論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題~~

象牙宮

就賴.....香港罪惡地.

一來港.... 變成港孩, 港女, 港媽 [饭来张口,衣来伸手]
生活常識不足,自理能力差。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:就賴.....香港罪惡地.一來港.... 變成港孩,

原帖由 333s 於 15-12-24 發表
就賴.....香港罪惡地.
即係好差?

大宅

又話做過沙地阿拉伯既會好克苦耐勞既??

水晶宮

回覆:姐姐做過UAE 會好D嗎

我姐姐係dubai做過2年。我覺得好ok.

做左8個月。無黑過面。

放假返黎會主動幫手。放假會7:30前返。

從來無要求過anything 好似借錢,extra 食物…

煮好飯從來唔自己夾…我都無呢d house rules.

佢好有manners , 初頭黎我都唔習慣。
每日食完anything 都thank you mom. before sleep 一定問我do you need anything else before I sleep.

放假日佢唔會食屋企d嘢,我初頭唔知…我問佢你尋日早咩唔食早餐。佢話我放假所以唔應該食。

我見呢倒多數係呻,我覺得自己好好彩。

大宅

我同樓上一樣,姐姐喺阿布扎比做過,老實,勤力,有禮貌。做咗一年幾從無打斧頭,亦無問借錢、無要求出外過夜,放假未試過超過8點返屋企。我覺得好似中咗六合彩。

首頁

尾頁

跳至