夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地都有架, 好多時等阿女訓左, 我做家務, 佢打機, 佢等我做晒家務, 我地就一齊上床訓, 不過有時佢太累都會唔等我就訓先!

原文章由 冬蝶 於 08-9-2 13:01 發表
我同老公拍拖六七年跟住結婚八年, 可能我地無細路仔, 所以感情都唔錯, 好多時都好似拍緊拖咁, 我地每晚都一定會一齊上床訓, 臨訓時都會抱抱, 錫錫, 有時我地會一齊嘟起嘴, 郁下郁下個嘴, 跟住有一個咀過去, 跟住會哈 ...

男爵府

you are so lucky because you and your husband still love each other..............but I dont think this will happen on me anymore la.....

我同老公拍拖六七年跟住結婚八年, 可能我地無細路仔, 所以感情都唔錯, 好多時都好似拍緊拖咁, 我地每晚都一定會一齊上床訓, 臨訓時都會抱抱, 錫錫, 有時我地會一齊嘟起嘴, 郁下郁下個嘴, 跟住有一個咀過去, 跟住會哈 ...

複式洋房

原文章由 siutse 於 08-9-3 17:12 發表
you are so lucky because you and your husband still love each other..............but I dont think this will happen on me anymore la.....

點會呢?
只要你老公仍然係你老公,
就有可能.

男爵府

會架~~

每朝老公返工,就算我幾攰都會撐起身,送佢出門口~ 佢出門時會鍚我一啖,我會提佢小心渣車...

到老公放工時,我一聽到車聲,就會企定喺門口迎接佢! 臨瞓前我地又會鍚吓 + 講吓傻野 (我地叫silly talk!)

我地都未有小朋友~ 不過我唸就算第日生咗小朋友都唔會有任何改變! 因為我地一向都旁若無人既~~~

男爵府

我同老公拍拖6年結婚差唔多5年,係生完bb後我脾氣變得好差,好多謝老公既包容同愛,暘曬你呀老公

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我地多數唔會同一時間上床瞓..因為多數我早起身過佢..我就會早瞓過佢...如果佢sure第二日要早起先會同我一齊上床瞓..
不過就算唔係一齊上床瞓覺..我上床時老公都要一齊上...攬下鍚下..之後先我goodnight佢打機咁囉

複式洋房

其實無咩話唔可能既, 你可以主動d丫嘛~ 得閒嗲下佢~ 講下的溫馨既說話, 一開始可能會唔慣, 慢慢就會自然既啦~

原文章由 siutse 於 08-9-3 17:12 發表

民房

我同我老公差不多晚晚都要系张床度打成半个钟交先会训觉架(有时讲下笑,有时整估下对方,有时互相即下甘啦@_@)其实甘样都算系增进感情的一种,我都好ENJOY呢种感觉,不过我有时都会担心究竟可以维持几耐呢^_^因为好多时结婚耐咗就会,慢慢失去情趣,我真系唔希望甘啊

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

聽到你地咁 sweet 我好灰阿 ,我老公晚晚一反屋企就鑽入書房,打機,睇波,都唔係好願同我傾計,咁我入去搵佢傾兩句都比佢鬧,話我煩.......

好曇花一現心情大靚既時候就會同我講兩句,平時問下佢小小野就話我煩仲鬧到狗血淋頭......

我好傷心,我都好忍佢但換來一肚冤屈,不被仲視已係梗局,連對街外人都有既最低尊重我都無......都唔知呢埋喊左幾多年(at least 5)......

從來都係我受佢脾氣睇佢面色,我對佢既包容同接納佢從來都係理所當然,佢對我好斤斤計較,明顯係佢唔著小小事都嬲個三五七日唔理你......

我無攬埋個仔去死都算係奇蹟!

