美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:其實先22歲,就搞成咁。。(慎入)

咁年青應該好易攪啫,
平常要用凍水洗面,
清潔後要用toner 及補濕,
出街要揸防曬,
用蜂皇漿做mask,
及 蜜糖+珍珠粉mask ,
後生女用天然d 及開架品牌都得啦,唔使好多錢,
最緊要有恒心

男爵府

回覆 跑步機 的帖子

幾年前個個醫生. 是$6500 二次.
而家轉左DR WONG. BOOK 左了. 他新年前是$9500 -4 次. 農曆新年之後是$10500 --4 次. 幾個月打一次.

我在之前的醫生, 我是打一次, 3個月後打一次, 休息1年多再打.

如果醫生好, 第一次是脫雀班, 及小黑斑, 皮膚色有改善. 之後補個次, 是再清上次餘下之斑.

做好之後毛孔及膚質好好多.

我過一周做, 之後 會做多個 LASER 去HORMONE 斑. 希望成功.

上次做了第二次THERMAGE. 2個月, 效果冇上次好. DR WONG 解釋 再等多2個月, 如果都是沒大分別. DR WONG 叫我一生不要再做THERMAGE.

另一個皮膚專科. 是外國執業之朋友, 他說第二次, 多數人比第一次差.

男爵府

我93年 皮膚同你一樣 可以話差過你
我用paper mask都唔得
有做矽針 但做完會爆瘡脫皮 仲變到勁乾
我覺得真係要用有用既保濕野就得
起碼我依家岩岩用左幾日都真係有改善
所以你可以搵岩自己既保濕野
我最近用Mary kay 媽咪用開話好用 自己用左幾日 覺得好好 但我會試多一兩個星期先

男爵府

引用:我93年+皮膚同你一樣+可以話差過你我用pape

原帖由 rrage0203045 於 16-01-03 發表
我93年 皮膚同你一樣 可以話差過你
我用paper mask都唔得
有做矽針 但做完會爆瘡脫皮 仲變到勁乾
另外我最近開始做laser facial

大宅

我年紀同你一樣,之前左試右試搞到毛孔變大。而家只用洗面,爽膚,乳液同眼霜,平時一個禮拜做兩次mask同磨砂,注重補水就可以。

大宅

引用:回覆 跑步機 的帖子幾年前個個醫生. 是$650

原帖由 kyky123 於 16-01-03 發表
回覆 跑步機 的帖子

幾年前個個醫生. 是$6500 二次.
打完彩光皮膚會乾嗎?我皮膚外油內乾偏油,多黑頭粉刺暗粒,做普通facial清唔哂,1,2日又出返,所以想試下打光有冇用,但唔知打激光好定彩光好

大宅

回覆:jas602 的帖子

可以pm我嗎

男爵府

回覆 跑步機 的帖子

其實. 如果咁. 您可能 是先做多一些保濕面瞙. 同埋久不久磨沙下鼻子. 而用好的濕面 水及CREAM 和.

做彩光, 是全面均去小斑, 改變膚色. 對我自己, 都好改變我之膚質. 但未必對您可以. 千萬要問醫生. 唔好求其做.

LASER 您千萬不要做. 呢個是FOR 去大斑, 老人斑, 您22歲不用. 而且, 美容院或二流醫生. 會打黑您的面. 永遠不能復原.

大宅

引用:回覆 跑步機 的帖子其實. 如果咁. 您可能

原帖由 kyky123 於 16-01-03 發表
回覆 跑步機 的帖子

其實. 如果咁. 您可能 是先做多一些保濕面瞙. 同埋久不久磨沙下鼻子. 而用好的濕面 水 ...
磨沙保濕果啲我都有做齊,有時都會清下黑頭,但過1,2日又標返出黎,表面望落斑就反而冇乜,底層就唔知喇,我見你話打彩光毛孔都有改善,所以想試下

男爵府

引用:Quote:water@rain 發表於 15-12-30 20:11

原帖由 jas602 於 15-12-30 發表
海藻原理 :
海藻矽針配合精華,使海綿絲滲入皮膚表層,啟動肌膚循環機制,剌激底層不斷增新膠原蛋白和彈力 ...
pls pm me

男爵府

回覆:跑步機 的帖子

彩光是色班為主

Exercise 及多飲水。重要

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:kittylovebb 發表於 15-12-29 13:48

原帖由 jas602 於 15-12-29 發表
上YOUTUBE 搵, 有好多片教, 大都差不多
可以pm我邊度買嗎?thx

子爵府

22歲注意返自已作息時間,飲多啲水
注意皮膚保濕已好好多
我以前懶打理,毛孔同你差唔多
後來注意返保濕同護膚,毛孔已細返好多

皮膚水份足啲先再諗去美容院搞。。因太乾好易敏感

自已改善左生活先再去美容院,否則多多錢都唔夠敗。。

洋房

發錯囉! 不好意思😉

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 rrage0203045 於 16-01-03 發

原帖由 rrage0203045 於 16-01-03 發表
另外我最近開始做laser facial
邊度做?皮膚有改善?改善左啲咩?

男爵府

引用:Quote:原帖由+rrage0203045+於+16-01-03+發

原帖由 小小魔天使 於 16-01-09 發表
邊度做?皮膚有改善?改善左啲咩?
大型美容院 我有玫瑰痤瘡 先搞好痤瘡再搞毛孔 希望玫瑰痤瘡唔好番發

大宅

引用:試下做海藻矽針,我自己做,一套100蚊,可

原帖由 jas602 於 15-12-28 發表
試下做海藻矽針,我自己做,一套100蚊,可以做4次,做完3次已經幼細左,而且化妝上粉貼哂,即係滑左好多 ...
想知可否pm,thx!

首頁

尾頁

跳至