跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我11月尾在浸會生選擇開刀.唔知大約幾錢?

大宅

我06年生,用左四萬幾...
但唔知宜家會唔會加左價..

民房

我11月中o係浸會開刀生, 連埋醫生費(私家醫生)大約四萬幾

原文章由 holmanloveki 於 08-8-29 17:47 發表
我11月尾在浸會生選擇開刀.唔知大約幾錢?

別墅

原文章由 2380 於 08-9-2 23:14 發表
我11月中o係浸會開刀生, 連埋醫生費(私家醫生)大約四萬幾

Me too! 11月浸會開刀, do you join the package?

複式洋房

大家好!
我預產期係11月初,都會係浸會生,希望可以順產啦!

聽講話 join 唔join package 好似價錢差唔幾
我估我都會join, 唔洗煩

大宅

我唔join package...

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

nl99aa,

係呀,我地個預產期好近呀,
你係會開刀定順產呀?
我預產期係6號呀, 11月7號係我自己生日呀!
好想bb同我同一日生日呀!

咁你會揀咩房呀? 我諗住到時叫姑娘俾三樓大房我
好似話會無咁嘈

你執左走佬袋未?

原文章由 nl99aa 於 08-9-3 22:14 發表
WingniBB,

我都係11月初浸會生喎, 我預產期7號, 你呢??

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

hello~ 你地好呀!!
我都係11月係浸會生呀~
而我預產期係11月9 日, 同你地都好似好近呀...
我諗住會順產, 你地呢??
我係第一胎呀, 所以好多野都唔識, 好緊張~ 你地係第幾胎呢??
我仲有好多野都未買呀... 宜家個肚已經好羅咁大啦, 行一陣已經好累攰... 你地有冇呢?

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我都係想順產呀, 第一胎....越近預產期越緊張
唔知我地有無機會係醫院見面呢, 又或者同一日生呢?
我個係囡囡黎架,你地呢?

走佬袋大致上都買齊要o既野
我個肚而家38寸, 都唔算係好辛苦
今日放工會去買埋o的濕碎野...咁大部份既野都會預備好

係呢, 八卦下你地係睇邊個醫生架?
我係睇曾祥風, 唔知你地會唔會咁"喬"又係睇佢呢?

別墅

我個係囝囝呀~
可能我地真係有機會會係醫院見到喎~ 哈哈!! 最好可以住同一間房, 大家傾下計, 冇咁悶!!
其實我見有好多野浸會都包埋, 我諗我地個走佬袋應該唔會好多野啫。 而BB既野見其他BK 媽媽講都係話出院果日叫老公帶黎~ 所以我地應該唔係好多野帶。

WingniBB, 你就好啦, 得38"肚... 我已經42"了~ 而醫生就話阿B size 正常, 係肥左係我度囉...
我未有之前25腰... 宜家係肥左3個碼以上... 好恐怖...
仲要畀醫生話我重得太多喇, 叫我唔好食咁多野添呀... 你地肥得多唔多呢!?
而我係睇開巫少慈醫生。

複式洋房

最好有機會住埋一間房啦,可以交流下丫麻!

係呀,我既走佬袋都唔係好多野架咋!
萬一唔夠用,醫院一定有既, 唔洗帶咁多啦!

其實我重左唔少架, 未有o個陣115磅, 而家都重左22磅, 但係我覺得個bb好似偏輕左少少囉, 上次做檢查o個陣係28weeks 2days, 個BB得2.5磅. 雖然個醫生話係正常,只係偏細左少少,但係我都覺得太輕啦! 我呢三個星期差唔多日日食雞蛋同飲牛奶. 聽日我又要做檢查,希望BB會重返多o的啦!

我聽我o的朋友話 巫少慈醫生好好人架! 我當初都有諗過睇佢.
o個陣曾醫生個booking可以早o的,所以我先揀佢

係呢, 你地係唔係諗住餵人奶呀
我呢排諗緊買邊隻奶樽好

別墅

BB 輕重都唔緊要, 最緊要係健健康康~
我上次產檢應該係28w 多d, 阿B大約重1.3kg, 醫生話差唔多。
但係我就重左好多, 我未有時同你差唔多, 115 磅, 但係我宜家已經150 磅了...
你飲牛奶記得飲低脂呀~ 我之前飲全脂, 嘩...肥得勁快~ 醫生都叫我飲低脂!!

巫醫生真係好好人呀~ 我當初睇佢都要book 好耐~ 我記得好似係過左3個月先開始睇佢的。 當初真係冇諗過產檢booking 都要個幾2個月。

係呀, 我希望可以餵到人奶啦!! 人奶對阿B好嘛~~
我就買左Avent 既steam & 奶樽 & 奶泵, 我見好多bk 媽都話好用。應該唔差呱~ 人地話chu chu & nuk 的都好用的, 你可以睇下呀~

係呢, 你地有冇返工的呢??

複式洋房

初頭我係飲全脂架(因為我覺得好味o的)但係後來發覺重得好快,唔對路,所以轉左飲低脂..heehee

我都明白bb體重都唔係咁重要,最重要係健健康康,係正常個range入面就ok! 不過肥o的好似得意o的,好濟o的咁......

我有返工架, 諗住十月尾o個個星期開始放產假! 你呢?

別墅

我都有返工呀, 不過我份工好free, hee~hee~
係呢, 你地有冇照過4D呢? 我上次照左, 真係好清楚咁睇到阿B個樣架~~ (好似老豆...)

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

哈哈~ 咁未好囉, 大家上黎吹下水。
11 月係浸會生的媽媽資料 :
WingniBB 順產 預產期6號
nl99aa 順產 預產期7號
ah_tao 順產 預產期9號

holmanloveki 開刀 11月尾
Yuki_M 開刀 11月

我地3個諗住順產既媽媽個預產期都好近喎... 唔知可唔可以一齊住到3樓既大房呢~
nl99aa, 你係唔係都諗住餵人奶呢? 但係有人話好辛苦... 唔知堅唔堅持到呢...

係喎, 想問下你地有冇胎教呢?? 我只係得閒同阿B講吓野咋~ 你地有冇聽d咩音樂咁呀?? 仲有你地買左bb野未呢? 好似有好多野要買咁...
仲有d 衫仔都唔知點買好... 唔知要買幾大件, 又唔知要幾厚...
阿媽又話阿B大得快, 唔好買咁多喎~~ 真係好多學問呀~

別墅

i confirmed the hospital and 巫醫生 already! I am sure that i will see you..... it is good to have a summary for 浸會媽媽!

11 月係浸會生的媽媽資料 :
WingniBB 順產 預產期6號
nl99aa 順產 預產期7號
Yuki_M 開刀 11月8號
ah_tao 順產 預產期9號

holmanloveki 開刀 11月尾

首頁

尾頁

跳至