自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 05:31 PM 發表

我問左,
這些係家庭糾紛,
而且無證據他係偷,
因為我地係夫妻,
好難證明他係偷!

講左咁耐, 你而家有咩唸法??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

又爛賭, 又有女人, 為囡囡更加要同佢分開啦

複式洋房

唔好被$供買, 等銀行收樓封屋, 等佢仲以為可以賴死唔走有屋住, 一拍兩散, 一蚊都唔好益個PK!

有事解決唔到記得搵社工, 議員幫手, 千其唔好鑽牛尖唔開心, 向前望, 為咗兩囡囡一定要撐住, 做個堅強好媽媽!

我哋所有bk ma ma 一定支持妳!

複式洋房

原文章由 catjeffcat 於 08-8-27 17:36 發表

講左咁耐, 你而家有咩唸法??

我都唔知我可以點?

我想離婚,但無地方住,
賣又賣唔到層樓,
又申請唔到公屋,
我唔捨得賣好大原因係我供緊2千幾,
我現在出去租, 同屋苑都要5千幾,
咁就算收左層樓,我都要搵地方同2個女住,
唔係即時有公屋的呀?
租5千幾元我點交?
唔通同2個女租套房住?
我唔想咁對2個女, 她們無辜的!

但我又無路走,點算?

[ 本文章最後由 不開心的女人 於 08-8-27 17:41 編輯 ]

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 mat媽 於 08-8-27 17:37 發表
又爛賭, 又有女人, 為囡囡更加要同佢分開啦

唔該+多樣"偷錢"

複式洋房

其實我好想知一樣野,
我住在外家,
咁申請離婚,
這一年我都供樓,
咁由他住,
到判令出左,
唔知會唔會判返比我?

會唔會有咩要求?
會唔會只可以住,賣樓要分返份錢比他?
定係可以無條件拎返層樓和2個女住?

如果可以拎返層樓,
咁我唔介意等多一年,
我只係怕到時仲要分一半比他,咁我點?

子爵府

原文章由 rebecca0113 於 08-8-27 17:41 發表

唔該+多樣"偷錢"

唉... 呢 d 男人

子爵府

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:46 發表
其實我好想知一樣野,
我住在外家,
咁申請離婚,
這一年我都供樓,
咁由他住,
到判令出左,
唔知會唔會判返比我?

會唔會有咩要求?

如果可以拎返層 ...

既然佢咁等錢用, 不如同佢傾, 俾錢買埋佢果半業權, 以後各行各路.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 mat媽 於 08-8-27 17:51 發表

既然佢咁等錢用, 不如同佢傾, 俾錢買埋佢果半業權, 以後各行各路.

係WOR~~~tum下佢都好,話暫時sign左個業權俾我先,跟住慢慢再俾番係啦~~he he到時咪同佢計埋佢偷左你的錢個的lor....

複式洋房

其實好多區議員辦事處都有法律援助,你去問吓啦!
堅強d! 一定有出路.

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:46 發表
其實我好想知一樣野,
我住在外家,
咁申請離婚,
這一年我都供樓,
咁由他住,
到判令出左,
唔知會唔會判返比我?

會唔會有咩要求?

如果可以拎返層 ...
Welcome to our blog: http://hk.myblog.yahoo.com/edwardlmk

複式洋房

我無錢同他買呀!

加埋罸息的錢!我無咁多!

別墅

快d搵社工啦, 我諗離婚住屋問題佢地會幫到你。

樓主, 你個c6咁衰,你唔好再有乜野希望啦,亦唔好再為間樓而唔知點啦, 最重要係一定要盡快同個衰人分開, 唔好再有任何瓜葛, 佢今日可以偷你張卡,真係唔知聽日佢會做d乜野黎傷害你同2個囡。

仲有,你話唔想咁對2個囡, 咁你以為比2個囡對住個咁o既衰人老豆對佢地係好事咩?! 再說, 就算你同佢離左婚, 賣左層樓都唔可以即刻申請公屋, 就算申請公屋亦不能即刻申請到(不過搵議員幫手另計, 好多野都有可能)。所以,唔好再為間樓而唔知點啦,搵工或議員幫你啦! 我地都會支持你架!!

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:40 發表

我都唔知我可以點?

我想離婚,但無地方住,
賣又賣唔到層樓,
又申請唔到公屋,
我唔捨得賣好大原因係我供緊2千幾,
我現在出去租, 同屋苑都要5千幾,
咁就算收左層樓,我都要搵地方同2個女住,
唔係即時有公屋的呀?
租5千幾元我點交?
唔通同2個女租套房住?
我唔想咁對2個女, 她們無辜的!

但我又無路走,點算?

複式洋房

原文章由 PigPigMother 於 08-8-27 17:58 發表
其實好多區議員辦事處都有法律援助,你去問吓啦!
堅強d! 一定有出路.

我book左了, 要排成個月先有得見!

子爵府

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:58 發表
我無錢同他買呀!

加埋罸息的錢!我無咁多!

唔需要罰息, 你俾番佢供過的 or 同佢 agree 筆錢, 睇下佢肯唔肯除去佢個名.

如果傾得掂, 你可以繼續供樓, 住番果度. 不過有唔好處, 係佢會上門搵到你囉...

伯爵府

唔好諗咁多la, 好好take care 小朋友la.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

走啦~~為囡囡,為張來~~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 魔鬼天使 於 08-8-27 07:13 PM 發表
有冇同佢傾過呀??
同佢傾下啦,
話比佢聽,你想同佢離婚,你想要返層樓,
叫佢搬,如果唔肯,你照返去住,但分房瞓,錢銀就要收好D,
唔一定要同佢反面,
婚就照離,到個官判先算,
樓照供,2千幾蚊,一定平過你搵地方搬,
到時如果 ...

唔怪得之樓主咁想要番層樓啦... 原來供二千幾咁又真係好難取捨, 不過有時要理志 d 咁去選擇. 樓主真係唸下外家可唔可以收留你地一年二年, 如果可以就可以唔好再供層樓, 等銀行收樓跟住去區議員同社工幫手, 咁就可以有機會上到公屋. 只要解決到住的問題, 樓主就唔使唸咁多嘢住, 見步行步啦..... 唔好唸到長遠的事住先.

民房

支持你﹐希望你振作﹐為joh2個女﹐一定要撐落去

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

其實你可以去灣仔家事法庭單方面申請離婚,唔需要好多錢,大概千兩蚊左右.但需要提共分居證明,證明你哋已經分居一年(基本上你自己講已經一年.佢哋都會信.)一年之後就可以判到你哋離婚.至於層樓你要提共係你一直共樓既證據俾個官,咁樣就可以將樓判俾你.囡囡撫養權都係一樣,只要證明一路都係你撫養就可以判俾你.
無怪我講野直,喱個咁既男人,更本就無當你係老婆,係時候諗下自己了.

珍珠宮

原文章由 szeyee1999 於 08-8-27 10:27 PM 發表
其實你可以去灣仔家事法庭單方面申請離婚,唔需要好多錢,大概千兩蚊左右.但需要提共分居證明,證明你哋已經分居一年(基本上你自己講已經一年.佢哋都會信.)一年之後就可以判到你哋離婚.至於層樓你要提共係你一直共樓既 ...

你的資料好有用, 如果樓主睇到一定可以解決到而家佢的問題, 咁樓主可唔可以而家就自行換左屋企 d 鎖唔比佢 c6 入屋呢?

首頁
34567...8

尾頁

跳至