直接同妳講想申請啦,假冒簽名可以有幾好關係?

首頁

尾頁

跳至