親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:nanananana 的帖子

Agreed!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+MonsterGary+於+15-12-30+發

子爵府

2018復活節勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由 jessica0768 於 15-12-31 發

原帖由 cookiemonster_c 於 15-12-31 發表
同意啊!
我記得有一次坐CX(短途機) 經濟客位,坐係我附近有一對年輕香港男女,其中一人坐位的電視壞左,空 ...

男爵府

cookiemonster_c 發表於 15-12-31 16:14
同意啊!
我記得有一次坐CX(短途機) 經濟客位,坐係我附近有一對年輕香港男女,其中一人坐位的電視壞左,空 ...
咁啱嘅, 我都遇過一樣的事情, 又是搭 CX, 有對人投訴電視壞了, 攪了一輪也唔得,嘈了一輪, 最後 也是送了 counpon 比佢地, 而且附近同樣壞電視而無投的坐位, CX 也有送埋 counpon, 我們就是無投訴也收到 counpon. 會唔會我們同一班機呢? 我都覺得唔睇電視無所謂喎

子爵府

原帖由 bbli2006 於 15-12-31 發表
咁啱嘅, 我都遇過一樣的事情, 又是搭 CX, 有對人投訴電視壞了, 攪了一輪也唔得,嘈了一輪, 最後 也是送 ...
那張counpon有甚麼用?

禁止訪問

引用:Quote:cookiemonster_c+發表於+15-12-31+16

大宅

回覆:cookiemonster_c 的帖子

我都試過坐cx電視壞左,只係同朋友—齊睇片,但無coupon送,可能我無發脾氣,但我覺得空姐都係打工,點解要為難人呢!

別墅

jessica0768 發表於 15-12-31 10:52
而家香港人好多都唔識去尊重人,只有拎住兩個銅臭錢就唯我獨尊。

所以香港人好鍾意投訴,我做左十幾年零售 ...

我都做咗十幾年零售,好老實講我寧願serve外國遊客或內地客都唔係太鍾意招呼香港人,由劉德華個廣告之後,好多港客嘅品德越嚟越差

尤其中產果班港客嘅態度係最差,成日識少少扮代表,著數又要攞到盡,怕蝕底怕執輸…亦係最鍾意投訴嘅一群

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 2016畫展勳章 親子王國15週年勳章

剛在東京回港時都係,等上機時人人排隊等,站在我前面果的男人推住機場行李車排隊,地勤向他說"no car",重覆幾聲,佢就唔順氣取出護照,地勤繼續向佢講"no car",個男人的屋企人同男人講要收車喇,個男人話我知呀!然後好大聲同同行的小朋友講,「叫幫手攞野,你聽唔到no car咩」,講時怒視個地勤。雖然個地勤唔明個男人講咩,但一定Feel到個男人冇禮貌咯!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

伯爵府

回覆:請香港人自重 (在白濱看見的行為)

自作孽。終會報

禁止訪問

引用:唉,自97後至今其實已有百分之十香港人口是

子爵府

去年去沖繩, 人地寫明吾比映相, 亞媽同亞仔話之你照映.

人地試食比你將鹽放係手, 佢用匙直接放入口, 下個試食要食佢地口水尾, 兩個仲好開心係度笑.

大宅

引用:我都試過坐cx電視壞左,只係同朋友—齊睇片

原帖由 cutcut 於 16-01-01 發表
我都試過坐cx電視壞左,只係同朋友—齊睇片,但無coupon送,可能我無發脾氣,但我覺得空姐都係打工,點解要 ...
我都係冇得睇電視,四個幾鐘冇發脾氣,所以乜都冇

q**p

子爵府

之前試過喺東京, 有個香港男人大大聲喺度嘈, 問點解D嘢寫日文, 唔係中文

珍珠宮

回覆:請香港人自重 (在白濱看見的行為)

男爵府

仲有坐飛機時,個港媽要空姐拎個兒童耳機比個寶貝女,個空姐甘岩行梗去拎既時候比客stop 左,轉個頭個港媽已經怒啤空姐話可吾可以拎比佢個寶貝女先

男爵府

回覆:netbb 的帖子

另有見過有港客食完一客飛機餐要求再食多個餐,但個程只係3個鍾既機, 仲有, 有人要求空姐不停serve熱水比佢, 佢用來聞驚氣, 凍了又再要, 要了好多次,因為佢話飛機好乾

男爵府

引用:Quote:原帖由+mwye+於+15-12-30+發表因為香

原帖由 nanananana 於 15-12-30 發表
根本唔關咩大陸化問題
本來就是香港人的「質」問題!
認同,成日講比大陸同化;這樣和大陸成日話香港比英美搞砸一道理。
就不會自省一下,點解唔做好自己,要比人同化。

首頁

尾頁

跳至