洋房

結婚頭幾年都有的,現在沒有呢枝歌仔唱!昨晚都因為呢d野,同c6吵架!亦大哭一場!事源早幾晚,我主動撩c6想ml啦,佢話夜不造啦,咁我想整估下佢,繼續摛上c6身上,叫佢咀咀先,佢好例行公事錫下就算,然後大力推開我,個剎那,我的眼淚直流不止,到現在一路打字,淚水亦不斷地流下,覺得佢好hurt我,佢想要就先會錫我,不然的話,你想c6會攬下鍚下就是妄想,自問雖是2個孩子的mama,但外貌亦不c9、身材適中,很多同事都看不出是我有2個小朋友,縱使有追求者,ex-boyfriend都有keep找我,我都沒有理會!
我的心現在猶如被刀切的一樣的痛!
"溫馨"呢個感覺在c6身上我已不可能找到了,所以我有時會好miss ex-boyfriend 所為我做的一切!

[ 本文章最後由 Mangotango 於 08-9-5 15:21 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我同c6 拍左拖七年, 結左婚都差唔多一年啦, 佢每晚都要同我上床傾下繼, 傾下今日返工點, 有冇咩唔開心, 跟住攬一陣休息一陣再出去睇 tv...我覺得咁樣幾好, 可以促進夫婦感情架...

而家通常都係我訓先, 我訓果陣會同佢講早抖跟住錫佢一啖至訓, 到佢訓果陣佢就會拖住我, 我地每晚都係拖住手訓覺....不過我好爛訓, 通常一覺訓天光, 俾佢拖住都唔知...仲有每朝返工都會錫佢一啖先出門口

c6 都試過趁我訓覺錫我, 咁0岩我又醒左, 我第二日話返佢聽我知佢錫我, 佢就話我發緊夢

民房

greenpea, 你有冇做野架? 如果冇, 可唔可以搵份工做, 咁自尊同自信心都大d

原文章由 greenpea 於 08-9-4 11:52 發表
聽到你地咁 sweet 我好灰阿 ,我老公晚晚一反屋企就鑽入書房,打機,睇波,都唔係好願同我傾計,咁我入去搵佢傾兩句都比佢鬧,話我煩.......

好曇花一現心情大靚既時候就會同我講兩句,平時問下佢小小野就話我煩仲鬧 ...

民房

Mangotango, 唔好咁傷心啦, 我都有2個小朋友, 細果個剛2個月, 我同c6都成年冇ml喇, 我咪仲慘過你, 佢寧願自己入房睇碟(可能包括4仔 ),睇電視,煲煙,都唔入黎同我一齊瞓呀, 但我地都會有玩打交既時候, 可能結咗婚,有咗細路, 的而且確個世界係唔同晒, 成頭家咁多野,尤其講到錢諗到錢,就緊係浪漫唔到架啦, 我都明白性係好緊要, 但如果我地個情況係咁, 可唔可以將呢樣野放係第三,四位呢? 唔一定要搞野先叫愛對方架嘛, 都要明白大家日頭返工已好大壓力, 好攰, 冇心情冇力都好正常, 放開d啦香港人

原文章由 Mangotango 於 08-9-5 15:12 發表
結婚頭幾年都有的,現在沒有呢枝歌仔唱!昨晚都因為呢d野,同c6吵架!亦大哭一場!事源早幾晚,我主動撩c6想ml啦,佢話夜不造啦,咁我想整估下佢,繼續摛上c6身上,叫佢咀咀先,佢好例行公事錫下就算,然後大力推開我,個剎那,我的眼淚直流不止, ...

大宅

都有架,我同c6就黎13年la

男爵府

我老公以前會晚晚玩電腦,成二.三點,但係我一般十二點就會訓,所以一到十二點左右,我地就會開戰,通常都係我係佢耳邊煩住佢,吵住佢,跟住佢就會頂唔受去訓,因為有個人係佢側邊吵佢,佢係集中唔到精神做野,我就睇中佢呢個死穴,呵呵..
因為我慣左要抱住佢先可以訓,如果唔係有排碌都未訓到,同埋如果我先訓跟遅入來訓,一定會吵醒我..
我地都係識左2年,結左婚半年,感情一直都好好,希望可以一路keep到老..

各位都要加油,感覺依家要維持一段婚姻好似好難,見到身邊的朋友結完又離,兩公婆成日都吵,都几驚自己同老公的關係咁好會唔會有朝一日又係咁,但今日係度見到大家的生活都如此美滿,自己都有反D信心..

首頁

尾頁

跳至