懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

係呀, 我見d人多數話6wk先開始喎, 不過, 可能你個b會錫住你, 唔使你嘔呢~
haha~我今朝洗頭時不停反胃作嘔, 不過一擦牙聞到d薄荷味就即刻舒服晒~

原文章由 Flyfive 於 08-9-1 11:14 發表
bean. bean

有d人話五week都會嘔, 我而家都過咗5week, 我成日係度等, 幾時先嘔呢???

大宅

其實我真係咩feel都冇, 冇嘔, 冇反胃, 又冇話對d咩味有反應, 仲好大食tim.

好似而家咁我己經好肚餓了.

原文章由 bean.bean 於 08-9-1 11:19 發表
係呀, 我見d人多數話6wk先開始喎, 不過, 可能你個b會錫住你, 唔使你嘔呢~
haha~我今朝洗頭時不停反胃作嘔, 不過一擦牙聞到d薄荷味就即刻舒服晒~

...

洋房

flyfive,

個人易攰同大食已經係反應黎架喇~

原文章由 Flyfive 於 08-9-1 11:28 發表
其實我真係咩feel都冇, 冇嘔, 冇反胃, 又冇話對d咩味有反應, 仲好大食tim.

好似而家咁我己經好肚餓了.

大宅

Flyfive,
你就好啦, 第1次iui就bingo, 我做咗2次iui都唔掂要做ivf! 我唔响HK, 响Sydney.

民房

恭喜多位準媽咪!想問問香港有邊位好開刀產科醫生?

別墅

熱血金章

hi, 我都係 5月呢, 但唔知點解尋日既診所醫生會寫 6月8日...
我已 book 左私人醫生 9月26日做產檢, 威爾斯 oscar 暫定 10月20日
廣華呢個星期六先去排..

以下是小小資料:
廣華排期登記 -
MON - FRI / 9.00 - 12.30 ; 14.30 - 16.30
SAT / 9.00 - 12.00
電話查詢 : 3517 2501

威爾斯預約 OSCAR : 2630 4024

男爵府

flyfive
恭喜晒呀, 我都6wk 幾啦, 但係我要到8wk 先照小b呀, 我而加咩都唔敢book 住, 又唔敢去4月媽咪樹傾喎, 因為我有前科呀, 你有無在家休息呀?

原文章由 Flyfive 於 08-9-1 10:36 發表
嘩, 好開心呀, 又多一個五月媽咪呀!!

我其實而家5wk幾都未有害喜, 不過聽人講有害喜係好事, 表示bb健康呀, 我係week4開始好攰, 而家瞓好多覺, 而家都叫又食得又瞓得, 我自己諗, 有得食就食, 有得瞓就瞓, 唔係到時嘔 ...

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

大宅

ASLEIGH ASHTON

其實我都唔係住係香港呀, 所以我都係飛來飛去做iui, 我而家做完confirmation又閃咗人. 我都好想stable d 係香港等到生為止, 因為我生都會係香港呀.

superlemon
香港好的開刀生e生好多啦, 曾祥風, 佘啟文, 仲有有d friend係養和生, 唔記得咗個e生名....

hamburger
我都係book咗威記oscar 10月20日喎, 你幾點呀, 我好似係2點呀. 我其實想排威記, 因為我阿媽住新界, 瑪麗話我唔住香港唔收, 但係我要九月十二號先至睇到e生攞佢封confirm信. 不過政府e院都好好呀, 好多福利呀, 唔排就笨啦.:;pppp:

oh! baby
我都恭喜你呀, 我記得你呀, 以前我地係個topic度有傾過計, 你吔咁遲先至去照小b呀, 我而家5wk 幾都照咗2次陰照, 個姑娘今日仲同我講笑話日日照都得喎. 我今日照到有一個小胎long, 好cute, 個e生幫我影咗張相, 今次係我第一次見小b呀. 不過我都有d upset, 因為我想同一時間生兩個, 個e生話我年紀大, 咁唔好, 叫我一個還一個喎.

