想生BB

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

回覆 okangel168 的帖子

謝謝你!不過上一胎,照到心跳,醫生還說幾好,點知十週突停了心跳,就咁無咗,所以我成日都好驚,照到心跳都可以突然無左…

大宅

回覆:大出血!成塊M巾濕晒!

加油,唔好放棄!

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

日返醫院覆診,照到心跳!不過仍然持續流血,醫生話“係咁㗎喇”,無辦法。

翡翠宮

今日返覆診,照到心跳!不過仍然持續流血,醫生話“係咁㗎喇”,無辦法。

大宅

回覆:poonsun 的帖子

我有個朋友都好似你咁既情況,醫生話佢可能子宮後屈。。不佢都冇事,係不斷訓床囉!保重呀!放鬆d! 祝bb一定痴實!

別墅

poonsun 發表於 15-12-31 10:57
今日返覆診,照到心跳!不過仍然持續流血,醫生話“係咁㗎喇”,無辦法。 ...

加油,祝一切順利

翡翠宮

回覆 Fatfat_ball 的帖子

我都係係咁瞓床,係咁同公司請假,遲早俾人炒!但係為左BB,都要這樣做!

民房

祝福你!

複式洋房

引用:今日返覆診,照到心跳!不過仍然持續流血,

原帖由 poonsun 於 15-12-31 發表
今日返覆診,照到心跳!不過仍然持續流血,醫生話“係咁㗎喇”,無辦法。 ...
醫生有冇找到出血位置?例如子宮頸?

翡翠宮

回覆 pfung523 的帖子

無。打算下星期找私家,希望佢幫到吧。

複式洋房

引用:回覆+pfung523+的帖子無。打算下星期找私家

有咩突發就去急症室,不要拖。同埋盡量卧床休息,畢竟頭三個月容易不穩定。為你bb加油

男爵府

回覆:pfung523 的帖子

以前我8週又試過係咁流鲜血,似M的第二日,立即飛去睇私家,醫生話入院瞓床不準落地,大小便全部在床攪掂。再加安胎藥及針,全部M巾要留比醫生睇,3天後開始流啡色,胎心跳正常,便可以出院。
臥床3星期,流啡及少少鮮紅斷斷續續,期間一直有覆診、食藥、打針。
直到12週左右開始沒有流了,照超聲波發現原本一個胎但變左2個,即是孖胎,原來一直要安胎的是另一個胎,今天他們已經17歲了。
不要擔心,多休息,放鬆心情!

男爵府

引用:回覆+pfung523+的帖子無。打算下星期找私家

你之前的醫都是公立嗎?
不如今日你就去私家check check啦⋯呢幾日假期有事好難找醫生。

大宅

引用:Quote:原帖由+poonsun+於+15-12-31+發表回

原帖由 YuenYuenKwok 於 15-12-31 發表
你之前的醫都是公立嗎?
不如今日你就去私家check check啦⋯呢幾日假期有事好難找醫生。

...
贊成

大宅

poonsun 發表於 15-12-30 20:38
回覆 okangel168 的帖子

謝謝你!不過上一胎,照到心跳,醫生還說幾好,點知十週突停了心跳,就咁無咗,所 ...

10月尾時, 我懷孕十週做產檢, 醫生話BB 8週4日無左心跳了, 仲要係男仔黎. 俾少少資訊你知, 如果多次不夠12週BB無左心跳流產, 通常都係媽媽免疫系統強攻擊BB, 所以BB 無左心跳. 我檢查先知, 我就嚴重免疫系統問題, 所以要食藥打針降低免疫系統先得. 希望無嚇親你.

翡翠宮

回覆 jihappyma 的帖子

你當時去政府定私家醫院?想問下,如果住院,佢係咪會日日幫你照,check住有無心跳?

男爵府

當時已經在私家醫生做產檢,所以直入私院。入院前照清楚有心跳,才直上病房;之後出院前在lab照得很清楚才出院。

翡翠宮

血繼續流,剛剛還很肚痛!打算最遲明天去急症室…希望沒事吧!

大宅

引用:血繼續流,剛剛還很肚痛!打算最遲明天去急

原帖由 poonsun 於 16-01-05 發表
祝福你,你同bb都要加油

侯爵府

引用:血繼續流,剛剛還很肚痛!打算最遲明天去急

原帖由 poonsun 於 16-01-05 發表
祝福你 & bb

首頁

尾頁

跳至