跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

都好, 等我物色下有咩磅好先。

其實網床真係幾好的, 但我個人認為及少少意見,如果買網床一係買張比較大size的,否則唔好買,因為細既網床咪等如放阿仔在床仔無分別,反而將阿仔既活動範圍縮少左!可能張bb床仔床欄算高,所以暫時仲未有跨欄既情況, 但我屋企細, 再無地方可以安置張網床啦, 所以我將買了的網床放在婆婆家裡, 上兩個星期開始用, 網床對我個仔來講,係一個間接另佢罰企的方法,因為依個state佢唔鐘意坐,一定要周圍郁(一有扶手就企, 自己又唔識坐,幫佢坐返底又即時企返起身)但在網床內又唔見佢爬, 放返在地下就周圍爬,比阿仔玩死,但又好好笑, 不過當你倦及想做下家務時,放佢在網床可以休息下都算係一個選擇。
原帖由 ryan-mama 於 09-2-26 16:24 發表

剛剛磅完, 有9.5kg, 買個磅啦, 好多信用卡用積分有得換, 方便好多架。

我都有這個煩惱, 囝囝仲想跨床欄添, 正在諗緊好唔好買張網床俾囝囝, 始終返左工姐姐未必完全睇得實, 有無好提議? ...

複式洋房

回覆 # 的文章

hi
我BB係5月20日出世,現在才剛剛識爬吓咋.我餵全識人奶,到現在還未有M到呀,係咩要介人奶才有反M呢?

大宅

原帖由 carmen1102008 於 09-2-27 01:03 發表
都好, 等我物色下有咩磅好先。

其實網床真係幾好的, 但我個人認為及少少意見,如果買網床一係買張比較大size的,否則唔好買,因為細既網床咪等如放阿仔在床仔無分別,反而將阿仔既活動範圍縮少左!可能張bb床仔床欄算高,所以暫 ...

Thank you!

大宅

原帖由 bonnievincent 於 09-2-27 11:40 發表
hi
我BB係5月20日出世,現在才剛剛識爬吓咋.我餵全識人奶,到現在還未有M到呀,係咩要介人奶才有反M呢?

無錯, 我聽過婦產科的姑娘講過, 餵人奶係唔會有M架! 咁係因為荷爾蒙改變嘅關係, 但唔會影響身體健康, 可以放心。

複式洋房

我屋企都有磅, 但點幫bb磅呀?雖然佢識企, 但要扶住先企得穩呀!

原帖由 ryan-mama 於 09-2-26 16:24 發表

剛剛磅完, 有9.5kg, 買個磅啦, 好多信用卡用積分有得換, 方便好多架。

我都有這個煩惱, 囝囝仲想跨床欄添, 正在諗緊好唔好買張網床俾囝囝, 始終返左工姐姐未必完全睇得實, 有無好提議? ...

複式洋房

係呀!總有機會嫁!

原帖由 carmen1102008 於 09-2-27 00:28 發表
我參加左月尾果個生日會呀, 萬長歲月, 總有機會見面既。

大宅

你首先自己磅, 然後抱住BB磅, 將兩個數相減就得喇。

原帖由 isabella_mami 於 09-2-28 22:22 發表
我屋企都有磅, 但點幫bb磅呀?雖然佢識企, 但要扶住先企得穩呀!

複式洋房

哦!咁我都識!不過因為個磅唔係電子磅, 所以唔係好準確!
Isabel大約有19磅呀!

首頁

尾頁

跳至