自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人見到頭先阿姐做節目發脾氣呀
是我敏感嗎

aln ^^

公爵府

我在6點幾左右, 見到2樣嘢:

1. 佢叫個姓王既男性金牌得主上台時講左"請你快d啦, 我地做緊直播架!"

我覺得汪明荃當時好失禮, 呼喝人, 你老幾呀? 做緊直播又點? 人地當時行得唔係特別慢, 而係個台離個座位遠, 行上去都要時間啦. 你咁醒唔叫撰稿果個一次過叫埋那批運動員上來? 點解要逐個叫呢? 唔通你又叫所有達官貴人行快d? 行路步速從容不逼先係正確. 你有無見過直播節目中特首/外國政要元首跑上台丫? 你叫佢行快d佢都唔會啋你啦. 你做司儀唔係應該廢up d說話去拖延時間, 等嘉賓上到台先回正題既咩? 你估而家係TVB做緊台慶, 全部人怕你一個, 要就晒你呀? 睇你面色呀?

2. 用普通話問郭晶晶: "你現在是否回答我的問題?" 簡直神經, 得你講緊嘢, 唔係答你唔通自言自語咩!

你老唔係大晒, 你係人大唔係大晒, 你係TVB唔係大晒, 你叫亞姐都唔係大晒, 唔該你學下咩叫尊重大會, 尊重別人和尊重自己!!

[ 本文章最後由 alik 於 08-8-30 21:54 編輯 ]

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我剩係覺得d運動員好似做馬騮戲咁囉,比人武來武去,仲衰過做小丑,小丑都有糧出丫,一來d主持完全係度睇表演,無尊重過人地,失禮到不知所謂,比著我係香港人都覺得好瘀兼無面啦

複式洋房

見到呀...阿姐好忟樣,真失禮:;pppp:

男爵府

我都睇到呀!我覺得佢好離譜囉,咁大個人都唔識尊重別人嫁咩!不知所謂,9唔搭8!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

亞姐真係以為自己係人大代表就大晒。

珍珠宮

原文章由 alik 於 08-8-30 20:05 發表

1. 佢叫個姓王既男性金牌得主上台時講左"你行快d啦, 而家做緊直播呀!"

我覺得汪明荃當時好失禮, 呼喝人, 你老幾呀? 做緊直播又點? 人地當時行得唔係特別慢, 而係個台離個座位遠, 行上去 ...

你所感受到的看到的,也正是我感受到想講的,她真是以為自己大晒,老唔等同大晒架!越來越討厭佢,不知所謂!

子爵府

原文章由 alik 於 08-8-30 20:05 發表

1. 佢叫個姓王既男性金牌得主上台時講左"你行快d啦, 而家做緊直播呀!"

我覺得汪明荃當時好失禮, 呼喝人, 你人地老幾呀? 做緊直播又點? 人地當時行得唔係特別慢, 而係個台離個座位遠, 行上去 ...

我都有睇到呢到!都覺得好有問題囉!!
第一...你地死TVB 叫晒全部跳水運動員...係叫剩一個無上台...已經好唔尊重人地.....既然人地郭晶晶都提話少左一個...就唔好等人地開聲要求先叫返人上台啦,....好啦...人地開到聲話...我地係一個團隊...一定要齊人......想叫返剩下果個上來....你個旺阿姐..又咁無禮貌叫人地行快D...我真係打個突!!咁大個人....做左咁耐主持...唔知咩叫尊重同禮貌GA咩...? ...
上左台...齊人啦....又問埋郭晶晶幾時結婚....又話吳敏霞答得好一般...應該答叫郭晶晶快D結婚..咁就可以WIN WOR!!有無攪錯!

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

我睇唔倒呀, 有冇人放上youtube?

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

大宅

原文章由 ccdccl 於 08-8-30 20:41 發表
我睇唔倒呀, 有冇人放上youtube?

我都想睇返呀,聽大家咁講,阿姐真係好離譜喎!:;pppp:

珍珠宮

原文章由 fengfeng 於 08-8-30 20:54 發表

我都想睇返呀,聽大家咁講,阿姐真係好離譜喎!:;pppp:

直頭離晒大譜啦,呢D唔知係咪老人痴呆先兆呢?
今日佢係咪無食藥定食晒藥,精神錯亂呀,真係好過份呀佢,睇完之後勁憎佢,不嬲都唔鍾意,但未去到超憎囉,但現在就勁憎佢!收山啦!

男爵府

雖然我冇睇,但聽你地咁講,真係覺得丟hk人面呀!!!

其實在晚飯時看了少少,都覺得做咩要人地做佈景咁同d歌手一齊在台唱歌~~~ 人地係運動員,應該做番運動上ge野就足夠,我一d都唔期望見到咁樣ge安排,如果我係佢地,會有d唔舒服lor~~~

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 alik 於 08-8-30 08:05 PM 發表

我覺得汪明荃當時好失禮, 呼喝人, 你老幾呀? 做緊直播又點? 人地當時行得唔係特別慢, 而係個台離個座位遠, 行上去 ...

仲話係人大代表 (春)代表就有份
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

我無睇呀...一見到TVB D 做法, 馬上轉台...

TVB又真係離譜... 叫D運動員做佈景版...真係好白痴...人地個個都重要過你DKelly, 千樺, 呀姐啦...

嘩...呀姐咁都得...好肉酸wo... 佢大咩晒咩...

[ 本文章最後由 RonicaKwok 於 08-8-30 21:19 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

不嬲都唔係好like亞姐,佢係有專業既精神既...不過佢唔係神囉,唔係個個都要like佢架,把聲又難聽,成日都好似以為大哂咁,拍戲又唔係好睇
頭先真係離哂大譜,人地全部都係國寶黎架,做咩要受亞姐氣呀

水晶宮

原文章由 christy31400 於 08-8-30 20:10 發表
我剩係覺得d運動員好似做馬騮戲咁囉,比人武來武去,仲衰過做小丑,小丑都有糧出丫,一來d主持完全係度睇表演,無尊重過人地,失禮到不知所謂,比著我係香港人都覺得好瘀兼無面啦http://a5556.myweb.hinet.net/msn/face/face%20%28 ...

唔系波...巨地黎香港有$收架...霍英东基金比每位金牌运动员1KG黄金同50万美金奖金架...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

阿姐又唔至於係發脾氣O既,但係說話語氣態度就認真麻麻地

首頁

尾頁

跳至