懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我本身有個therxxx的真空煲, 都用了8年有多, 多用來煲湯.
就快生第二胎了, 因為想自己多d燉補品吃, 但不知道新買個大些的燉盅, 然後用番個真空煲來燉好; 還是新買個電子燉盅好 (有一大一小燉盅可用), 多謝回應.

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原文章由 whkaren_ng 於 08-8-27 15:30 發表
我本身有個therxxx的真空煲, 都用了8年有多, 多用來煲湯.
就快生第二胎了, 因為想自己多d燉補品吃, 但不知道新買個大些的燉盅, 然後用番個真空煲來燉好; 還是新買個電子燉盅好 (有一大一小燉盅可用), 多謝回應. ...

如果你有又用到就唔好買啦.

不過我都可以同你分享一下我岩岩買既電子湯煲.

我係直銷買伽.價錢為hk$468.
(比較過實惠.一樣二個相同牌子.不過相差$100-200)

有分大細,我買左最大.(如果燉就可以夠4-6個人飲)

個煲用電伽.有預設時間.分燉湯,煲湯,煲粥,煮飯

4個功能.清拆好易.而且可以攞出來洗.

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

伯爵府

Does 新買個大些的燉盅, 然後用番個真空煲來燉 have the sam effect as 電子燉盅?

If so, no need to buy a new 電子燉盅. But I'm thinking 新買個大些的燉盅, 然後用番個真空煲來燉 may be different to 用個真空煲 for soup making as you need to put 燉盅 inside the 真空煲, 燉盅 has thickness, will the ingredients into 燉盅 be cooked?

別墅

fly2happy,

請問你如用個煲來燉野, 係放你自己本身個燉盅還是直銷送埋個燉盅俾你架? 另外個煲係咩質料 (紫沙? 不銹鋼? 鋁合金?....)
你有冇直銷條link 或電話可以俾我睇下呀?
謝謝你.

原文章由 fly2happy 於 08-8-27 16:10 發表

如果你有又用到就唔好買啦.

不過我都可以同你分享一下我岩岩買既電子湯煲.

我係直銷買伽.價錢為hk$468.
(比較過實惠.一樣二個相同牌子.不過相差$100-200)

有分大細,我買左最大.(如果燉就可以夠4-6個人飲)

個煲 ...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原文章由 whkaren_ng 於 08-8-27 22:10 發表
fly2happy,

請問你如用個煲來燉野, 係放你自己本身個燉盅還是直銷送埋個燉盅俾你架? 另外個煲係咩質料 (紫沙? 不銹鋼? 鋁合金?....)
你有冇直銷條link 或電話可以俾我睇下呀?
謝謝你.

...

我買果個係不銹鋼.會送埋燉盅.

直銷中心九龍,香港,新界都有分店
你可以上尼個網址:www.dsc.hk
又或者打電話:2191 6218(查詢熱線)
你話問電器部(35af尼個係煲既code)

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

別墅

唔該晒你俾的資料.

原文章由 fly2happy 於 08-8-28 10:08 發表

我買果個係不銹鋼.會送埋燉盅.

直銷中心九龍,香港,新界都有分店
你可以上尼個網址:www.dsc.hk
又或者打電話:2191 6218(查詢熱線)
你話問電器部(35af尼個係煲既code) ...

別墅

fly2happy,

pls. check pm, thx

原文章由 whkaren_ng 於 08-8-28 11:38 發表
唔該晒你俾的資料.

子爵府

如果平平地, 我會贊成買囉.

電子燉盅, 又唔使睇火, 又有時間控制.
坐月又攰又忙, 我覺得電子燉盅幫助好大. 唔得閒飲, 佢又可以保溫.
基本上洗好 d 野, 放晒入去就唔使再理. 真係好方便.

首頁

尾頁

跳至