樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想租此類租盤,但因大肚不便出入屯門睇樓,所以想知清楚d先入去睇,唔知4K以下租到嗎?請問有無人知呢?...唔該!!
(有無相熟地產經紀或業主介紹呢?)

[ 本文章最後由 meilo 於 08-9-4 18:11 編輯 ]

複式洋房

原文章由 meilo 於 08-9-4 18:10 發表
我想租此類租盤,但因大肚不便出入屯門睇樓,所以想知清楚d先入去睇,唔知4K以下租到嗎?請問有無人知呢?...唔該!!
(有無相熟地產經紀或業主介紹呢?)

屯門置樂凱德花園可能有,你可以打去置樂美聯問吓..同埋4k以下未必得,最平都4100~4300........

[ 本文章最後由 GTT 於 08-9-5 11:53 編輯 ]

大宅

原文章由 GTT 於 08-9-5 11:52 發表

屯門置樂凱德花園可能有,你可以打去置樂美聯問吓..同埋4k以下未必得,最平都4100~4300........

Thanks!~
其實我見屯門單橦大廈都係廿幾年樓好似都幾平,六七十萬左右就有,而且好似供平過租喎,但因收入問題,要量入為出,所以只有能力買類似價錢物業自住,唔知買唔買得過呢?唔知管理費/地租响多少呢?請問有無人住緊呢類大廈呢?可以比d意見嗎?我地唔知買/租好,又想知做唔做9成半按揭,供25年呢?因為好想留番d錢係身,想供得輕鬆d囉,反正都係自住姐!

[ 本文章最後由 meilo 於 08-9-6 13:17 編輯 ]

複式洋房

原文章由 meilo 於 08-9-6 13:06 發表

Thanks!~
其實我見屯門單橦大廈都係廿幾年樓好似都幾平,六七十萬左右就有,而且好似供平過租喎,但因收入問題,要量入為出,所以只有能力買類似價錢物業自住,唔知買唔買得過呢?唔知管理費/地租响多少呢?請問有 ...

我自己住凱德ga,宜家買好似要80萬左右,單幢嗰d平d.....但我今日經過樓下見到一間蚊型地產商,見到凱德租緊$3980 450呎,你可以自己去睇吓.........

洋房

Thanks!~
其實我見屯門單橦大廈都係廿幾年樓好似都幾平,六七十萬左右就有,而且好似供平過租喎,但因收入問題,要量入為出,所以只有能力買類似價錢物業自住,唔知買唔買得過呢?唔知管理費/地租响多少呢?請問有 ...

麗寶, 利寶 六十萬左右, 租約四仟. 但單位只有三佰多呎. 現在有四間銀行可以做至少約三十萬 (借貸額)按揭, 但能否做九成半便不知. (中銀,豐明,ICBC及Citibank). 這是八月份資料. 如要多些資料可email: [email protected].
註: 本人不是地產. 只是八月份了解過置樂一帶.

水晶宮

其實已e 家d租金lai 睇真的愈來愈貴..分分鐘d 租金仲高過供樓...反正自住...當然供好過租..(純粹個人意見).

我就係住緊你講e d 單橦式大廈...21年樓...環境ok..仲近市中心...管理費比大型屋苑平好多...e 家我都係出讓緊...如有意kei..我可pm 多d資料比你

至於你講果d 9成半按...我就吾多清楚...詳細要問下銀行至知!~

Thanks!~
其實我見屯門單橦大廈都係廿幾年樓好似都幾平,六七十萬左右就有,而且好似供平過租喎,但因收入問題,要量入為出,所以只有能力買類似價錢物業自住,唔知買唔買得過呢?唔知管理費/地租响多少呢?請問有無人住緊呢類大廈呢?可以比d意見嗎?我地唔知買/租好,又想知做唔做9成半按揭,供25年呢?因為好想留番d錢係身,想供得輕鬆d囉,反正都係自住姐

首頁

尾頁

跳至