跳至

首頁

尾頁

別墅

我女讀緊幼兒班,你覺得這間學校好無呀?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cathappy 於 08-9-1 15:29 發表

幼兒班?是n1嗎?
我個仔都係讀呢間,今日開學,讀n1。

子爵府

亞斯理好似好舊噤,點解唔去商場平台呢?平台都有三間 .
亞斯理是否好好呢?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 luilui007 於 08-9-1 21:35 發表
亞斯理是否好好呢?

因為我只打算比我個仔讀一年n班而已..
而仔仔係我自己湊的..我唔想佢讀全日..
商場平台o個三間,只有一間有n班,亦只有全日,
所以如果我要揀半日,就只要亞斯里可選。

而亞斯里的評價亦不錯,我有朋友的孖仔上年o係呢間讀n班,
佢都覺得好,今年繼續讀n2...

n班主要比佢學規矩/自理...
我覺得亞斯里都會做得到,
下年我會同佢轉校讀k1。

別墅

原文章由 ChristieMing 於 08-9-2 14:48 發表

因為我只打算比我個仔讀一年n班而已..
而仔仔係我自己湊的..我唔想佢讀全日..
商場平台o個三間,只有一間有n班,亦只有全日,
所以如果我要揀半日,就只要亞斯里可選。

而亞斯里的評價亦不錯,我有朋友的孖仔上年o係呢間讀n ...

IC,唔知佢地課程的程度好不好?
仲有係幼兒班佢地去厠所要上一層,好似好煩咁,你覺得嗎?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cathappy 於 08-9-2 15:58 發表
IC,唔知佢地課程的程度好不好?
仲有係幼兒班佢地去厠所要上一層,好似好煩咁,你覺得嗎?

程度方面我又唔清楚。
係呀!~去廁所要上一層,
雖然係煩o的,但都好呀!
比佢練習下行樓梯,我又覺得ok喎!

別墅

咁又係練下腳力!

大宅

原文章由 cathappy 於 08-9-1 15:29 發表

HI, CATHAPPY,

我個仔都係讀K1喎,你個女叫咩名呀? 女女讀得開心嗎? 呢個星期開始返個半鐘啦, 唔知你女女適應否呢?

大宅

原文章由 ChristieMing 於 08-9-1 21:26 發表

幼兒班?是n1嗎?
我個仔都係讀呢間,今日開學,讀n1。

HELLO, 皓媽, 你好!

幼兒班即係K1, N1係學前班啊, N1今年仍然係馮老師做班主任, 馮老師好細心好有耐性的, 而唐老師去年就做代課老師, 代過幾堂課, 居然老師仲就得我個仔, 我都好開心。你可以放心, 去年仔仔都讀得好開心, 而另一班主任林老師就升左上K1, 林老師同樣係好細心的一位老師, 所以今年我繼續比亞仔讀返原校。

大宅

原文章由 luilui007 於 08-9-1 21:35 發表
亞斯理是否好好呢?

平台果3間勝在係新校, 聖基道我個仔都考過, 但面試時比我個印象好差, 所以我唔會揀佢。 青年會果間, 我之前有朋友讀過, 讀左一年要走頭。 另一間全完暫時未有唔好的FEEDBACK, 只是校舍較細, 活動空間較細。 亞斯理校舍大D, 活動空間大D, 再加上歷史較耐。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 ocean~mami 於 08-9-7 20:22 發表
HELLO, 皓媽, 你好!

幼兒班即係K1, N1係學前班啊, N1今年仍然係馮老師做班主任, 馮老師好細心好有耐性的, 而唐老師去年就做代課老師, 代過幾堂課, 居然老師仲就得我個仔, 我都好開心。你可以放心, 去年仔仔都讀得 ...

咁就好o剌!~
見你咁講,我就放心晒咯!~
thanks!~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 ocean~mami 於 08-9-7 20:35 發表
平台果3間勝在係新校, 聖基道我個仔都考過, 但面試時比我個印象好差, 所以我唔會揀佢。 青年會果間, 我之前有朋友讀過, 讀左一年要走頭。 另一間全完暫時未有唔好的FEEDBACK, 只是校舍較細, 活動空間較細。 亞斯 ...

