美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+yingkeibb+於+15-12-17+發表

原帖由 576644 於 15-12-17 發表
我去過一間高島屋仲衰,買完嘢問佢要美白sample,佢話冬天全部美白產品都無sample,問佢要粉底sample,佢話 ...
咁衰,學晒香港d衰野。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-12-17+發表最主

原帖由 lovelycats1437 於 15-12-17 發表
我都有買呢支 60ml 日本先有,香港買左用過幾好!
香港都有60ml賣,係thankful week時亦見過有我post個set,但香港賣12xx

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:576644 的帖子

我末用過支油,skin con就用緊,諗住單置精華同呢set 都係同一價錢,咁梗係set抵。我另外再買lotion, crystal cocktail …… 佢就送咗個裝化妝用品嘅野 (唔係袋、唔係箱,唔識形容)俾我。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:576644 的帖子

啱啱切咗出嚟,呢個好似筆插咁嘅野

水晶宮

引用:Quote:原帖由 yingkeibb 於 15-12-17 發表

最主要想買albion 同cd福袋,但唔知邊到有得賣

benefique美白精華
咦!我又買咗 Addiction 嘅cheek polish, blush 同tinted skin protection. 仲有est foundation & loose powder

伯爵府

引用:我末用過支油,skin+con就用緊,諗住單置精

原帖由 ChloeMa 於 15-12-17 發表
我末用過支油,skin con就用緊,諗住單置精華同呢set 都係同一價錢,咁梗係set抵。我另外再買lotion, cryst ...
我都係咁諗,其實本身都諗住買精華,有嘢送梗係抵d
不送嘅嘢我唔太啱
所以如果搵到有呢支精華嘅福袋賣,我想要福袋多d

伯爵府

引用:啱啱切咗出嚟,呢個好似筆插咁嘅野+

啱啱切咗出嚟,呢個好似筆插咁嘅野
你呢個盒係買excia skincare好似過20000yen左右送,估唔到咁大個喎

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-12-17+發表最主

咦!我又買咗 Addiction 嘅cheek polish, blush 同tinted skin protection. 仲有est foundation & loose p ...
addiction cheek polish你買咗咩色?

est loose powder我之前買咗銀色,但未用

powder foundation我都想買,但屋企有5盒粉餅未開,所以仲諗緊

伯爵府

回覆:近期買物 (cosme decorte, Albion, cpb, guerlain...)

水晶宮

引用:Quote:原帖由 ChloeMa 於 15-12-17 發表咦

addiction cheek polish你買咗咩色?

est loose powder我之前買咗銀色,但未用
06色。因為呢隻偏紫紅(上網睇),所以揀blush 就揀咗一隻粉紅(32),一隻橙啡(23)。開頭係因為未試過橙色胭脂,再加上鍾意23個顏色名(autumn afternoon ), 所以買咗。今日試咗,上面隻色好自然,我幾鍾意。(手機有d偏淺色)

大宅

回覆:近期買物 (cosme decorte, Albion, cpb, guerlain...)

福袋係咪新年先有?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-12-17+發表addi

原帖由 ChloeMa 於 15-12-18 發表
06色。因為呢隻偏紫紅(上網睇),所以揀blush 就揀咗一隻粉紅(32),一隻橙啡(23)。開頭係因為未試過橙色胭脂 ...
好多人買06色
我想試04,覺得好似特別d

另外我想試addiction 三色blush 嘅07

伯爵府

引用:福袋係咪新年先有? +

原帖由 happy105 於 15-12-18 發表
福袋係咪新年先有?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 ChloeMa 於 15-12-18 發表06

原帖由 576644 於 15-12-18 發表
好多人買06色
我想試04,覺得好似特別d
好呀!你買吖,三色我都諗過,07色好sharp喎,你一定係皮膚好白。不過 3000yen 實在太抵玩。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-12-18+發表好多

原帖由 ChloeMa 於 15-12-18 發表
好呀!你買吖,三色我都諗過,07色好sharp喎,你一定係皮膚好白。不過 3000yen 實在太抵玩。

...
我買嘅話再share

粉色胭脂我有好多,我皮膚偏白,搽偏橙胭脂唔靚,好似面黃黃咁,所以想試其他色

addiction可能係機場買,因為仲平d,好似大約2500yen喳

水晶宮

引用:Quote:原帖由 ChloeMa 於 15-12-18 發表好

原帖由 576644 於 15-12-18 發表
我買嘅話再share

粉色胭脂我有好多,我皮膚偏白,搽偏橙胭脂唔靚,好似面黃黃咁,所以想試其他色: ...
係?成田?我下次可能去福崗,唔知有冇

侯爵府

樓主用咗Albion同CDP粉底未? 邊隻好D?

侯爵府

侯爵府

576644 發表於 15-12-17 16:29
記唔記得池袋Seibu 邊個ba?
如果係我下次去可係個到買喎
新宿高島屋真係唔掂,基本上我去其他牌子買嘢都麻麻。。。。。。同意呀!

大宅

576644 發表於 15-12-18 10:51
我買嘅話再share

粉色胭脂我有好多,我皮膚偏白,搽偏橙胭脂唔靚,好似面黃黃咁,所以想試其他色: ...
等你分享,我都對3色brush有興趣
唔知機場買,會唔會無貨
online買會唔會好D

首頁

尾頁

跳至