跳至

首頁

尾頁

男爵府

覺得時間過得好快.
以前 Cervina 是一個肥妹, 現在己是手腳長長, 小學生的模樣了

原文章由 macaw 於 08-8-27 09:41 PM 發表
哈哈!咁又識咗六年有多啦!班小魔怪都返小學啦,各位心情點呀?

男爵府

咁早???!!!

原文章由 macaw 於 08-8-31 10:58 PM 發表
上星期一Celia開學,佢好利害,早上四點幾就起咗身啦!

男爵府

Cervina finally 換 her first 牙 which is the lower 門牙, not bad!

原文章由 cacalam 於 08-9-24 03:08 PM 發表
咁大家開始換門牙未呀? "一姐" 係中秋節換了兩隻,依家個樣真係好攪笑,有時講野會噴口水,我想問下需要特別照顧甩了牙的地方嗎?

男爵府

承媽,

"我搵同學仔媽咪幫我接佢放學,睇佢做功課,所以佢都唔使我勞氣,例必嚮我放工返到屋企之前已經做好晒功課.課外活動非常繁忙,逢星期一及三放學後學煲冬瓜,星期二及四就英文小組,另外逢星期二晚學琴,星期日操單車,我仲要搵時間出嚟同佢睇圖書......"

that is good! i wanna have someone help my girl to finish her homework, too!

男爵府

承承媽媽,

"你地阿仔阿女學校有無用d網上學習平臺呀?
唔知點解,我覺得好鬼難登入,個web page要load好耐,有時仲會load唔到!load到呢......有d又深到c!!!!!"

有呀, 但我睇佢的功課睇到我C 呀C呀, 佢間學校有好多 (paid)

網上學習 和 網上 reading 一日一篇 English
我都無報啦,佢阿媽我頂唔住,
是但啦! 得閒叫菲姐 bring them to the library
to borrow some books or 睡前睇兒童聖經算 lar.

男爵府

原文章由 macaw 於 08-11-10 09:41 PM 發表
承媽,

lucky Celia's school is not that kind. Just that Papa's requirement is higher!!

probably it's papa who wants to study in primary school : )
kidding

首頁

尾頁

跳至