我都比呀仔考過聖基道,
面試o個日又係比o左個好差o既印象我,
所以佢收o左我個仔我都唔打算比佢讀...

別墅

HI,見你個名係OCEAN,咁我知道你個仔仔名喇,我覺得好特別啊,而我個女個英文名係叫JOANNE,哈,我地今日係咪見過面呢?

原文章由 ocean~mami 於 08-9-7 20:11 發表

HI, CATHAPPY,

我個仔都係讀K1喎,你個女叫咩名呀? 女女讀得開心嗎? 呢個星期開始返個半鐘啦, 唔知你女女適應否呢?

大宅

原文章由 cathappy 於 08-9-8 15:12 發表
HI,見你個名係OCEAN,咁我知道你個仔仔名喇,我覺得好特別啊,而我個女個英文名係叫JOANNE,哈,我地今日係咪見過面呢?

你係唔係返A組呀? 如係就可能今日見過面啦, 等我明日留意吓邊個係你個女女先, 不過我都會諗到邊個係啦, 等我明日再確實一下先, 等我喎。

大宅

原文章由 ChristieMing 於 08-9-7 21:34 發表

我都比呀仔考過聖基道,
面試o個日又係比o左個好差o既印象我,
所以佢收o左我個仔我都唔打算比佢讀...

今日家長無得陪返學喎, 囝囝OK嗎? 有無喊呀?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 ocean~mami 於 08-9-8 23:21 發表
今日家長無得陪返學喎, 囝囝OK嗎? 有無喊呀?

佢冇喊呀!~但就比老師話佢坐唔定,成日去拎玩具玩。mouth:
但唔知點解...放學湊佢時...
佢好似呆呆滯滯咁...冇反應!!!
係咪小朋友第一次返學都係咁o架??

別墅

OCEAN MAMI: 好開心今日可以同你傾計啊,哈,可能我地差不多年幾啦,所以好傾D,有機會的話小朋友可以放假一齊去玩下啦!

大宅

原文章由 ChristieMing 於 08-9-8 23:51 發表

佢冇喊呀!~但就比老師話佢坐唔定,成日去拎玩具玩。mouth:
但唔知點解...放學湊佢時...
佢好似呆呆滯滯咁...冇反應!!!
係咪小朋友第一次返學都係咁o架?? ...

坐唔定係正常的, 個個小朋友都會係咁的, 再加上週圍咁多七彩繽紛的玩具, 梗係小朋友的目標的了。你試吓多d同佢講, 老師會好鍚你的, 只要你聽老師話/乖乖, 老師就會獎你玩玩具的了, 你試吓這方法, 咁當然唔會一次見效啦。仲有而家係開學初期, 比d時間囝囝呀。

至於放學時, 呆呆滯滯, 會否佢地剛玩完, 稍作休息呢? 你可以睇多2日, 情況如是, 可以同老師傾傾何解, 以作安心。

大宅

原文章由 cathappy 於 08-9-9 13:27 發表
OCEAN MAMI: 好開心今日可以同你傾計啊,哈,可能我地差不多年幾啦,所以好傾D,有機會的話小朋友可以放假一齊去玩下啦!

哈, 只要我有時間同埋你肯同我傾, 我就乜都傾餐飽的了架啦, 到時你唔好厭我長氣袋就得啦, 哈! 再加上大家有共同話題, 咁就更加好傾啦。

去玩, 梗要啦, 哈.....記得預埋我呢個貪玩豬呀。

別墅

係呢,你有無玩MSN嫁? 我有啊!
原文章由 ocean~mami 於 08-9-9 16:54 發表

哈, 只要我有時間同埋你肯同我傾, 我就乜都傾餐飽的了架啦, 到時你唔好厭我長氣袋就得啦, 哈! 再加上大家有共同話題, 咁就更加好傾啦。

去玩, 梗要啦, 哈.....記得預埋我呢個貪玩豬呀。 ...

首頁

尾頁

跳至