論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人姐姐經常用副廠的尿袋在家叉電,請問你們會怎樣禁止佢?

伯爵府

引用:工人姐姐經常用副廠的尿袋在家叉電,請問你

原帖由 sallyshlau2 於 15-12-30 發表
我叫佢可以叉,但一定要日頭有人先叉,解釋比佢知後果

大宅

回覆:濛查查 的帖子

我也這樣同她講,但昨天被我看見佢將已經叉好的尿袋放在毛巾內叉自己電話,我好驚着火。現在好多尿袋出事,真係怕佢燒了我間屋:toocold:

la_source    發表於 15-12-31 10:47
咸蛋三寶飯    發表於 15-12-31 09:39

伯爵府

sallyshlau2 發表於 15-12-30 17:41

禁止唔到,
因為我無可能7x24咁睇實佢,
我今日俾新聞條片佢睇,
同佢講如果火災佢一定走唔切,
再同佢講如果摸到發熱要即拔走 & 唔准叉過夜。

大宅

MommyPanel勳章

佢地一定唔會用原廠野... 我果個成日叉電時要用衫呀, 被呀去蓋住個電話或者尿袋], 驚死你知佢成日叉電... 超危險! 其實有條線連住個電插頭, 蓋住個電話都無用啦... 都唔知佢諗乜?

我覺得叫工人係廚房叉電安全D, 至少無咁多易著火既衣物

大宅

引用:佢地一定唔會用原廠野...+我果個成日叉電時

原帖由 lkky 於 15-12-31 發表
佢地一定唔會用原廠野... 我果個成日叉電時要用衫呀, 被呀去蓋住個電話或者尿袋], 驚死你知佢成日叉電... ...
如果在廚房叉,以她們的性格應該也會用膠袋、毛巾之類蓋住,廚房有煤氣,出事仲大鑊

大宅

回覆:sallyshlau2 的帖子

我現在同老公諗了個辦法,在姐姐房貼上尿袋爆炸的新聞及寫一些警告字眼,天天提醒她

子爵府

點解甘多姐姐都係遮住電話或尿袋黎叉電?我個姐姐也系,成日用枕頭、毛巾遮住叉,我就不停check,一記起就check,一有問題我即刻警告姐姐,我也學樓上系姐姐間房貼警告!

燒左間屋姐姐只需要叫顧主買張機票巨返鄉下同屋企團聚,剩低無窮損失咪唯有顧主自己默默承擔

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 濛查查 的帖子

ME2
我叫佢阿仔同我們唔係屋企日抖佢係度先叉, 夜晚電話同尿袋都不可叉過夜
佢地通常有尿袋星期日用, 無可避免

伯爵府

回覆 sallyshlau2 的帖子

其實我地都明知佢地叉啦, 點解一定要用毛巾遮住咁隱閉者....

大宅

引用:回覆+sallyshlau2+的帖子其實我地都明知佢

原帖由 poodlema 於 15-12-31 發表
回覆 sallyshlau2 的帖子

其實我地都明知佢地叉啦, 點解一定要用毛巾遮住咁隱閉者....
因她們作賊心虛

伯爵府

回覆:sallyshlau2 的帖子

我們返工叉電係擺明

男爵府

回覆:工人姐姐經常用副廠的尿袋在家叉電

係喎,我家工人又係好鍾意長义,仲要搵張被責住,我真係好驚火警,成日check住

大宅

回覆:macvn123 的帖子

燒死了她或者燒傷了,我們都有排賠,炸了我們的屋,她可以回菲,但我們損失慘重

首頁

尾頁

跳至