原文章由 ashleigh-ashton 於 08-9-1 11:55 發表
Flyfive,
你就好啦, 第1次iui就bingo, 我做咗2次iui都唔掂要做ivf! 我唔响HK, 响Sydney.

複式洋房

Dear all,
今日睇醫生攞咗證明信啦! 預產期同我自己係網上check的一樣, 都係5月2日呀! 我即時打電話book鄧錫英做產檢, 姑娘話排到11月22日, 我到時己身wk17啦, 會唔會太遲? 我係咪要book多一個醫生呢? (worry 中)

大宅

SALLY

梗係遲啦, 你係边間e院生呀, 不過你再去排政府啦. 好多e生都唔駛等咁耐啫.

原文章由 sally301 於 08-9-1 21:10 發表
Dear all,
今日睇醫生攞咗證明信啦! 預產期同我自己係網上check的一樣, 都係5月2日呀! 我即時打電話book鄧錫英做產檢, 姑娘話排到11月22日, 我到時己身wk17啦, 會唔會太遲? 我係咪要book多一個醫生呢? (worry 中) ...

複式洋房

Flyfive,

我fd話我自己講到唔清唔楚, 無同姑娘講自己已有bb, 佢叫我聽日再打去book呀! 星期六會去廣華book.

大宅

係囉, 最緊要快d book咗e院同oscar呀, 威院d oscar好full架.

原文章由 sally301 於 08-9-1 21:38 發表
Flyfive,

我fd話我自己講到唔清唔楚, 無同姑娘講自己已有bb, 佢叫我聽日再打去book呀! 星期六會去廣華book.

複式洋房

我聽日會打電話book oscar, 我fd話上網book都得, 咁打電話book好d or 上網book好d?

大宅

我覺得都係打電話好d, 起碼即時覆你幾時去呀.

原文章由 sally301 於 08-9-1 21:51 發表
我聽日會打電話book oscar, 我fd話上網book都得, 咁打電話book好d or 上網book好d?

禁止發言

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Hi~我都係5月媽咪呀!
預產期係5月2日.聽朝會去QE驗血,9月9日做產檢.好心急想快D照到BB呀!

洋房

我今日都上網BOOK左威院OSCAR, 唔使2個鐘已經有人打黎CONFIRM日期同時間, 就算打去BOOK都係留言等佢地CALL BACK架!

原文章由 sally301 於 08-9-1 21:51 發表

洋房

sally301,

嘩, 要等到22/11又真係好遲喎, 真係搵多個醫生check好d~

原文章由 sally301 於 08-9-1 21:10 發表
Dear all,
今日睇醫生攞咗證明信啦! 預產期同我自己係網上check的一樣, 都係5月2日呀! 我即時打電話book鄧錫英做產檢, 姑娘話排到11月22日, 我到時己身wk17啦, 會唔會太遲? 我係咪要book多一個醫生呢? (worry 中) ...

複式洋房

THANKS 各位! 咁我聽日上網BOOK Oscar啦, 頭先我fd話佢都係上網book!

prettimami,
我同你一樣都係5月2日預產期呀! 你咁快就去QE驗血及做產檢, 我聽日先book醫生, 星期六先book廣華咋!

大宅

PRETTIMAMI

咁你九月九號都應該差不多係week7.

我其實己經check咗兩次, 九月十二號左右會check第三次, 照bb心跳.

bean.bean

你就好啦, 我上網book打錯咗兩次, 自己打去book咗.

sally
我都未book威記, 下個星期先至去book, 而家政府唔比大6人入住公立, 應該容易d book卦.

原文章由 prettimami 於 08-9-1 22:46 發表
Hi~我都係5月媽咪呀!
預產期係5月2日.聽朝會去QE驗血,9月9日做產檢.好心急想快D照到BB呀!

首頁

尾頁

跳至