嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

引用:回覆 angelko 的帖子可以幫我買埋

原帖由 Dylanlee 於 16-01-15 發表
回覆 angelko 的帖子

可以幫我買埋?
http://www.genmont.com.tw/tw/shop_list.php?act=view&no=100

係呢款呀,你真係有與趣?

別墅

回覆:angelko 的帖子

我朋友幫我問咗佢仔仔既兒科醫生,話呢隻係第三代,可以常溫……仲比咗一包sample比佢仔仔試食!

男爵府

引用:回覆+yy+bb+的帖子魚油是司各脫一粒粒果種

原帖由 Dylanlee 於 15-12-31 發表
回覆 yy+bb 的帖子

魚油是司各脫一粒粒果種魚油丸,益生菌我搵晒萬寧所有益生菌類,只得康萃樂益生菌有LGG ...
魚油,若我仔而家七個月對魚敏感係咪唔可以食?
佢有嚴重濕疹

男爵府

引用:我個仔出世時是巨B一名,成9磅.+我發覺矩訓

原帖由 Dylanlee 於 15-12-30 發表
我個仔出世時是巨B一名,成9磅. 我發覺矩訓覺時喉嚨發出絲絲聲,而家回想起,先明白,原來矩有鼻敏感.

因為我 ...
另外牳想問驗IGE可以去邊度驗?

男爵府

引用:Quote:原帖由+Dylanlee+於+16-01-15+發表回

原帖由 angelko 於 16-01-15 發表
http://www.genmont.com.tw/tw/shop_list.php?act=view&no=100

係呢款呀,你真係有與趣?
呢款係你講的樂亦康嗎?
如果係我仔7個月可食嗎?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆:Dylanlee 的帖子

我前幾日開始比我自己食開果隻魚油丸減半份量混落橙味魚肝油比佢食,
前日+埋美國買果隻益生菌+見另一版JM介紹用喜瑪拉雅巖鹽燈改善空氣質數(巖鹽功效幾好,可對抗麈蟎)
試咗兩晚,明顯改善,冇咗鼻塞、但仲有少少鼻水……

別墅

引用:Quote:原帖由 angelko 於 16-01-15 發表htt

原帖由 yanbeebee 於 16-01-16 發表
呢款係你講的樂亦康嗎?
如果係我仔7個月可食嗎?
嬰兒都可以食樂亦康、但份量要減D,唔記得減幾多,好似係減半份量……

禁止訪問

別墅

引用:回覆 angelko 的帖子記住魚油要選含有omega

原帖由 Dylanlee 於 16-01-16 發表

記住魚油要選含有omega 3成份既,橙味液體魚油只有維他命同鈣。鄧你高興,見到小朋友 ...
都好彩有緣睇到你既分享,我朋友22號先可以寄出樂亦康比我,我訂咗4個月份量!

我細妹同姨娚女就有濕疹,我叫佢地平平地試下Iherb訂果隻先,先試3個月,如果有成效,都同大家分享下……

希望可以幫到有需要既媽咪……

男爵府

引用:Quote:原帖由+Dylanlee+於+16-01-16+發表回

原帖由 angelko 於 16-01-16 發表
都好彩有緣睇到你既分享,我朋友22號先可以寄出樂亦康比我,我訂咗4個月份量!

我細妹同姨娚女就有濕疹,我叫 ...
我想問iherb訂邊隻?我想試下

別墅

引用:Quote:原帖由 angelko 於 16-01-16 發表都

原帖由 yanbeebee 於 16-01-16 發表
我想問iherb訂邊隻?我想試下
益生菌我係揾類似成份,但未正式見成效bor,同埋呢隻7個月BB,我唔肯定啱唔啱用,我覺得Iherb呢隻,1歲似上先試安全D……

別墅

回覆:angelko 的帖子

http://hk.m.iherb.com/Solgar-Advanced-Multi-Billion-Dophilus-60-Veggie-Caps/14215

呢隻呀!

男爵府

引用:回覆+angelko+的帖子台灣醫生將抗過敏益生

台灣醫生將抗過敏益生菌開比bb,好過香港醫生比西藥,真心,益生菌冇付作用,而且從根 ...
係啦,香港只識開抗敏藥同類固醇

男爵府

引用:回覆+yanbeebee+的帖子我老公是去港安醫院

回覆 yanbeebee 的帖子

我老公是去港安醫院驗血,你同佢講明要驗IGE同過敏源就可以,大概3千蚊左右 ...
Bb都驗得?

男爵府

引用:回覆+yanbeebee+的帖子Bb可以食,不過你有

回覆 yanbeebee 的帖子

Bb可以食,不過你有朋友可以幫你係台灣買?魚油你可以等bb過左1歲食 ...
如果要買都可以

男爵府

引用:http://hk.m.iherb.com/Solgar-Advanced-Mu

原帖由 angelko 於 16-01-16 發表
http://hk.m.iherb.com/Solgar-Advanced-Multi-Billion-Dophilus-60-Veggie-Caps/14215

呢隻呀!
唔該晒,咁我再等下,我又怕亂比佢食仲衰

首頁
12345...10

尾頁

跳至