自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

食放題叫太多野食搞到食唔晒擺係度
就話邊個同邊個咁食得快d食
幾次都係咁, d野鋪滿檯又唔可以叫自己想食既野,唔想食果樣都要迫住食

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:點菜時,abcd都話好食,叫其他人點,自己點

原帖由 ninjarabbit 於 15-12-19 發表
點菜時,abcd都話好食,叫其他人點,自己點個頭盤e。上菜時當然係大家share。埋單大家除人頭,就話自己只點 ...
大人大姐咁老土

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:食放題叫太多野食搞到食唔晒擺係度就話邊個

原帖由 艾森 於 15-12-19 發表
食放題叫太多野食搞到食唔晒擺係度
就話邊個同邊個咁食得快d食
幾次都係咁, d野鋪滿檯又 ...
仲有火鍋扔曬d野落去,跟住一品鍋仲要come埋個蓋

子爵府

good_pig 發表於 15-12-19 10:56
仲有火鍋扔曬d野落去,跟住一品鍋仲要come埋個蓋

打邊爐最過份係咬左啖話未熟掉返落去
一係就你幾時夾舊野食都要話你,響鈴我鍾意煮淋d先食又話,菜我鍾意煮一煮就食又話,真係唔知點解

侯爵府

環保接龍勳章

朋友婚變, 陪佢去旅行散心, 自費的.
平時佢好大富貴, 成個闊太咁.
有一晚我話去食鐵板燒,
網上人人話好味.
佢EE OO. 我話唔好係貴之麻, 三百零蚊位. 佢即刻收聲.
去到先黑面又話唔肚餓, 無咩想食....
諗咗一排, 個待應話最底消費係XXX. 佢先肯落單.
之後就玩電話....
我無理佢, 照食龍蝦鐵板燒
心諗...一定無下次.

寶石宮

引用:朋友婚變, 陪佢去旅行散心, 自費的.平時佢

原帖由 onlam2005 於 15-12-19 發表
朋友婚變, 陪佢去旅行散心, 自費的.
平時佢好大富貴, 成個闊太咁.
有一晚我話去食鐵板燒,
有d人失戀,婚變就要全世界就佢

琥珀宮

畀面勳章

點菜時,abcd都話好食,叫其他人點,自己點個頭盤e。上菜時當然係大家share。埋單大家除人頭,就話自己只點 ...
哈哈哈,又係痴咗d 嘅

琥珀宮

畀面勳章

有次,朋友話慶祝我生日,請我食飯,咁我揀咗食大排檔,但後尾有個朋友(食齋,唔會食碟邊素)話都想一齊嚟,但我唔想生日正日食齋,於是我好禮貌咁建議不如分開2餐(我夾番錢,當聚下傾下偈),點知素食朋友話我自私,明知佢食齋都唔就佢……(下刪數百字)

以前有呢個朋友出嚟,我地都係揀食齋,因為1次半次無乜所謂,但我生日,唔係由我揀咩?以前佢話就話由我地決定,但原來要人一直就佢先啱,所以,我好怕口是心非果d

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 ninjarabbit 於 15-12-19 發

原帖由 I9528 於 15-12-19 發表
哈哈哈,又係痴咗d 嘅
我之後聽到一單更爆,好彩我唔在場。

平時呢位小姐話自己飲酒會出疹,其他人叫酒佢一定唔夾。點知個次因為生日主角識餐廳經理,經理一聽到係正日即刻送上四杯紅酒。呢位小姐不但一飲而盡,仲叫waiter續杯。生日主角出聲即刻出聲佢地係叫一支,唔係續杯,佢就話唔係free咁我唔飲。

失禮到呢…………

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 ninjarabbit 於 15-12-19 發

有次,朋友話慶祝我生日,請我食飯,咁我揀咗食大排檔,但後尾有個朋友(食齋,唔會食碟邊素)話都想一齊嚟 ...
好多咁既人架,總知順佢意就好地地,少少野唔順佢意就係針對佢。所以我呢D衰人就一定會出聲幫口,\"梗係生日個位話事啦!\"

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

大宅

回覆:一人一句,印象中最經典既乞人憎約食飯-用餐事件

Bf個朋友,次次都帶1000蚊,話無錢唱下次比,之後我bf唔好意思問番,一直重覆

有次佢去嚟食飯帶20蚊,但叫60既,佢明知都照叫,咪叫人幫佢埋單

大宅

引用:8個人去飲茶,+有個人唔食牛肉,+就牛肉腸,+

原帖由 Remido 於 15-12-19 發表
8個人去飲茶, 有個人唔食牛肉, 就牛肉腸, 牛肉球, 牛肉燒賣, 所有牛肉類唔比人叫.

佢唔食茄子, 就話茄子 ...
這個好正,去飲茶唔俾飲茶仲勁過漢堡包走漢堡😂

大宅

回覆:一人一句,印象中最經典既乞人憎約食飯/用餐事件

同一個男人,成班人倉飯例遲兼早走。上好送照食但從來未夾錢

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 I9528 於 15-12-19 發表哈哈

我之後聽到一單更爆,好彩我唔在場。

平時呢位小姐話自己飲酒會出疹,其他人叫酒佢一定唔夾。點知個次因為 ...
呢d 真係cheap 到爆

有次,我同班妹妹仔同事食晏,亞a 話自己食唔晒一個餐(單餸飯,包湯 / 飲品),要同另一個同事b 分一個餐

點知個餐嚟咗,亞a 就攞多隻碟分飯,攞咗2/3 份飯 + 全杯飲品 + 大碗湯,亞b 隻碟只淨番 1/3 飯、餸同湯,亞b 真係欲哭無淚,我見佢咁慘,就將我個餐分一半比亞b,點知亞a話:原來你(指我)咁細食,下次你比我,咁我唔使叫,慳番d,於是,我就話:咁你慳d 啦,你無機會同我再食

purple_onion    發表於 15-12-19 15:29
山豬    發表於 15-12-19 12:41

寶石宮

呢d 真係cheap 到爆

有次,我同班妹妹仔同事食晏,亞a 話自己食唔晒一個餐(單餸飯,包湯 / 飲品),要同 ...

公爵府

朋友主動約我,但又遟到早走,立刻冇下次

男爵府

回覆:Remido 的帖子

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 onlam2005 於 15-12-19 發表

原帖由 good_pig 於 15-12-19 發表
有d人失戀,婚變就要全世界就佢
使咩失戀,婚變;有人俾公司炒(失業),都要全城人就佢。

不知所謂的乙陸!!!

男爵府

回覆:good_pig 的帖子

我最憎係夾時間...唔早 d 約比較難齊腳, 早約話左得, 之後先話黎唔到...

我朋友圈子無咩嫌唔岩食/唔好食, 不過通常無意見,所以通常我諗食咩多

不過同同事食飯就會...話無所謂其實係有所謂...咋咋啼啼唔俾錢

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+Wingwingm+於+15-12-19+發表

原帖由 good_pig 於 15-12-19 發表
咁痴線?
係喎。勁恨嫁當時已30幾仲未拍過拖,見過佢對住亞媽勁嗲唔濟

仲試過咒我欣住食日本野生唔到仔(因我有次話佢知我同一個男士date 吃日本野)....

人品差到已unfriend同delete 呢d人的電話。

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

首頁

尾頁

跳至