自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

I9528 發表於 15-12-19 14:14
呢d 真係cheap 到爆

有次,我同班妹妹仔同事食晏,亞a 話自己食唔晒一個餐(單餸飯,包湯 / 飲品),要同 ...
佢係完全唔識睇人眉頭眼額/真心厚臉皮.....?成個行為都好 CHEAP
你應佢應得好直,佢應該 O 哂咀
優悠在澳洲

伯爵府

回覆:一人一句,印象中最經典既乞人憎約食飯/用餐事件

有,親戚。
例遲、唔俾叫餸(我照加單,唔理佢)、唔用公筷。
餸菜人哋夾咗落碗碟,只要佢睇中,會叫人俾佢食(我出聲制止後再唔敢失禮)。
但我已經無再赴會飯局,因佢永遠遲到,我最憎人浪費我時間

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:I9528 發表於 15-12-19 14:14 呢d 真

原帖由 jump.jump 於 15-12-19 發表
佢係完全唔識睇人眉頭眼額/真心厚臉皮.....?成個行為都好 CHEAP
你應佢應得好直,佢應該 O 哂咀
...
有d人成日話自己率直,講野做野唔經大腦架

別墅

四個朋友同我慶祝生日
餐飯食得七七八八,其中一個朋友條女(對佢唔想用女朋友咁禮貌)先話收想一齊嚟食飯

佢啱啱坐底嗰陣,侍應拎個蛋糕出嚟,個女仔問[下,邊個生日呀]
啲朋友話係我,佢:[哦,係呀?]

大我地成年中女年紀都嚟緊,都唔識人情世故既
呢個女人仲有好多白痴野,所以我地大部分都唔中意佢,但費時出聲

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kamankx 發表於 15-12-19 18:39
四個朋友同我慶祝生日
餐飯食得七七八八,其中一個朋友條女(對佢唔想用女朋友咁禮貌)先話收想一齊 ...

我好怕BB 聲中女, 懶可愛咁..又問問問

別墅

引用:Quote:kamankx+發表於+15-12-19+18:39+四個

原帖由 good_pig 於 15-12-19 發表
我好怕BB 聲中女, 懶可愛咁..又問問問
佢exactly係嗰啲bb聲中女

又有一次我地幾個朋友聚會,去我爸爸間餐廳食飯,咁因為食靚海鮮,所以要預份量

呢條女又轟炸佢男朋友話[bb我想嚟呀]~~到佢BB俾埋佢嚟,佢又突然話唔嚟搞到多左預左佢既份量
佢原來係想測試佢男朋友會唔會俾佢出席朋友聚會......所以喺度扭埋啲屎忽花

到食飯嗰日,就食完嗰陣個女人又text佢bb,話想食糖水嗰陣join
但我爸爸包埋甜品俾我地,所以佢bb就同個女人講唔出去食啦
點知個女人夠膽死講[你地全部人都唔好喺嗰度食啦,陪我一齊出去啦,我唔制呀我唔制呀~~~]

我好記得我嗰陣係黑晒面,心中一萬句粗口

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-19 發表我

原帖由 kamankx 於 15-12-19 發表
佢exactly係嗰啲bb聲中女

又有一次我地幾個朋友聚會,去我爸爸間餐廳食飯,咁因為食靚海鮮,所以 ...
即係咁,扮低b 就唔該兩個人先做。
我都遇過一個,食火鍋唔識自己夾,乜野都要揾男友,咬左一啖唔好食又比男友,當然少不了一齊去廁所啦.....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+艾森+於+15-12-19+發表食放題

仲有火鍋扔曬d野落去,跟住一品鍋仲要come埋個蓋
岩岩公司打邊爐,個台灣同事一次倒左成碟$4xx雪花肥牛落去,話要煮得耐索晒d汁至好味(之後每一碟都係咁)。俾我地成檯人夾埋禁止佢再掂任何野食

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上過幾個女仔去食甜品,一人叫樣share黎食,食完埋單A話計錯,果碟糖不甩佢無份食唔應該除埋佢
自此食飯唔再預佢

侯爵府

醒目開學勳章

好少出問題

寶石宮

引用:上過幾個女仔去食甜品,一人叫樣share黎食

原帖由 Charlotte_mom 於 15-12-19 發表
上過幾個女仔去食甜品,一人叫樣share黎食,食完埋單A話計錯,果碟糖不甩佢無份食唔應該除埋佢
自 ...
好貴架?

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+kamankx+於+15-12-19+發表佢e

即係咁,扮低b 就唔該兩個人先做。
我都遇過一個,食火鍋唔識自己夾,乜野都要揾男友,咬左一啖唔好食又比 ...
即係我小學同學咁,30幾用BB殸嗲亞媽話:e~~~我唔濟佢仲要絶非靚女

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

子爵府

引用:Quote:原帖由 ^GGmami^ 於 15-12-18 發表約

原帖由 good_pig 於 15-12-18 發表
個女有冇成日病呀?
無,不過我覺得無必要講定先啦!個個都有小朋友,唔通真係病我會迫你出黎食飯咩? 你估我真係無佢食唔落飯

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-19 發表即

原帖由 Wingwingm 於 15-12-19 發表
即係我小學同學咁,30幾用BB殸嗲亞媽話:e~~~我唔濟佢仲要絶非靚女

...
我見到呢d多數都below average

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-18 發表個

原帖由 ^GGmami^ 於 15-12-19 發表
無,不過我覺得無必要講定先啦!個個都有小朋友,唔通真係病我會迫你出黎食飯咩? 你估我真係無佢食唔落飯:l ...
真奇怪

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+Wingwingm+於+15-12-19+發表

我見到呢d多數都below average
below average

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

子爵府

引用:朋友事先聲明唔食牛, 雞,豬,煎炒炸焗,快

原帖由 littleduckwong 於 15-12-18 發表
朋友事先聲明唔食牛, 雞,豬,煎炒炸焗,快餐店通通唔食。我心諗你去死啦! ...
好難頂,唔會有下次,公主都唔會啦

大宅

60留毛~~

水晶宮

熱血金章

留毛等分享

首頁

尾頁

跳至