跳至

首頁

尾頁

男爵府

Delete

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:老人家乘國泰機由多倫多回香港問題

可以, 你同航空公司講你媽咪嘅身體, 需要有人協助, 佢哋就會幫你留紀錄, 到你去到機場check in嗰陣再同counter講, 佢就會幫你安排。

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:老人家乘國泰機由多倫多回香港問題

媽咪嘅身體問題*

男爵府

Vinkivan 發表於 15-12-30 11:11
可以, 你同航空公司講你媽咪嘅身體, 需要有人協助, 佢哋就會幫你留紀錄, 到你去到機場check in嗰陣再同coun ...

謝謝你。

大宅

BK Milk勳章

我婆婆果陣係request坐輪椅,老人家對腳都麻麻,咁有人會帶佢去啱果個gate,到時一定有好多講廣東話人可以問問 confirm。

男爵府

poohpooh~ 發表於 15-12-31 00:11
我婆婆果陣係request坐輪椅,老人家對腳都麻麻,咁有人會帶佢去啱果個gate,到時一定有好多講廣東話人可以 ...
我有諗過要求國泰提供輪椅服務,但一來我唔想濫用(因我媽咪對腳係冇事,只係眼、耳、英語溝通有問題),二來要我媽咪坐住輪椅上機,佢一定唔肯,因為佢覺得尷尬(佢打扮好新潮、唔認老…如果佢滿頭白髮嗰類婆婆,我相信佢唔使問都應該有好心人幫佢,但佢個外表又唔似佢實際年紀…唉)

Anyway, 謝謝你

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:poohpooh~ 發表於 15-12-31 00:11 我

原帖由 Hemi 於 15-12-31 發表
我有諗過要求國泰提供輪椅服務,但一來我唔想濫用(因我媽咪對腳係冇事,只係眼、耳、英語溝通有問題),二來 ...
係呀。我媽又係咁。70歲,但個樣一d都唔似,但佢對腳係有事的,行得唔好的。我幫佢order左輪椅,但我諗d staff 覺得佢鑑用,推到咁上下叫佢自己行!!!

首頁

尾頁

跳至