親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

黎緊3月頭第一次去九洲,兩大一細(小朋友4歲),全程自駕,想問下以下路線順唔順路,我都想食蠔同摘士多啤梨,想知邊度有同可以喺邊日加插落落去,Thanks!

Day 1 住博多
到褔岡 - 運河城 - 中洲屋台 - 返酒店

Day 2 住阿蘇
褔岡出發去阿蘇山 - 草千里平原 - 返酒店

Day 3 住別府
阿蘇出發去地獄溫泉 - Africian Safari zoo - 地獄蒸工房 - 返酒店

Day 4 住褔岡
別府出發到杵築 - 漁市漁屋 - 鳥栖outlet - 返酒店

Day 5 住褔岡
香椎花園 - 面包超人館 - 返酒店

Day 6 住褔岡
海之中道公園 - 天神地下街 - 返酒店

Day 7 Marina City Outlet - 機場返香港

複式洋房

回覆:3月九洲之旅 - 路線問題

請問有冇jm可以解答我呀,麻煩曬

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:請問有冇jm可以解答我呀,麻煩曬 +

原帖由 ngabriel_1125 於 15-12-24 發表
請問有冇jm可以解答我呀,麻煩曬
你去刨下*九州12月揮手區*,入面好多有用資料

我都係3月頭出發,不過係鐵路遊

複式洋房

引用:Quote:原帖由+ngabriel_1125+於+15-12-24+

原帖由 jessica0768 於 15-12-24 發表
你去刨下*九州12月揮手區*,入面好多有用資料

我都係3月頭出發,不過係鐵路遊
其實我都刨咗好多post,不過依然攪唔清條路,我會再努力下,Thanks

大宅

引用:Quote:原帖由 jessica0768 於 15-12-24 發

原帖由 ngabriel_1125 於 15-12-25 發表
其實我都刨咗好多post,不過依然攪唔清條路,我會再努力下,Thanks

...
你用Google map規劃,就可以睇到條路線順唔順啦,我次次去日本自駕遊都用Google map set路程…

複式洋房

引用:Quote:原帖由+ngabriel_1125+於+15-12-25+

原帖由 ckathy29 於 15-12-25 發表
你用Google map規劃,就可以睇到條路線順唔順啦,我次次去日本自駕遊都用Google map set路程…

...
係喎,多謝意見

大宅

回覆:ngabriel_1125 的帖子

Day 1 住博多
(有小朋友去屋台會好唔方便,小朋友食野慢會左到人做生意,建議一早去或只食小食)

Day 2 住阿蘇
褔岡出發去阿蘇山 - 草千里平原 - 返酒店
(可以去埋鳥栖outlet,咁行比day4順路,,酒店一泊二食嗎?)

Day 3 住別府
阿蘇出發去地獄溫泉 - Africian Safari zoo - 地獄蒸工房 - 返酒店
(地獄蒸工房,建議唔好叫海鮮食,冰鮮的.非常難食,反而蒸飯好好味)

Day 4 住褔岡
別府出發到杵築 - 漁市漁屋 - (鳥栖outlet) - 返酒店
(如day2到左鳥栖outlet,咁可取消到鳥栖outlet
,可改到巨蛋outlet,或到附近商店街,地下街)

Day 5 住褔岡
香椎花園 - 面包超人館 - 返酒店

Day 6 住褔岡
海之中道公園 - 天神地下街 - 返酒店

Day 7 Marina City Outlet - 機場返香港 
(如果唔去Marina City Outlet,可以改去超市買生果,九州啲生果好正㗎)
(機場辦理登機後內有免稅店,好多人都係果度買野,預留啲手提行李位買手信,我買左好多)

手機用戶,不要點評.謝謝

複式洋房

引用:Day+1+住博多到褔岡+-+運河城+-+中洲屋台+-

原帖由 貝囡 於 15-12-26 發表
Day 1 住博多
(有小朋友去屋台會好唔方便,小朋友食野慢會左到人做生 ...
多謝你既建議呀,非常詳盡實用,唔該曬

首頁

尾頁

跳至