夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆:我還可以怎樣走下去 ? (丈夫的角度)

你所做既的確係好爸爸,但你有無直接同你太太講你宜家已經係忍無可忍既地步,比佢最後一次機會,如果佢知原來鬧你,你係會走,或者佢會驚,如果佢真係唔介意無左你呢個老公,咁你咪同佢分居先,一年後如果大家都覺得開心既咪先諗簽唔簽紙囉 ,至於你個小朋友 你估佢宜家成日睇住你比阿媽喪鬧又好開心咩,同個細路傾多啲即使你唔一齊住仍然咁愛佢,等佢知你走係咩原因,佢會易接受啲⋯⋯

複式洋房

回覆:我還可以怎樣走下去

加油

複式洋房

請問你同太太性生活如果?雖然唔係最重要,但有缺乏都有問題

leehk35    發表於 15-12-23 19:57

水晶宮

其實的你CASE同我地好多JM的角色換轉左姐,
你唔係特別慘,如果佢唔係病態只係性格的問題,
溝通就可以解決。

小問題,用大智慧去解決。

你唔想做的家務,你.可.以.唔.做.的!
當佢無理取閙時, 你.可.以.無.視.佢.的!
當你同佢意見不合時, 你可.以表.逹.你.的.意.見.的!
而最終決定是按你的心意去做, 佢唔想,不用理佢,無視佢,

做回你自己, 你覺得委屈時, 你唔想做的,不用刻意去做,
結婚不是失去自我

以上的有否做過?有離婚的念頭怕什麼做最後可改善關係的事情?
當女人或男人在婚姻上覺得委屈,任何人也想後退的,
那就別讓自己委屈就成呀。

janfion    發表於 15-12-23 21:20

琥珀宮

你老婆應該係想要個man的老公

LeBlue    發表於 16-1-19 05:32

翡翠宮

你都係好好同老婆傾下,有時候係因為太就佢而出事

別墅

樓主,你性格係唔係内向果種?唔係你唔想嘈,對方就唔嘈,唔係咁様嘅。我老公都同我講左:我唔同你嘈,我唔中意嘈交。就係佢唔中意出聲,激到我火滚。我以前唔發脾氣嘅,同佢一起,經常嬲暴暴,有時佢越唔出聲,我就越蝦佢。你試下反抗下,睇下伱太太有咩反應,會唔會收敛d。

別墅

補充下,我老公到而家都冇反抗過我,佢覺d冇咩好嬲,等我嬲完就算了。我次次占上風,佢都份助長我脾氣越黎越大。

男爵府

引用:拍拖時有時會發下脾氣,+但小朋友4-5歲之後

原帖由 marktanghk123 於 15-12-23 發表
拍拖時有時會發下脾氣, 但小朋友4-5歲之後就開始大鬧. 事實上, 小朋友入讀了理想的小學, 大家都好開心, 不 ...
我老公如果有你一半就好了。不過講番,你老婆咁你有責任,因為佢第一次野蠻你忍,第二三次都唔出聲慢慢,佢會覺得我一向都係咁,我無問題wor! 佢唔會識得唸你係因為為左小朋友而忍佢。

大宅

marktanghk123 發表於 15-12-23 15:17
我自問是一個 ok 盡責的丈夫, 星期六, 日買送煮飯 (平時工人負責), 整屋企野, 執野, 每天湊小朋友返學, 有 ...
你對自己講以後唔就佢,以後唔再怕佢鬧,佢叫你做司機,你叫佢自己搭的士。如果的士司機唔記得路,你叫佢直接鬧個的士司機。

男爵府

回覆:marktanghk123 的帖子

你太太以前會唔會咁樣鬧先? 10年都咁樣? 你有冇去了解佢呢?發脾氣通常都係向身邊嘅人發,向朋友係會少啲喎!

大宅

我唔明你要忍佢啲咩?你有冇認真同佢傾過你係佢老公,唔係佢仇人呀? 又唔係為錢銀外遇,一野就諗離婚先解決到問題?你話自己能醫不自醫,即係你係醫生啦,你咪當佢病人囉,定時定候叫佢食藥,咪等佢病發先食就太遲。

禁止訪問

伯爵府

提醒佢,佢再唔收啲脾氣就離婚,有啲女人要嚇下先得..

翡翠宮

畀面勳章

你們的問題可能就是欠缺一場大交

你有沒有表露過內心想法?如果你真的去到一個忍無可忍的地步,不妨發作出黎,如果你太太不想離婚,她多少都會有所反省吧?!
日日是好日

珍珠宮

用寫信的方式把你心裡話告訴她或者把這個post給她看。如果她看了沒有任何的改變,那就隨你的心去做吧!

複式洋房

引用:拍拖時有時會發下脾氣,+但小朋友4-5歲之後

原帖由 marktanghk123 於 15-12-23 發表
拍拖時有時會發下脾氣, 但小朋友4-5歲之後就開始大鬧. 事實上, 小朋友入讀了理想的小學, 大家都好開心, 不 ...
嘩!我覺得你好好丫!唔好灰心!凡事總有解決辨法,如果她還愛你的話!如不愛做什麼事只是徒然!

別墅

唉,原來呢個世界仲有好男人,而我每日就承受著老公有小三,点解呢個世界噤唔公平,噤嘅女人都有噤好嘅老公,唔通真係要噤先可以食住個老公?

子爵府

你老婆睇forum 就直接比呢個post佢睇,再甘落去就只有離開了

禁止訪問

首頁
12345...9

尾頁

跳至